ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Προτείνουμε μέτρα για ΟΛΟΥΣ τους σεισμόπληκτους μαθητές!!!



15μελές μαθητικό συμβούλιο
ΓΕΛ ΠΑΣΤΡΑΣ

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Πάστρας κλήθηκε να πάρει ορισμένες αποφάσεις και να κάνει ορισμένες προτάσεις για μέτρα που θα πρέπει να παρθούν. Τα μέτρα αυτά αφορούν τους μαθητές και καθηγητές και τους φοιτητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς και στοχεύουν στην ανακούφισή τους από τα προβλήματα που άφησε ο εγκέλαδος.

Τα μέτρα που προτείνουμε είναι τα ακόλουθα:

1. Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου να μη δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να εισαχθούν με ποσόστωση.

2. Να ακυρωθεί το νέο σύστημα με το οποίο θα εξεταστούν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου.

3. Να μην υπάρξει παράταση του σχολικού έτους. Οι μαθητές, κυρίως της Παλικής, έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα, δεδομένου ότι πολλοί έχουν μείνει άστεγοι.

4. Να σταλούν στην Κεφαλονιά επιπλέον αίθουσες, που θα στεγάσουν τους άστεγους μαθητές, καθώς και τις οικογένειές τους. Να προβλεφθούν δωρεάν γεύματα (πρωινό – μεσημεριανό – βραδινό).

5. Να διασφαλιστεί η μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία και η καταλληλότητά τους να επικυρωθεί με τα κατάλληλα πιστοποιητικά.

6. Να αρχίσουν οι εργασίες για το νέο σχολικό συγκρότημα στο Ληξούρι και στα υπόλοιπα τέσσερα σε άλλες περιοχές του Νομού, μεταξύ αυτών και στη δική μας.

7. Να ληφθούν μέτρα για τους σπουδαστές από την Κεφαλονιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις και οι οικογένειές τους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές ανάγκες τους.

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Πάστρας προσυπογράφει το υπόμνημα που κατατέθηκε από τους μαζικούς φορείς του Νομού στα κόμματα της Βουλής.

Το 15μελές Συμβούλιο

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ