ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ


Προς κ.Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα
Κοιν.υφυπουργό Οικονομικών Χ.Μαυραγάνη
Γεν.γραμματέα εσόδων Θ.Θεοχάρη



Κύριε υπουργέ

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο καθώς και της δυνατότητας που έχουμε ως επαγγελματίες να έχουμε καθολική εικόνα της οικονομικής κατάστασης της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης σας επισημαίνουμε την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νησιά μας λόγω των καταστροφικών σεισμών που υπέστησαν.

Ο οικονομικός ιστός έχει διαρραγεί σε επικίνδυνο βαθμό διότι ο συνδυασμός των σεισμών με την υπάρχουσα οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας και τεράστια κρίση ρευστότητας. Αποτέλεσμα όλων αυτών η αδυναμία εκπλήρωσης φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Παράλληλα ενώ σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς εμφανίζεται αύξηση αφίξεων εμείς εμφανίζουμε στασιμότητα που οφείλεται εν μέρει στον φόβο από τη σεισμική δραστηριότητα καθώς και στην αδυναμία λειτουργίας κάποιων ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες βρίσκονται στη διαδικασία επισκευής των κτιριακών ζημιών.

Τα μέτρα που το υπουργείο σας έλαβε μόνο σαν ασπιρίνη μπορούν να χαρακτηριστούν και σίγουρα η τρίμηνη παράταση σε ορισμένες φορολογικές υποχρεώσεις δεν λύνει το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και για αυτό ζητάμε
- Παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων έως τις 30/9/2014 και διακανονισμό αυτών σε 48 δόσεις.
- Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις κατά 50% για τα οικ. έτη 2014 και 2016.
- να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις πουν δεν θα λειτουργήσουν λόγω μη αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό , όσον αφορά τις πληρωμές φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2014

Κατανοούμε ότι η απόσταση της πλατείας Συντάγματος από τα νησιά μας είναι μεγάλη σας καλούμε όμως να ασχοληθείτε με το θέμα άμεσα ούτως ώστε να καταλάβετε ότι οι σεισμοί δεν κατέστρεψαν μόνο κτίρια και υποδομές αλλά απειλούν πλέον την βιωσιμότητα των κατοίκων των νησιών μας.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 22/4/2014

Για το ΔΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ
ΤΑΜΙΑΣ Σ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ Π.ΤΖΑΝΝΑΤΟΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ