ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ


Τις μέρες τούτες την εβδομάδα των Παθών του Κυρίου διαδέχεται η λύτρωση της Αναστάσεως. Στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας και στις ακόμη πιο δύσκολες στιγμές που βιώσαμε όλοι εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν την περιοχή μας, το προσδόκιμο της Αναγέννησης, της νέας δημιουργίας, του περάσματος από την κατάσταση της οδύνης και της απελπισίας, σε αυτή της ελπίδας της, αισιοδοξίας, του ευοίωνου οράματος για το μέλλον, καθίσταται ισχυρότερο από κάθε άλλη φορά. Το Πάσχα, δικαίως, είναι η εορτή Ελλήνων. Είναι η εορτή που μας ενώνει όλους. Συνδυάζει τον Γολγοθά και την Σταύρωση, με την ανάταση της ψυχής, την νέα ζωή.

Φέτος, το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, γίνεται για άλλη μια φορά επίκαιρο. Εκφράζει την ζωντανή προσδοκία όλων μας για καλύτερες μέρες, αντιμετώπιση της κρίσης, διαχείριση των προβλημάτων, άνθιση και ευημερία. Η μετουσίωση της προσδοκίας σε πράξη απαιτεί ενότητα, σύμπνοια θεώρηση της ζωής με την λογική της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Οι αρετές που μας έφεραν κοντά στη πρώτη ανάσταση πρέπει να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο τώρα: Αγάπη, Σοφία, Συνοχή, Δουλειά και προπάντων Τοπική και Εθνική Συνεννόηση.

Εύχομαι σε όλους τους Κεφαλονίτες και Ιθακήσιους στα νησιά μας και όπου γης η Ανάσταση του Χριστού, να αποτελέσει κάλεσμα και έναυσμα αναγέννησης της ελπίδας μας, για το μέλλον του τόπου μας, των παιδιών μας, της χώρας μας και όλων των ανθρώπων που χρίζουν στήριξης και βοηθείας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ























ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ