ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ο Δήμος Κεφαλονιάς τιμά το Μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη






Με ιδιαίτερη τιμή ο Α/Δήμαρχος Πολιτιμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση, προσέφερε στο διακεκριμένο Μαέστρο κ.Παναγή Μπαρμπάτη την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου Κεφαλονιάς, για την 20ετή προσφορά του στο Επτανησιακό και διεθνές bel canto και στον Ελληνικό πολιτισμό, στο τέλος της Συναυλίας «Απ’τα Επτάνησα στις Μουσικές του Κόσμου», που με επιτυχία διηύθυνε ο κ.Μπαρμπάτης στο κατάμεστο Θέατρο Badminton στις 7 Απριλίου 2014.

Η Συναυλία αυτή αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία μουσικά δρώμενα των Αθηνών, αφού για πρώτη φορά παρουσιάσθηκε στο κοινό η «Επτανησιακή Συμφωνική Μαντολινάτα», εμπνευστής και δημιουργός της οποίας, όπως επίσης και των «Μουσικών Συνόλων» της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.), είναι ο κ.Μπαρμπάτης.

Την πρεμιέρα της νέας Ορχήστρας τίμησαν με τη συμμετοχή τους : η μοναδική Χορωδία Κέρκυρας, η Χορωδία της Ε.Ε.Ε. και διακεκριμένοι λυρικοί Καλλιτέχνες, που έχουν στηρίξει τα τελευταία χρόνια τη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Η Εκδήλωση εντάχθηκε στα πλαίσια των εορτασμών για την 150η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα (1864 – 2014) και οργανώθηκε από τη Έ.Ε.Ε. με τη στήριξη των Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων: Κεφαλονητών Αργυρούπολης & Νοτίων Προαστίων, Αδελφότητα Κεφαλλήνων Αθηνών, Επτανησίων Αγίας Παρασκευής «Τα Ιόνια», Οι Φίλοι των Επτανήσων Χαλανδρίου, Οι Φίλοι της Φιλαρμονικής Ληξουρίου, Ένωση Κεφαλονητών & Ιθακησίων Κηφισιάς, Σύλλογο Νήσων Βορείου Αιγαίου, Σύνδεσμο Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας και Απόλλων Μουσηγέτης Κηφισιάς.

Ο κ.Μπαρμπάτης, αφού ευχαρίστησε τον κ.Κεκάτο για την Τιμή του Δήμου Κεφαλονιάς , αφιέρωσε την Εκδήλωση στην «πληγωμένη» από τους πρόσφατους δίδυμους Σεισμούς γενέτειρά του , Κεφαλονιά.





ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ