ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ . ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΖΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ,ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΗ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΟΡΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ , ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΕΑΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ , ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΑ 15 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ . Ε ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΗ !!! ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΖΗΤΑ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Ο Βουλευτής ζήτησε πόρους για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 24/7/2014 Βασίλης Μούτσιος


Από σκληρή κριτική στις κυβερνητικές επιλογές για τον
τουρισμό χαρακτηρίστηκε η συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά την απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις, η οποία έγινε με υψηλούς τόνους. Η αντιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη και του βουλευτή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταυρου Κοντονή ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της, κυρίως όταν της επισήμανε τις ελλείψεις που καταγράφονται.
H κ. Υπουργός τόνισε εμφατικά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου προσράμματος προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού, προσαρμοσμένο σε στρατηγική τριετίας, πως “ο τουρισμός είναι ευθύνη όλων”.
Ωστόσο, το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Κοντονη, είναι πόσοι τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα, χωρίς να τοποθετείται που διαχέεται αυτό το προϊόν, ποια είναι τα έσοδα υπέρ του ελληνικού δημοσίου αλλά και υπέρ των εργαζομένων και των εμπλεκομένων στον τουρισμό.
Κυρίως πως θα διαπραγματευθούν ακόμα και οι επιχειρηματίες του τουρισμού καλύτερα τουριστικά πακέτα με αυτούς που έρχονται και πλασάρουν το τουριστικό προϊόν.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ανάπτυξη, η μείωση της ανεργίας και εντέλει η μόνη διέξοδος από την οικονομική κρίση είναι ο τουρισμός. Δικαίως έχει χαρακτηριστεί η βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας. Ακόμη και οι άλλες δραστηριότητες των άλλων τομέων παραγωγής, βιοτεχνία και αγροτική οικονομία, εξαρτώνται από αυτόν.
Είναι άλλο θέμα το ότι δεν μπορούμε να τα συνδέσουμε όλα με επιτυχία, προς γενικότερο όφελος της οικονομίας μας. Για πολλά χρόνια δεν μπορούσαμε να βρούμε ούτε ρυθμό, ούτε διασύνδεση για την οργάνωση της τουριστικής προβολής της χώρας μας. Πέρασαν χρόνια παλινδρομήσεων και αλλαγών για να αποφασίσουμε τελικά ότι ήταν αναγκαία η ύπαρξη Υπουργείου Τουρισμού. Το τουριστικό προϊόν είναι ιδιαίτερα ευπαθές. Η συνέχιση της ανοδικής πορείας είναι ευθύνη όλων μας. Απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα από κάθε παράγοντα του τουρισμού. Αλλά και η κοινωνία και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις οφείλουν να δείξουν οργάνωση και αποφασιστικότητα.
Ας αναλογιστούμε, έστω και για μια στιγμή, όλοι τι θα συμβεί αν για κάποιο λόγο ο τουρισμός δεν πάει καλά. Αυτή, λοιπόν, την ευθύνη για την επιτυχία στον τουρισμό ας την αναλάβουμε και ας την υπηρετήσουμε όλοι οι Έλληνες. Ο καθένας από όποιο μετερίζι και αν υπηρετεί. Η προσπάθεια πρέπει να είναι εθνική και η επιτυχία των στόχων εθνική υπόθεση.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ