ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Τα στοιχεία-σοκ για τον θάνατο της Πολλάτου !!!

COVER STORY

Ε-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Με τον τραγικό της θάνατο τον περασμένο Μάιο βύθισε στο πένθος την οικογένειά της αλλά και ολόκληρο τον κόσμο του αθλητισμού, που το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ υποκλίθηκε στο ταλέντο της αλλά και στη μεγάλη της αγάπη για τη ρυθμική γυμναστική. Δύο μήνες μετά τα πραγματικά αίτια του θανάτου της Αννας Πολλάτου εξακολουθούν να παραμένουν (επίσημα τουλάχιστον) αναπάντητα κι αυτό γιατί μέχρι και σήμερα ειδικοί πραγματογνώμονες επιχειρούν να λύσουν τον γρίφο για το θανατηφόρο δυστύχημα στη νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου, που στις 17 Μαΐου στέρησε τη ζωή στην όμορφη 31χρονη.

Οι έρευνες

Για τον λόγο αυτό και αναζητώντας πάντα τα αίτια του μυστήριου δυστυχήματος της Αννας Πολλάτου, η Τροχαία Αμαλιάδας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», διόρισε από την πρώτη κιόλας στιγμή ειδικούς πραγματογνώμονες, ώστε να καταφέρουν να αποσαφηνίσουν πώς η 31χρονη Ολυμπιονίκης οδηγήθηκε στον θάνατο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι φήμες περί χαλαζόπτωσης την ώρα του συμβάντος, όπως υποστήριζαν κάποιοι, δεν επιβεβαιώνονται. Ωστόσο το οδόστρωμα στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας, όπου συνέβη το μοιραίο δυστύχημα, ήταν όντως βρεγμένο, καθώς είχε βρέξει λίγη ώρα πριν, γι' αυτό εξάλλου η ταχύτητα και των δύο οχημάτων ήταν μικρή, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Η σύγκρουση των δύο Ι.Χ. έγινε όταν το αυτοκίνητο της άτυχης Αννας πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κάνοντας περιστροφή (τετ α κε) και χτυπώντας με την οπίσθια δεξιά πλευρά του στο διερχόμενο αγροτικό αυτοκίνητο, του οποίου οι επιβαίνοντες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Πύργου.

Οι τεχνικοί που ανέλαβαν να δώσουν απαντήσεις βρέθηκαν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μπροστά σε ένα απίθανο παράδοξο κι αυτό γιατί κατά την ώρα της σύγκρουσης των δύο Ι.Χ. το ταμπλό του αυτοκινήτου της άτυχης κοπέλας αποκολλήθηκε από την αλουμινένια βάση του και μπήκε ολόκληρο μέσα στην καμπίνα.

Οι συνέπειες

Η αδικαιολόγητη αυτή συμπεριφορά του αυτοκινήτου είχε, όπως υποστηρίζεται, ολέθριες συνέπειες, καθώς ο όγκος του ταμπλό εκτός του ότι χτύπησε βίαια την οδηγό του παρέσυρε και το τιμόνι μαζί με τον άξονά του σπάζοντάς το από τη βάση του.

Η οδηγός λοιπόν κατά τη σύγκρουση με την οπίσθια δεξιά πλευρά του Ι.Χ. που οδηγούσε κρατούσε και στηριζόταν στο τιμόνι, και όταν αυτό έσπασε από τη βάση του, βρέθηκε ξαφνικά στην καμπίνα μετέωρη, δίχως σημείο ή λαβή στήριξης (τιμόνι), ενώ ο κορμός της μεμιάς κόλλησε με βία πάνω στο κάθισμα. Η φορά της σύγκρουσης όμως ήταν τέτοια, δηλαδή από πίσω δεξιά, που ο κορμός της άτυχης Αννας ωθήθηκε προς τα πίσω και αριστερά μετά και την απώλεια στήριξης. Το κορμί της -ενώ φορούσε ζώνη ασφάλειας - σφήνωσε με βία στο κάθισμα, προκαλώντας μάλιστα έντονη αριστερόστροφη στρέβλωση σε αυτό (η οποία είναι εμφανής ακόμη), ενώ ο αυχένας της έμεινε μετέωρος στο κενό, αριστερά από το κάθισμα του οδηγού. Η βίαιη κάμψη και διάταση του αυχένα έκοψε το νήμα της ζωής της άτυχης Αννας Πολλάτου, αφού είχε ως συνέπεια την απότομη διακοπή της αναπνευστικής λειτουργίας της, στοιχεία που επιβεβαιώνονται και από την ιατροδικαστική έκθεση.

Μαρακάκης: «Να αποδοθούν ευθύνες»

Η οικογένεια της άτυχης πρωταθλήτριας, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ έκανε υπερήφανη την Ελλάδα κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό με την Εθνική του ανσάμπλ, κάνει λόγο για εγκληματικές παραλείψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, αναμένεται να αναζητήσει ευθύνες από την κατασκευάστρια εταιρεία, καθώς ένα τροχαίο περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα απλό ατύχημα τελικώς κατέληξε σε δυστύχημα που, σύμφωνα με την οικογένεια της Αννας Πολλάτου, οφείλεται σε ελαττωματικότητα του συγκεκριμένου Ι.Χ. Για τον λόγο αυτό η οικογένεια, που διόρισε και δικό της τεχνικό σύμβουλο μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Γιάννη Μαρακάκη, υποστηρίζει ότι αν δεν είχαν αποκολληθεί το ταμπλό και το τιμόνι, ο αυχένας της άτυχης Αννας δεν θα είχε βρεθεί στο αριστερό κενό της καμπίνας και σήμερα θα υπήρχαν πολλές πιθανότητες εκείνη να ζούσε.

Οπως εξηγεί στην «Espresso της Κυριακής» ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης: «Η Αννούλα οδηγούσε μια "ωρολογιακή βόμβα" που δυστυχώς έσκασε στα χέρια της. Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος τύπος αυτοκινήτου είναι πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα, η οικογένεια της άτυχης Ολυμπιονίκη αφενός επιθυμεί να αναδείξει τα πραγματικά ελαττώματα των Ι.Χ. αυτού του τύπου, αλλά κυρίως να ζητήσει από τον εισαγγελέα να αποδοθούν γρήγορα ευθύνες, ώστε να μην ξαναγίνει ποτέ ξανά τέτοιο κακό».

Θάνος Μακρογαμβράκης

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ