ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ “ΜΑΥΡΟ” ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΠΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΤΟ ΜΑΛΙ. ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ…(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)







Για 116 νεκρούς μιλούν για στη νέα αεροπορική τραγωδία που γράφτηκε χθες στο Μάλι με αεροσκάφος της Air Algerie.ΠΗΓΗ

Οι Γάλλοι που διατηρούν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή και έχουν έντονο ενδιαφέρον καθώς στο αεροπλάνο επέβαιναν 51 Γάλλοι υπήκοοι από την πρώτη στιγμή άρχισαν να αναζητούν το αεροσκάφος.

Πρώτα μπήκαν στις έρευνες δύο μαχητικά τύπου Mirage 2000 αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ έπεφτε η νύχτα και με βάση τις πληροφορίες από τη Μπουργκίνα Φάσο απ’ όπου είχε απογειωθεί το αεροσκάφος μπήκαν στη “μάχη” και δυο μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου Reaper που σταθμεύουν σε γαλλική βάση του Νίγηρα.

Τα μεσάνυχτα τα κατασκοπευτικά εντόπισαν συντρίμμια.

Δεν υπάρχει κανένας επιζών στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie δήλωσε ο Ολάντ

Δεν υπάρχει “κανένας επιζών” στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie που συνετρίβη την, Πέμπτη, στο βόρειο Μαλί, ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διευκρινίζοντας πως βρέθηκε ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου.

“Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας επιζών”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε μια σύντομη τηλεοπτική ομιλία του. “Ένα μαύρο κουτί ανακτήθηκε και εστάλη στην Γκάο”, στο βόρειο Μαλί από τους γάλλους στρατιωτικούς που έχουν αποκλείσει τη ζώνη, πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως το μαύρο κουτί “θα μπορέσει συνεπώς να εξετασθεί το συντομότερο”.

Το αεροπλάνο της Air Algerie συνετρίβη την Πέμπτη, το πρωί με 116 επιβαίνοντες, περίπου 50 από τους οποίους ήταν Γάλλοι, λιγότερο από μια ώρα αφότου απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου με προορισμό το Αλγέρι.

“Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σ’ ένα περιορισμένο χώρο, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε συμπεράσματα, αυτά θα έρθουν. Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως κλιματικές, αλλά δεν αποκλείουμε καμιά διότι θέλουμε να μάθουμε τα πάντα γι’ αυτό που συνέβη”, πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Το ισπανικό πλήρωμα του αεροπλάνου είχε στείλει σήμα ότι αλλάζει πορεία “εξαιτίας ιδιαίτερα δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών”, είχε δηλώσει χθες ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Οι πρώτοι γάλλοι στρατιωτικοί που είχαν αναχωρήσει οδικώς στη διάρκεια της νύκτας από την Γκάο, έφθασαν σήμερα τα χαράματα στην περιοχή του βορείου Μαλί όπου συνετρίβη το αεροπλάνο, έγινε εξάλλου γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.



Οι Πρώτες Φωτογραφίες των ΘΥΜΑΤΩΝ της ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΠΤΗΣΗΣ της Air Algerie

Χθεσινή ενημέρωση:

UPDATE: Όλα δείχνουν ως αιτία την κακοκαιρία, δεν αποκλείουμε τίποτε λένε οι Γάλλοι. Ζήτησε να αλλάξει πορεία ο πιλότος λόγω του καιρού. Σήμερα…οι πρώτες προσπάθειες να φτάσουν στα συντρίμμια συνεργία διάσωσης

Η γαλλική προεδρία στο Παρίσι επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια της πτήσης AH5017 της Air Algerie εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι του Μαλί κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους τύπου MD83 που αγνοείται από το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν «κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο» και «το αεροσκάφος έχει αναγνωριστεί με σαφήνεια, παρά την κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκεται » ανέφερε επισήμως το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή, η Γαλλική Προεδρία προσθέτοντας ότι «γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα έχει σταλεί για να εξασφαλίσει το χώρο και να συλλέξει τα πρώτα κομμάτια των πληροφοριών».

Όπως επίσης ανακοινώθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ εκφράζει «στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων την αλληλεγγύη του».

Το αεροσκάφος της Air Αλγερία στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 116 άτομα μεταξύ των οποίων και πενήντα γάλλοι συνετρίβη την Πέμπτη και ενώ εκτελούσε πτήση από το Ουαγκαντούγκου, της Μπουρκίνα Φάσο προς το Αλγέρι Εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πενήντα λεπτά μετά την απογείωσή του.



Στο Μάλι, και συγκεκριμένα 70 χιλιόμετρα από την πόλη Γκάο, συνετρίβη το αεροσκάφος της Air Algerie που αγνοείτο από το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter η εταιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συντρίμμια της νέας αεροπορικής τραγωδίας εντοπίστηκαν από δύο Γαλλικά Mirage που ερευνούσαν στην περιοχή.

Τη συντριβή του αεροσκάφους είχε ανακοινώσει νωρίτερα αξιωματούχος της Αλγερινής αεροπορίας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω τη συντριβή του», δήλωσε, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για την τοποθεσία της συντριβής και για τα αίτια του δυστυχήματος.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 116 άτομα, 110 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, ενώ όπως μετέδωσε το αλγερινό ραδιόφωνο οι 51 ήταν Γάλλοι, 26 κατάγονταν από την Μπουρκίνα Φάσο και επτά ήταν Αλγερινοί. Υπήρχαν επίσης πολλοί Λιβανέζοι, Καναδοί, Ουκρανοί, Ισπανοί και Λουξεμβούργιοι.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν πηγές των γαλλικών αεροδρομίων, τουλάχιστον οι 22 από τους επιβάτες της πτήσης επρόκειτο να επιβιβαστούν σε άλλα αεροσκάφη για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γαλλία.

Δεκαπέντε από τους Γάλλους επιβάτες της πτήσης AH 5017 θα μετεπιβιβάζονταν στο Αλγέρι σε άλλο αεροπλάνο με προορισμό το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Αναμενόταν να φτάσουν γύρω στις 12:00 στο παρισινό αεροδρόμιο όπου έχει οργανωθεί μια ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για να στηρίξει τις οικογένειές τους. Άλλοι επτά θα έπαιρναν μια ανταπόκριση για τη Μασσαλία ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός επιβατών επρόκειτο να συνεχίζει το ταξίδι του για το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού.

«Δεν γνωρίζουμε εάν όλοι αυτοί οι άνθρωποι επιβιβάστηκαν όντως στην πτήση από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι», σχολίασε ωστόσο μια πηγή της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στις γαλλικές αρχές ο κατάλογος των επιβατών.

Οι επτά επιβάτες τελικός προορισμός των οποίων ήταν η Μασσαλία είναι μέλη τριών οικογενειών. Συγγενείς τους έφτασαν στο αεροδρόμιο Μαρσέιγ-Μαρινιάν της πόλης, με την ελπίδα ότι θα πάρουν κάποια πληροφορία για την τύχη τους.

Την απώλεια επαφής με ένα από τα αεροσκάφη της, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αεροπορική εταιρεία Air Algerie.

«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του», ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αεροπορική εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αναζήτηση της πτήσης AH 5017 που εκτελεί το δρομολόγιο αυτό διάρκειας τεσσάρων ωρών συνολικά τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως το αεροσκάφος ήταν McDonnell Douglas MD-83 ναυλωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair. Μάλιστα σύμφωνα με το ισπανικό συνδικάτο πιλότων επιβατικών αεροπλάνων Sepla, όλα τα μέλη του πληρώματος ήταν Ισπανοί.




Η Swiftair ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Μπουρκίνα Φάσο στις 01:17 τοπική ώρα και θα έπρεπε να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Μάλιστα Αλγερινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η τελευταία επαφή με το αεροπλάνο σημειώθηκε στις 01:55 πάνω από το Γκάο στο Μάλι. Επίσης, διπλωμάτης από το Μπαμάκο είπε ότι στα βόρεια της χώρας, από όπου είχε προγραμματιστεί να περάσει, είχε ξεσπάσει καταιγίδα.

Στις κακές καιρικές συνθήκες οφείλεται πιθανόν και η επικοινωνία του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου στις 01:38 προκειμένου να αλλάξει πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μαλί

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ η κόρη του Κάστρο: “Είμαι ζωντανή, χαρούμενη και υγιής!”

http://www.makeleio.gr/?p=134907
http://www.makeleio.gr/?p=134851http://www.makeleio.gr/?p=134833

http://www.makeleio.gr/?p=134764

http://www.makeleio.gr/?p=134719

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ