ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

3.7 εκ. ευρώ πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Κεφαλονιά


Το ποσό των 3.7 εκ. ευρώ πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χορηγηθούν στην Ελλάδα ως συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κάλυψη του κόστους των επιπτώσεων των σεισμών στην Κεφαλονιά και τα Ιόνια Νησιά.

Η ενίσχυση που αποφασίστηκε θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Τα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται σε ένα πακέτο ενίσχυσης ύψους 47 εκ. ευρώ που πρότεινε η επιτροπή για την Σαρδηνία, την Κεφαλονιά, τη Σλοβενία και την Κροατία μετά από σειρά φυσικών καταστροφών που έπληξαν τις περιοχές αυτές στα τέλη του 2013 και στις αρχές του 2014.

Ο κοινοτικός επίτροπος δήλωσε: «Αυτά τα ποσά είναι συγκεκριμένα και στοχεύουν στο να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών. Επιπλέον, η συνολική ανάπτυξη των εν λόγω περιφερειών υποστηρίζεται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία. Η συγκέντρωση πόρων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, την έρευνα και την καινοτομία, τις ΤΠΕ και την οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να βοηθήσει τις περιφέρειες αυτές να μετατρέψουν την καταστροφή σε ευκαιρία για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου που θα βασίζεται στα τοπικά ισχυρά σημεία και χαρακτηριστικά».

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ