ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κόπηκε το ρεύμα σε 20 περίπου επαγγελματίες του Αργοστολίου- παράσταση στη ΔΕΗ



Κάθε βδομάδα στην Κεφαλονιά-Ιθάκη κόβεται το ρεύμα σε 80 περίπου καταναλωτές!



Αυτή είναι η κατάσταση! Περίπου 80 καταναλωτές την εβδομάδα στα δυο νησιά μας χάνουν το δικαίωμα στην παροχή ρεύματος γιατί δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή άλλοι δεν κατάφεραν να είναι συνεπείς με τις ρυθμίσεις που είχαν συμφωνήσει.



Αποκορύφωμα της κατάστασης το σημερινό κόψιμο του ρεύματος σε είκοσι περίπου επιχειρήσεις στην περιοχή της αγοράς του Αργοστολίου. Με το «καλή βδομάδα», είκοσι καταστηματάρχες σήμερα είδαν το συνεργείο της ΔΕΗ να τους κόβει το ρεύμα.

«Δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε!» Φωνή απόγνωσης από τον πρόεδρο του ΕμποροΕπαγγελματικού Συλλόγου Αργοστολίου στην Διευθύντρια  της ΔΕΔΔΗΕ Αλεξάνδρας Γασπαρινάτου.

Στην παράσταση συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο «Να μην κοπεί καμία παροχή ρεύματος σε επιχείρηση ή σε σπίτι. Είναι το αίτημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Τονίζοντας ότι η ηλεκτρική ενέργεια , όπως και το νερό, είναι κοινωνικό αγαθό.




Από την πλευρά της η κυρία Γασπαρινάτου διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι κατανοεί τις δυσκολίες τους, όμως η ΔΕΗ είναι ΑΕ και στόχο έχει την κερδοφορία. Από την εταιρία έρχονται οι εντολές  για τις διακοπές του ρεύματος. Η υπηρεσία της δεν μπορεί να παρέμβει. Οι συνδικαλιστές τόσο των Εμπόρων όσο και του Εργατικού Κέντρου αντέδρασαν έντονα σε αυτές τις απόψεις.



Η κυρία Γασπαρινάτου συνέστησε στους συνδικαλιστές να ενεργοποιήσουν την επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς η οποία έχει συγκροτηθεί ακριβώς για τέτοια θέματα και έχει δικαίωμα να εισηγηθεί στη ΔΕΗ την συνέχιση της παροχής αν ο καταναλωτής αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.



Στη συνέχεια οι συνδικαλιστές συζήτησαν με τον κ. Βουτσινά προϊστάμενο του Εμπορικού την όλη κατάσταση δηλώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψουν αύριο να κοπεί καμία παροχή».



ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ