ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μέσα σε κλίμα έντασης η ορκωμοσία



Μέσα σε κλίμα έντασης η ορκωμοσία
By Efimerida Kefalonia on August 31, 2014

Μέσα σε κλίμα έντασης, με… τέσσερις όρκους, με γιουχαρίσματα και με πολλά άλλα ευτράπελα πραγματοποιήθηκε χθες η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς είναι σίγουρο πως δεν θα περάσει απαρατήρητη, ακόμη και από εκείνον που δεν ασχολείται και τόσο πολύ με τα πολιτικά ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά πράγματα του τόπου μας στο Θέατρο μαζεύτηκαν οι Δημοτικοί, οι Κοινοτικοί και οι Τοπικοί Σύμβουλοι από έξι παρατάξεις για να δώσουν τον όρκο. Ελάτε όμως που ο όρκος δεν ήταν ένας ή στη χειρότερη περίπτωση δύο, αλλά τέσσερις. Ο θρησκευτικός, τον οποίο ακολούθησαν οι τέσσερις συνδυασμοί (Ισχυρή Κεφαλονιά, Ανεξάρτητη Ενωμένη, Ενωμένη Τετράπολη και ΦΙΚΟ), ο πολιτικός, τον οποίο μόνος του είπε ο Αλέξανδρος Παρίσης και μόνος του τον άκουσε, ο όρκος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος γράφτηκε από τους Συμβούλους, Νίκο Γκισγκίνη και Γιάννη Κουρούκλη στο βιβλίο υπογραφών και ανέφερε: «Δηλώνουμε στην τιμή και τη συνείδησή μας να είμαστε πιστοί στην πατρίδα, να εκπληρώνουμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού». Ο τέταρτος όρκος ήταν αυτός του Μάκη Δημητράτου, επικεφαλή της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά», ο οποίος ανέβηκε στο πάλκο και απάγγειλε: «Ορκίζομαι στην απελευθέρωση από το δόλιο χρέος, την εξάρτηση, την υποτέλεια και την κατοχή. Ορκίζομαι με τη συνείδηση μου ως πολίτης Έλληνας για την απελευθέρωση της χώρας μου».

Οι τρεις παράμετροι των εκλογών
Αφού τελείωσαν οι… ομορφιές με τους όρκους, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος, ο οποίος αφιέρωσε πέντε λεπτά κυρίως στο παρελθόν. «Είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο σημαντικές στιγμές ενός τόπου και μιας κοινωνίας η ορκωμοσία της νέας πολιτικής του ηγεσίας αφού, αφενός αποτελεί το ξεκίνημα μιας νέας πενταετίας και αφετέρου η κοινωνία σε αυτούς που σήμερα ορκίζονται έχει κρεμάσει επάνω τους πολλές από τις ελπίδες της για τα χρόνια που έρχονται», ανέφερε στον πρόλογό του. Στη συνέχεια ανέφερε τις παραμέτρους της λαϊκής εντολής στις πρόσφατες εκλογές, τονίζοντας πως ο λαός δεν έκανε λάθος ψηφίζοντας την παράταξή του. Ο κ. Παρίσης ανέφερε:
-Να συνεχίσουμε να διοικούμε τον Δήμο μας με ανθρώπινο πρόσωπο χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς και κοιτώντας όλους ανεξαρτήτως τους πολίτες στα μάτια.
-Να συνεχίσουμε να διοικούμε προσέχοντας σαν τα μάτια μας τον τόπο μας. Να αφήσουμε έξω από τον Δήμο μας τα κόμματα, τις ιδεολογίες, τις διαφορές μας και μπροστά μας ως στόχος μας να είναι μόνο η εικόνα της δημιουργίας μιας ισχυρής Κεφαλονιάς.
-Το αποτέλεσμα των εκλογών έβαλε ένα βροντερό τέλος στα Δημοτικά Συμβούλια «παρωδία». Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί αποτύχαμε στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και στην παραγωγή έργου. Οι παρατάξεις που εξελέγησαν στις εκλογές του 2010 ποτέ δεν αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα. Τρία χρόνια βρισκόμασταν σε μία διαρκή προεκλογική περίοδο, πολλές φορές με ανούσιες αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις που κανέναν δεν τιμούσαν, απεναντίας προσέβαλλαν τους πολίτες και όλους εμάς που συμμετείχαμε σε αυτό. Κυρίαρχο θα είναι να αντιληφθούμε ότι εκλογές θα έχουμε ξανά σε 5 χρόνια και όχι σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέντε παραγωγικά χρόνια για τον τόπο
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος μίλησε για μια νέα αρχή τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι αποφασισμένος να ξεκινήσω μία νέα εποχή για τον Δήμο μας. Αυτή τη νέα εποχή την ξεκινώ με καθαρή εντολή της κοινωνίας του νησιού μας, γι’ αυτό κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει να υλοποιήσω τις αποφάσεις μου. Θα τα αλλάξω όλα. Αν όχι όσο περισσότερα μπορέσω. Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε αποφασισμένοι» και συνέχισε: «Για μένα πάνω από όλα υπάρχει η Κεφαλονιά και οι Κεφαλλονίτες. Όποιος έχει αυτή την αρχή και αυτή την κοσμοθεωρία είναι μαζί μου. Όποιος δεν την πιστεύει είναι αντίπαλός μου. Γι’ αυτό, ξανά από αυτό το βήμα καλώ τα μέλη και της συμπολίτευσης, αλλά κυρίως της αντιπολίτευσης, αυτή η δημοτική περίοδος να αποτελέσει μία νέα αρχή που με πολιτική ειρήνη και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο να φέρει 5 παραγωγικά χρόνια για την πατρίδα μας». Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Δήμαρχος δεν επέτρεψε στους υπόλοιπους επικεφαλείς των παρατάξεων να πάρουν τον λόγο και ακολούθησε μικρή ένταση, κυρίως με τον Νίκο Γκισγκίνη. Στο τέλος πέρασαν όλοι οι Σύμβουλοι και υπέγραψαν το σχετικό βιβλίο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος


























































ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ