ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ


Ως γνωστόν τον Αύγουστο του 2014 εγκρίθηκαν οι απολογισμοί της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τα έτη 2011-2012. Τι σημαίνει όμως αυτό; Ότι είμαστε σχεδόν στο 2015 και δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για τους απολογισμούς του 2013 και του 2014, δίχως να γνωρίζουν οι πολίτες για τις οικονομικές χρήσεις των δυο τελευταίων ετών.

Αρχικώς αναρωτιόμαστε ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτή η αναμόρφωση:

Έχει να κάνει με την κάλυψη δαπανών που προορίζονται για πολίτες ή έργα κοινής ωφελείας;

Έχει να κάνει με έργα ή δαπάνες που προορίζονται για την ανακούφιση των πληγέντων από τον σεισμό στην Κεφαλονιά;

Έχει να κάνει με μέριμνα της Περιφέρειας για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες που πένονται ή για τα Ελληνόπουλα που πάλι θα ξεπαγιάσουν από το κρύο;

Φυσικά αυτά τα ερωτήματα είναι καθαρώς ρητορικά μιας και δεν αναμένουν απάντηση. Στο τέλος τους όμως διαφαίνεται και τονίζεται μια αλήθεια:

Μέρος των δαπανών θα έχουν να κάνουν με την κάλυψη 3 θέσεων θεματικών αντιπεριφερειαρχών.

Θεωρούμε πως είναι εξόχως προκλητικό στους καιρούς που ζούμε, να δαπανούνται ποσά χωρίς ξεκάθαρα να γνωρίζουμε τον λόγο.

Διερωτόμαστε επίσης που είναι οι ισολογισμοί του 2013 και του 2014; Έψαξαν ορκωτοί λογιστές τα οικονομικά πεπραγμένα και την οικονομική διαχείριση;

Πάγια θέση της Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο, της αυτοδιοικητικής έκφρασης των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής, είναι να πραγματοποιηθεί λογιστικός έλεγχος και να αναδειχτούν, αν υπάρχουν, στοιχεία κακοδιαχείρισης, ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Μέχρι τότε, και όσο μάλιστα ο Ελληνικός λαός πένεται εξαιτίας της φορομπηχτικής πολιτικής της χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου και των συν αυτώ συνεργατών, αρνούμαστε να υπερψηφίσουμε την αναμόρφωση, που δεν εξυπηρετεί τον Ελληνικό λαό και την δοκιμαζόμενη Περιφέρειά μας.

Ως προς τη διαδικασία λοιπόν, καταγγέλλουμε την τροποποίηση του προϋπολογισμού, χωρίς να έχει υπάρξει έλεγχος των δύο περασμένων ετών. Για να μην νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας την διαδικασία, απείχαμε από την συγκεκριμένη ψηφοφορία διαμαρτυρόμενοι.

Σχετικά με την ψήφιση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, θεωρούμε ότι η εγκύκλιος που ερμηνεύει και υποκαθιστά τον ήδη προβληματικό Καλλικράτη, αφαιρεί από τις παρατάξεις της μειοψηφίας το δικαίωμα άμεσης και ουσιαστικής συμμετοχής σε αυτήν και ως εκ τούτου την δυνατότητα αποτελεσματικού ελέγχου των οικονομικών πεπραγμένων.




Νικόλαος Λεμοντζής

Περιφερειακός Σύμβουλος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ

xaioniou@gmail.com

6906062187

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ