ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



 Το Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς- Ιθάκης, σε ανοιχτή συνεδρίαση που
έγινε την Δευτέρα 01-09-2014 στο χώρο του εργατικού κέντρου τις 7:00 το απόγευμα, με την σύμφωνη γνώμη των παρευρισκομένων συναδέλφων, όσον αφορά το φορολογικό αποφασίσαμε ότι:  Είναι αναγκαίο οι αυτοαπασχολούμενοι μαζί με τους  εργαζόμενους, τους  ανέργους, τους μικρούς αγρότες, τους συνταξιούχους και όλα τα λαϊκά στρώματα , να δυναμώσουμε την κοινή μας πάλη για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φορολογικοί νόμοι , οι φοροαπαλλαγές και οι ενισχύσεις στο κεφάλαιο, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.


ΣΕ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Κατάργηση όλων των χαρατσιών

-Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε                    παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος
-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο            θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
-Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία.
-Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
-Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%..
-Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
-Απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
-Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
-Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
-Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους.
-Να υπογραφούν άμεσα κλαδικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

-Να πάρουν όλοι οι άνεργοι επίδομα που να τους επιτρέπει να ζήσουν, εξασφαλίζοντας τα στοιχειώδη.


ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Κατάργηση του δημοτικού φόρου που έρχεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
-Η κλίμακα στον ΤΑΠ  να πέσει στο10% από το 35% που είναι σήμερα.
-Να καταργηθεί το τέλος  παρεπιδημούντων στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και να παραμείνει στις μεγάλες επιχειρήσεις. 
-Η χρέωση της τιμής του νερού να μειωθεί κατά 50%.
    
 Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Μαρκάτος Μιχάλης                                                                      Λουκάκης Σπύρος

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ