ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ: “ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΔΗΜΟΠΡΑΤΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ”-ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ”-Δ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: “Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ-ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ” (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)










 


Στη Κεφαλονιά βρέθηκε σήμερα ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Συναντήθηκε με το δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Δ. Λυκούδη και Οικονομικών Σ. Γαρμπή, τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Δρακουλόγκωνα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για μια σύνοψη της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών στην Κεφαλονιά.
Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους τόνισε ότι τα έργα έχουν προχωρήσει ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα το χειμώνα, μερικά από τα οποία είναι οι εργατικές κατοικίες και το λιμάνι του Ληξουρίου, το λιμάνι του Αργοστολίου καθώς και το οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με τον ίδιο η Κεφαλονιά έχει μια μεγάλη ευκαιρία να φτιάξει κατάλληλες υποδομές τώρα που να γίνει πιο ελκυστική σε όλους ως τουριστικός προορισμός. Μιλώντας για το έργο των εργατικών κατοικιών επεσήμανε ότι θα κατασκευαστούν νέες και σύγχρονες κατοικίες όπου θα στεγαστούν οι άνθρωποι που από το σεισμό καταστράφηκε το σπίτι τους. Πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα, ένα ζήτημα που αφορά φτωχούς ανθρώπους που προέρχονται από μια λαϊκή και εργατική πόλη, το Ληξούρι. Επιπλέον είπε ότι η λύση των προβλημάτων δόθηκε μέσα από την ανέγερση κατοικιών ως ένα δημόσιο έργο. Ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης θα παρθεί η υπουργική απόφαση ώστε το έργο να δημοπρατηθεί. Τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται αποδίδει καρπούς και επιλύει προβλήματα και είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις. Κλείνοντας με τις δηλώσεις του είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η ανεργία και τα εισοδήματα μας και η Κεφαλονιά έχει μια ευκαιρία αξιοποιώντας το φυσικό της κάλλος, την αρχιτεκτονική και τους ανθρώπους της, να διαδραματίσει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο το Ιόνιο και ολόκληρη την Ελλάδα. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων όπου διευκρίνισε ότι είμαστε εδώ να προλαβαίνουμε για να προλαμβάνουμε και όλοι μαζί θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου υπερβαίνοντας τους εαυτούς μας.
Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης ευχαρίστησε το κ. Χρυσοχοίδη και είπε ότι αυτά που έχει κάνει ο υπουργός οφείλει όλη η Κεφαλονιά να ευγνωμονεί τη λέξη Χρυσοχοίδης. Και πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι με τη δική του βοήθεια έκανε υπερβάσεις και ότι του χρωστάει χάρη που ανέλαβε το έργο με τις εργατικές κατοικίες και κατάφερε να το λύσει.
Στη συνέχεια δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε και ο αναπληρωτής δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Διονύσης Λυκούδης όπου χαρακτήρισε το κ. Χρυσοχοίδη ως μεγάλο Κεφαλλονίτη και αυτό η ιστορία το έχει αποδείξει. Τόνισε ότι είναι άνθρωπος που δεν αποκαθιστά απλά τις βλάβες αλλά φτιάχνει από την αρχή ένα νέο νησί και αυτό διότι κάνει υπερβάσεις που δεν υπάγονται στις αρμοδιότητές του. Επίσης μίλησε πιο συγκεκριμένα για τα σχολεία όπου έχουν καθυστερήσει και αυτό γιατί η κατασκευή τους θα γίνει σύμφωνα με το σημερινό αντισεισμικό κανονισμό. Υπογράμμισε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 όλα τα μεγάλα έργα θα έχουν ανάδοχο και θα προχωρήσουν γρήγορα. Τέλος είπε ότι νιώθουμε συγκινημένοι για την υπερπροσπάθεια του κ. Χρυσοχοίδη.
Κλείνοντας μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας όπου αναφέρθηκε σε ζητήματα που έθεσε η Περιφέρεια στο ΥΠΟΜΕΔΙ και ειδικά για το κομμάτι του οδικού δικτύου λέγοντας ότι κατά την άποψή του θα απαιτηθούν παραπάνω χρήματα προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το οδικό δίκτυο του νησιού που υπέστη μεγάλες ζημιές από το σεισμό.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ