ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Τα νήπια γνώρισαν την πυροσβεστική μάνικα

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυνθος : Βασίλης Μούτσιος


Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στο Κρυονέρι, όταν χθες το πρωί άφησαν για λίγο το μάθημά τους, και άρχισαν να εξερευνούν το κατακόκκινο πυροσβεστικό όχημα που “εισέβαλε” στην αυλή του σχολείου τους. Δεν επρόκειτο για κάποιο έκτακτο γεγονός. Αντιθέτως, το τέλος της αντιπυρικής περιόδου σηματοδοτεί την αρχή ενός διαφορετικού ρόλου για την Πυροσβεστική. Από την καλοκαιρινή επιφυλακή και κατάστρωση σχεδίων αντιμετώπισης πυρκαγιών, έφθασε η ώρα για τους άνδρες του Σώματος να χαλαρώσουν αναλαμβάνοντας δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και πρόληψης. Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημα του σχολείου, για ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, βρέθηκαν κοντά τους.


Η εκπαίδευση
Τα μικρά παιδιά και το προσωπικό του Σταθμού, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά και με παραδείγματα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών καθώς και για την σωστή αντίδραση σε περίπτωση σεισμού, από τον Πυραγό Κώστα Γαβαλά, παρουσία του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πύραρχου Νίκο Ρουμελιώτη, της Προέδρου και του Αντιπροέδρου των Παιδικών Σταθμών.
“Σε σημαντικούς και ευαίσθητους χώρους που υπάρχουν μικρά παιδία θα πρέπει να υπάρχει μια σχετική εκπαίδευση για το τι πρέπει να κάνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης όπως είναι μια πυρκαγιά ή ένα φυσικό φαινόμενο”, δήλωσε στο Ionian ο κ. Ρουμελιώτης και πρόσθεσε ότι “πρέπει να είμαστε κοντά σε δασκάλους και μαθητές γιατι πρέπει να αποκτήσουν μια επαφή με το επάγγελμά μας και ευαισθησία περιβαλλοντική ώστε να μπορούν να αποφύγουν μια σειρά κινδύνων εντός και εκτός σπιτιού ή σχολείου”.
Από τη μεριά της η κ. Μουζάκη εξήρε την παρουσία και συνεργασία με την Πυροσβεστική και πρόσθεσε“μέσα στις δράσεις που αναπτύσσουν οι παιδικοί σταθμοί εντάσσονται και οι πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και πρόληψης του προσωπικού και των νηπίων. Για αυτό καλέσαμε την Πυροσβεστική να μας ενημερώσει για τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να αντιδράσουμε σε κάποιο έκτακτο γεγονός. Δεν θα μείνουμε εκεί αφού θα συνεχίσουμε και μ άλλες πρωτοβουλίες προς όφελος των εργαζομένων και των νηπίων”.
Αφού παρουσίασαν το θέμα συζήτησαν για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου και έλυσαν όλες τις απορίες που διατυπώθηκαν. Ακολούθησε επίδειξη της στολής των πυροσβεστών, των πυροσβεστήρων καθώς και του πυροσβεστικού οχήματος.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ