ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Έκλεισε η πλατεία Σολωμού για να γίνει καλύτερη

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ
ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΚΟΝΑ !!!
ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΓΚΕΤΟ 
ΟΡΙΣΜΈΝΩΝ ΚΟΛΛΗΤΏΝ !!!
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1910 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ 














ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 
Ημέρα τση Ζάκυνθος: Βασίλης Μούτσιος


Στην ριζική και ουσιαστική αλλαγή της όψης του κέντρου της

πόλης στοχεύουν οι εργασίες της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Σολωμού που ξεκίνησαν προχθές το πρωί. Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο από την Ειδική Επιτροπή Έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ δόθηκε η έγκριση που απαιτείται και έτσι έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου. Το έργο θεωρείται “ώριμο”, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δεν πρόκειται να επηρεάσει την καθημερινότητα των κατοίκων. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να αλλάξει ριζικά η βιτρίνα του νησιού μας, αφού ολόκληρο το σχέδιο που θα εφαρμοστεί μεταμορφώνει ριζικά την υπάρχουσα κατάσταση.

Παρέμβαση ευρείας κλίμακας
Έχει, ήδη, εγκριθεί η επικαιροποίηση της μελέτης του έργου που περιλαμβάνει μια σειρά από συγκεκριμένες τροποποιήσεις στην αρχιτεκτονική μελέτη, μετά από τις παρατηρήσεις του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της 20ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και άλλων δημοσίων αρχών. Επίσης του αναλυτικού τιμολογίου εργασιών για τον προϋπολογισμό έργου καθώς και την απαιτούμενη συμπλήρωση των Τευχών Δημοπράτησης, προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.
Εκείνο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι δεν αφορά μόνο την πλατεία Σολωμού αλλά ολόκληρο το κέντρο της πόλης αφού παρεμβάσεις θα γίνουν τόσο στις οδούς που την περιβάλλουν, όσο και στην παραλιακή.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ