ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ψήφισε ομόφωνα τον εκσυγχρονισμό του Επιμελητηρίου

Ημέρα τση Ζάκυθος


Με πλήρη ομοφωνία ψηφίστηκε η έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» από τα μέλη του Επιμελητηρίου στη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» αφορά επιχορήγηση 18 Επιμελητηρίων, μεταξύ αυτών και της Ζακύνθου, με το ποσό των 268.210 ευρώ προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες που παρέχει προς τα μέλη του.
Ως δικαιούχος του προγράμματος θα φαίνεται η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας καθώς το Επιμελητήριο της Ζακύνθου, ως γνωστό δεν διαθέτει επάρκεια. Τα οφέλη ωστόσο θα τα καρπωθεί το δεύτερο, αφού το πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης είναι εξολοκλήρου επιδοτούμενο.
Στη συνεδρίαση στην οποία παρέστησαν 14 μέλη, κρίθηκε άκρως απαραίτητο να ψηφιστεί η έγκριση του προγράμματος, καθώς αφορά παράλληλα και την ίδια την επιβίωση του Επιμελητηρίου, αφού μέσω αυτού οι επαγγελματίες που το απαρτίζουν θα μπορούν με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό να προβάλλουν, να αναδείξουν και να προωθήσουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τον ίδιο τον τόπο τους.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Δημ. Γαργαλέας, ξεκαθάρισε εξαρχής τη σοβαρότητα του ζητήματος που άλλωστε ήταν και το κυριότερο της χθεσινής ατζέντας και, παρά τις μικροενστάσεις από ορισμένα μέλη, τελικά η συμφωνία επήλθε ταχύτατα.
Εξάλλου τα ωχρά αποθεματικά του Επιμελητηρίου, μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών του, το 2012, από την Τράπεζα της Ελλάδος, και παράλληλα, η επιδείνωση των οικονομικών του λόγω κρίσης, ακόμη επέβαλαν σε μεγάλο βαθμό τη συμφωνία και την ψήφιση. Είναι γνωστό ότι ακόμη και η ετήσια συνδρομή συχνά δεν μπορεί να πληρωθεί από ορισμένα μέλη του, ενώ αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που προέβησαν σε διακοπή εργασιών. Η δε κατάργηση των συνδρομών από τον Ιανουάριο του 2015 θα δυσχεράνει έτι περαιτέρω τα οικονομικά του Επιμελητηρίου.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ