ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
Συνάδελφοι.

Οι ξενοδόχοι μετρούν μια ακόμα επιτυχημένη σεζόν με έσοδα πάνω από 14 δισ.ευρώ. Κάνουν σχέδια για νέες επενδύσεις, γυρίζουν όλη την Ευρώπη για να διαφημιστούν με κρατικό χρήμα, από το δικό μας ιδρώτα, να σιγουρέψουν ότι θα ξαναγεμίσουν τα ξενοδοχεία τους την επόμενη σεζόν. Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής. Είναι απάτη να υποστηρίζουν ότι μπορεί οι ξενοδόχοι,να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντα τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους. Στόχος, ένας και μοναδικός: Να γεμίζουν συνεχώς τα πορτοφόλια τους. Αυτή η «ανάπτυξη του τουρισμού» ,ποδοπατά και οδηγεί στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους. Η προοπτική για τους εργαζόμενους γενικά του κλάδου, αλλά και ολόκληρο το λαό, δε βρίσκεται στην κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών. Βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Οσο για τους εργαζόμενους του κλάδου,αυτοί μετρούν

-μειώσεις μισθών 15% πριν δύο χρόνια
-τα ψίχουλα 3 μηνών επιδόματος ανεργίας,το χειμώνα
-αύξηση ωρών εργασίας από 8 σε 10 πριν μερικούς μήνες
-καταπάτηση των Συλλογικών Συμβάσεων
-οι εργοδότες συχνά αποφεύγουν και το «κόστος» της ασφάλισης, αφού δεν ικανοποιούνται ούτε με τις ατομικές συμβάσεις αλλά αξιοποιούν τη «μαύρη» εργασία
-καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων, σε πολλές περιπτώσεις οι τελευταίοι μισθοί της σεζόν καταβάλλονται όταν ξεκινά η επόμενη
-το 8ωρο επιμηκύνεται ή μειώνεται,ανάλογα με τις απαιτήσεις του επιχειρηματία

Και όλα αυτά σε ένα εργασιακό περιβάλλον τρομοκρατίας,φόβου και εντατικοποίηση μέχρι τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.Η περίφημη «ατμομηχανή» της ανάπτυξης κινείται με καύσιμο την εκμετάλλευση των εργαζομένων. ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουμε να παραμερίσουμε το φόβο και το δισταγμό μας.Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά με όπλα μας την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη.

Να διεκδικήσουμε:

ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ Κλαδικών Τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων για Ξενοδοχεία, Επισιτισμό και Ζαχαρώδη με επαναφορά των βασικών μισθών και των δικαιωμάτων στα επίπεδα πριν από τις μειώσεις.

Να καταργηθούν άμεσα όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Να σταματήσει η πολυαπασχόληση και η εντατικοποίηση, με προσλήψεις σε κάθε θέση και ειδικότητα.

Αμοιβή της πρακτικής άσκησης σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση, καθώς και δωρεάν μεταφορά ή διαμονή σε οικοτροφεία της κάθε σχολής.

Το μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη απέδειξε ότι όταν θέλουμε μπορούμε να γεμίσουμε τους δρόμους, να φοβίσουμε τους εκμεταλλευτές μας, να δείξουμε τη δύναμή μας.Να δώσουμε μια δυναμική και αποφασιστική απάντηση στα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης,ΕΕ και τουριστικού κεφαλαίου.Να βροντοφωνάξουμε ότι δε δεχόμαστε να ζούμε στην ανεργία, στην απληρωσιά, στην ανασφάλεια.Ξέρουμε ότι τίποτα δε μας χαρίστηκε. Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα που είχαμε, κερδήθηκαν με πολλούς σκληρούς αγώνες και θυσίες.Πάλεψε, οργανώσου, δώσε το "παρών" στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργία στις 27 Νοέμβρη.

ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη.
Να συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΚΙ στις 10.30π.μ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ