ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος Βαγγέλης Γιακουμάκης Συνεχής Ενημέρωση



Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής

στα Ιωάννινα. Από την πρώτη στιγμή οι αρχές εξέτασαν αν πρόκειται για τον αγνοούμενο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε. Ο θείος του φοιτητή επιβεβαίωσε στα ΜΜΕ ότι η σορός που εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής ανήκει στον άτυχο ανιψιό του.

Το πτώμα εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής, σε περιοχή ανάμεσα από τον ιχθυογενετικό σταθμό και το γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, που βρίσκεται κοντά στην Γαλακτοκομική Σχολή. Πρόκειται για έναν χωματόδρομο που οδηγεί προς την κατεύθυνση της λίμνης.

Το άψυχο κορμί του αγοριού, φέρει μπλούζα με το χαρακτηριστικό σήμα ITALIA, σήμα που έφερε η μπλούζα του, όταν εξαφανίστηκε.



Πιο συγκεκριμένα, στις 7:40 ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από ένα ζευγάρι που έκανε περίπατο στην περιοχή για την ανεύρεση μίας σορού νεαρού άντρα σε προχωρημένη σήψη μέσα σε χωράφι με λάσπες σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ενημερώθηκε και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης ο οποίος μετέβη στο σημείο. Όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα ρούχα του νεκρού έμοιαζαν πολύ με αυτά που φορούσε ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο την ημέρα που εξαφανίστηκε ενημερώθηκε και ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η σορός του νεαρού βρίσκεται στο σημείο εδώ και περίπου 30 ημέρες.

Σχεδόν δίπλα στο πτώμα, οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα μαχαίρι το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί και αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του νεαρού. Οι πραγματογνώμονες δεν είναι σε θέση ακόμα να προσδιορίσουν με βεβαιότητα αν έχει χρησιμοποιηθεί ή όχι. Το αν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αυτοκτόνησε ή έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης θα διακριβωθεί από τα αποτελέσματα της νεκροτομής καθώς κι από την εξέταση των ρούχων τουμ κατά την οποία θα διαπιστωθεί αν φέρει σημάδια από αιχμηρό αντικείμενο.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι «το σημείο που βρέθηκε το πτώμα μας δυσκολεύει ως προς την έρευνα λόγω της μορφολογίας του, αλλά και επειδή τις τελευταίες ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα την πιθανή αλλοίωση στοιχείων που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις». Απαντώντας στο ερώτημα γιατί επί ένα μήνα κανείς δεν είχε βρει το πτώμα παρά τις εκτενείς έρευνες, οι ίδιοι κύκλοι της αστυνομίας ανέφεραν πως λόγω του σημείου δεν ήταν εύκολη η ανεύρεση του.

Ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο, υπήρξε κατ’επανάληψη θύμα τραμπουκισμού από συνσπουδαστές του γεγονός που απέδειξε και το πόρισμα – καταπέλτης που συνέταξαν και παρέδωσαν στις αρμόδιες αρχές, οι ελεγκτές του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», που είχαν αναλάβει την σχετική ΕΔΕ. Το πόρισμα καταλόγιζε ευθύνες στη διεύθυνση της Γεωργικής Σχολής, ενέπλεκε πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση και καταδείκνυε ευθύνες μιας παρέας των Κρητικών που είχε βάλει στο στόχαστρο τον 20χρονο.

Στο πόρισμα, περιλαμβάνονται ανατριχιαστικές μαρτυρίες συμφοιτητών του Βαγγέλη που μιλούν για το bullying που δεχόταν. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται ότι τον έδεναν και τον χλεύαζαν, τον κλείδωναν σε ντουλάπα και ο ίδιος φοβόταν να πάει ακόμη και στην τουαλέτα τα βράδια.

Θείος Βαγγέλη Γιακουμάκη: Τον αναγνώρισα

Ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη που βρίσκεται στα Ιωάννινα μετέβη αμέσως στο σημείο που βρέθηκε η σορός του 20χρονου φοιτητή. «Τον είδα. Τον αναγνώρισα» είπε ο ίδιος μιλώντας σε δημογράφο του MEGA, επιβεβαιώνοντας πως η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.


Φωτογραφία από το σημείο όπου εντοπίστηκε ο 20χρονος (πηγή:epirusgate.blogspot.gr)


Φωτογραφία από το σημείο όπου εντοπίστηκε ο 20χρονος (πηγή:epiruspost.gr)

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ