ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

«ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΕΣ. ΩΣ ΛΥΣΗ ΕΣΤΗΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ. ΟΙ ΑΝΕΛ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΕΝ»



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Υφυπουργός Επικρατείας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε το εξής σχόλιο:

«Αρκετά πια με τις προβοκάτσιες και τις μονταζιέρες.

Πριν τις εκλογές μας έλεγαν, ότι θα αδειάσουν τα ΑΤΜ και τα super markets.

Τώρα τρομοκρατούν τον λαό, λέγοντας ότι θα αδειάσουν τα Κέντρα Κράτησης των Μεταναστών, που μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα και ότι θα ξεχυθούν στους δρόμους!!!

Και προφανώς αρνούνται τις ευρωπαϊκές οδηγίες για όσους συλλαμβάνονται στα σύνορα. Δηλαδή να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες ταυτοποιήσεις και ο διαχωρισμός προσφύγων και λαθραίων μεταναστών με τις συνακόλουθες διαδικασίες.

Επιπλέον, κρύβουν την σωρεία των προστίμων που επιβάλλονται στη χώρα μας για κακή εφαρμογή της μεταναστευτικής πρόνοιας.

Δεν ήθελαν να επιλύσουν το πρόβλημα, για να μην ενοχλήσουν τους μνημονιακούς εταίρους τους. Υπέκυψαν και στη μη επαναδιαπραγμάτευση του Δουβλίνου ΙΙ.

Ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Είμαστε σε εξέλιξη. Όταν γίνει αυτό, τότε και μόνο θα ανακοινωθεί. Κανένα άλλο χαρτί τύπου μονταζιέρας δεν ισχύει.

Οι ΑΝΕΛ φυσικά και διατηρούμε τις «κόκκινες» γραμμές μας στο μεταναστευτικό, τις οποίες πολλές φορές έχουμε αποτυπώσει με τον δημόσιο λόγο μας.

Χτες το πρωί είδα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και το μεσημέρι την Υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Και στους δυο περιέγραψα την εικόνα που είδα στην πρόσφατη περιοδεία μου σε Σάμο, Λέσβο και Χίο, όπου καθημερινά αποβιβάζονται Σύριοι πρόσφυγες, που θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις σφαγές.

Υπενθυμίζω , ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε διαφωνήσει με την λογική των στρατοπέδων που άνοιγε η κυβέρνηση Σαμαρά στα νησιά του Αιγαίου, ενθαρρύνοντας τους απέναντι Τούρκους δουλεμπόρους.

Είχαμε διαφωνήσει και με τα στρατόπεδα στην Θράκη.

Επίσης να παρατηρήσω, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ψήφισε τον σχετικό νόμο Ραγκούση, τον οποίο ουδέποτε κατήργησε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Τέλος, να ενημερώσω, ότι η κα Χριστοδουλοπούλου έχει συνεχείς επαφές με Πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε., επικαλούμενη την σοβαρότητα του ζητήματος και την ανάγκη ανάληψης, εκ μέρους της κάθε ευρωπαϊκής χώρας, του ποσοστού απορρόφησης των προσφύγων που της αναλογεί. Αλλά και της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Χθες είδε τον Ιταλό και τον Γερμανό Πρέσβη. Σύντομα θα πάει και στις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα είναι σύνορα της Ευρώπης και δεν μπορεί να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών, επειδή κάποιες χώρες παραμένουν αμετακίνητες στην Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ.

Σε ό, τι αφορά στην διαμαρτυρία του Προέδρου των Γερμανών αστυνομικών για τις δηλώσεις Πανούση περί Σένγκεν, προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν. Ας έρθει εκείνος εδώ, για να δει τι τραβάνε οι Έλληνες συνάδελφοι του. Ας έλθει εκείνος να επιτηρεί τα σύνορα της Ευρώπης.



Εξάλλου, εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πάντοτε λέγαμε ότι αν δεν βρει η Ευρώπη την ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, εμείς προτείνουμε μονομερή άρση του συμφώνου Σένγκεν, την απονομή ταξιδιωτικού εγγράφου μιας χρήσης και να πάνε όλοι αυτοί, που «σταθμεύουν» στην Ελλάδα, στις χώρες που επιθυμούν».

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ