ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

«ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ» Αυτό είναι το έγγραφο για παράνομους μετανάστες και κέντρα κράτησης που προκάλεσε πολιτικό



Πολιτική θύελλα μετά την εντολή να μη συλλαμβάνονται οι μετανάστες
Το έγγραφο υπογράφει υποστράτηγος
Ο Γιάννης Πανούσης αρνείται ότι έδωσε την εντολή
Δίνει συνέντευξη Τύπου στις 9:30
Ο Βούτσης δηλώνει ανήξερος
Η κυβέρνηση τα ρίχνει στον Αντώνη Σαμαρά

Πολιτική θύελλα ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, μετά την αποκάλυψη πως υπάρχει διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή που αναφέρει ότι από εδώ και στο εξής οι παράνομοι μετανάστες δεν θα συλλαμβάνονται.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πανούσης, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδουν πως υπάρχει τέτοια εντολή, ενώ από την κυβέρνηση κατηγορούν ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά, που αντέδρασε σε έντονους τόνους.

Το βράδυ της Τρίτης, πάντως, ήρθε στη δημοσιότητα και το έγγραφο-εντολή, με τίτλο «Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών».

Βούτσης: Όποιος υπέγραψε την εγκύκλιο για τους μετανάστες έχει ευθύνη

«Την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει την εγκύκλιο και άρα υπάρχει θέμα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ανακοίνωση-έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ουσιαστικά η ελεύθερη είσοδος μεταναστών που μπαίνουν στη χώρα παράνομα.

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι «για την έκδοση της εγκυκλίου δεν έχει σχέση η πολιτική ηγεσία», ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.

Το μείζον θέμα, το οποίο ουσιαστικά -σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο- ακύρωνε τη συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ», προέκυψε έπειτα από σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) που εκδόθηκε την Τρίτη το βράδυ.

Αναλυτικά το έγγραφο:


Πηγή: iefimerida.gr h

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ