ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΤΩΡΑ «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΚΥΡΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ……..



Δήλωση βόμβα από την πρόεδρο της Βουλής στην σημερινή συνέντευξη τύπου Ζ.Κωνσταντοπούλου για το ζήτημα του Λαϊκού Συνδέσμου και την νομιμότητα των νόμων που πέρασαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Υποστήριξε αναφορικά με το θέμα ότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι η άρνηση χορήγησης άδειας σε προφυλακισμένους βουλευτές πρέπει να είναι αιτιολογημένη, και χαρακτήρισε αντισυνταγματική και αναιτιολόγητη την άρνηση αυτή όσον αφορά στους προφυλακισμένους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου.

Εκτός αυτών και θέλοντας να φέρει νέο ήθος στην Βουλή Η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε αλλαγές σε ό,τι αφορά την παρουσία των βουλευτών στη Βουλή, ανακοινώνοντας ότι αν κάποιος βουλευτής βρεθεί να απουσιάζει περισσότερες από πέντε φορές μέσα σε διάστημα ενός μήνα, τότε θα περικόπτεται η βουλευτική αποζημίωσή του.

Επίσης ανέφερε πως η Βουλή θα καταγγείλει από την 1η Σεπτεμβρίου τη σύμβαση leasing για τα ΙΧ που δίνονται στους βουλευτές, και το πώς θα μετακινούνται θα επανεξεταστεί.

Δήλωσε επίσης ότι θα ζητήσει την επιστροφή των γραφείων που κατέχουν στη Βουλή οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί που δεν είναι εν ενεργεία βουλευτές (Μητσοτάκης, Σημίτης, Παπανδρέου).

Επίσης θα εισαγάγει περιορισμό των νομοσχεδίων που εισάγονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς και στις άσχετες τροπολογίες.

Τέλος σχετικά με την εκλογή του ΠτΔ τελικά την Παρασκευή 13 Μαρτίου θα διεξαχθεί η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε εκτενή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφορικά με τον νέο προγραμματισμό του κοινοβουλίου.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή, θα γίνει η εισαγωγή του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ