ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Νεπάλ: H ολοκληρωτική καταστροφή χτύπησε το πρώην βασίλειο του Έβερεστ - 1500 νεκροί μέσα σε λιγες ώρες (εικόνες,vid) (upd)


Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ
Νεπάλ: H ολοκληρωτική καταστροφή χτύπησε το πρώην βασίλειο του Έβερεστ - 1500 νεκροί μέσα σε λιγες ώρες (εικόνες,vid) (upd)

Η οργή του Εγκέλαδου χτύπησε όπως είνια ήδη γνωστό από το πρωϊ το μαγευτικό Νεπάλ, και όσο περνούν οι ώρες εξελίσσεται σε μια ανείπωτη τραγωδία, που δεν έχει τέλος, καθώς ο αριθμός των νεκρών ήδη έχει φτάσει τους 1500, με προοπτική να συνεχίσει σε δυσθεώρητα και μακάβρια ύψη.
Εικόνες ολέθρου από τον μεγαλύτερο σεισμό των τελευταίων δεκαετιών - Τουλάχιστον οχτώ οι νεκροί από κατολισθήσεις στο Έβερεστ - Πληροφορίες για 400 εγκλωβισμένους σε εννιάοροφο κτήριο που κατέρρευσε
Η πρώτη ενημέρωση έκανε λόγο για μία ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στο Νεπάλ.
Αρχικά η ενημέρωση έκανε λόγο για δύο νεκρούς και στην συνέχεια ο αριθμός που απεικονίζει την τραγωδία "εκτοξεύτηκε" στους 449 σύμφωνα με την αστυνομία, με τον εφιάλτη να μην τελειώνει, αφού πλέον το υπουργείο Εσωτερικών ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 1500.
Η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση είναι η σφοδρότερη των τελευταίων 81 ετών, όπως γνωστοποίησε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Στην πρωτεύουσα Κατμαντού έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 181 άνθρωποι.



Στη βόρεια Ινδία ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 12, όπου 6 σκοτώθηκαν όταν τα σπίτια τους κατέρρευσαν στο Ούταρ Πράντες και 6 επιπλέον έχασαν την ζωή τους στο Μπιχάρ, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Μπανγκλαντές.



«Έχουμε λάβει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν σημαντικές απώλειες ανθρώπινων ζωών και υλικών αγαθών στο Νεπάλ» δήλωσε νωρίτερα ο Κρίσνα Πράσαντ Ντακάλ, ανώτερο στέλεχος της πρεσβείας του Νεπάλ, προϊδεάζοντας για την τραγωδία που συνέβη στην χώρα.
«Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πιθανόν σκοτωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδίως στο Κατμαντού και τη Ποκάρα» μία τουριστική πόλη, τόνισε ακόμη.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε σήμερα την χώρα.
«Στο Κατμαντού έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα οι θάνατοι 71 ανθρώπων» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ο Λάχμι Πράσαντ Ντακάλ.
Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπακταπούρ, προσέθεσε ο ίδιος.
Δρόμοι σκισμένοι στα δύο σαν μία κόλλα χαρτί. Σπίτια γκρεμισμένα, μία πόλη που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και κτίρια που έμελλε να γίνουν τάφοι για εκατοντάδες ανθρώπους.


Φυσικά οι υποδομές του Νεπάλ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για τον τελικό απολογισμό των θυμάτων. Στις επόμενες ώρες και μέχρι τις επόμενες τρεις ημέρες, αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών δραματικά.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ