ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

26 ΜΑΙΟΥ¨: ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΌΠΟΛΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΤΕΡΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΦΩΚΑ ως ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


Ας Ευχηθούμε στον άγιο μας να εκλεγη το δικό μας παιδί ο...........
Αρχιμανδριτης και Πρωτοσυγκελος Γεράσιμος Φωκάς !!!  ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ 

Την κάλυψη των κενών θέσεων στις Μητροπόλεις
Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς θα προχωρήσει η Ιερά Σύνοδος της ιεραρχίας σύμφωνα με πληροφορίες ΣΗΜΕΡΑ  26 Μαίου.

Αν και η ιεραρχία ήταν να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο επισπεύσθηκε η διαδικασία για να μην σέρνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ονοματολογία των υποψηφίων.
Ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Κεφαλληνίας 
Αρχ. Γεράσιμος Φωκάς  είναι και το ποιο ισχυρό όνομα στην ψηφοφορία !!!


ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 
ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ ΑΜΗΝ !!!

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ Romfea.gr


Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την κάλυψη των κενών θέσεων στις Μητροπόλεις Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς θα προχωρήσει η Ιερά Σύνοδος της ιεραρχίας σύμφωνα με πληροφορίες στις 26 Μαίου.

Αν και η ιεραρχία ήταν να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο επισπεύσθηκε η διαδικασία για να μην σέρνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ονοματολογία των υποψηφίων.

Για την μητρόπολη Κεφαλληνίας θεωρείται ακλόνητο φαβορί ο π. Γεράσιμος Φωκάς, απαίτηση όλης της τοπικής κοινωνίας.

  • Για την μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ακούγονται έντονα το όνομα του επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου, ο οποίος λόγω χαρακτήρα και διαδρομής θεωρείται ιδανικός για μία μητρόπολη με έντονο το λαϊκό στοιχείο όσο και εκείνο της διανόησης, αλλά και του πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητρόπολης Φλωρίνης Ιουστίνου Μπαρδάκα, ο οποίος από αρχιερείς θεωρείται κατάλληλος για την Καλαμαριά ενώ άλλοι τον φωτογραφίζουν ως τον ιδανικό διάδοχο του νυν μητροπολίτη Φλωρίνης όταν προκύψει τέτοιο ζήτημα, αφού είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.


ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΤΕΡΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΦΩΚΑ ως ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

<<Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ότι αυτοί τον θεό όψονται>>.Μονάχα οι καθαροί στα μάτια και στη καρδιά θα ιδούν τον θεό.

Κακίες και αρετές σε αντιπαράθεση.<<Αγωνίζεσθαι εισελθείν διά της στενής πύλης>> είπε ο κύριος η΄μένεις στο κακό και χάνεσαι για πάντα.

Να αγωνίζεσαι για το βραβείο της αιώνιας βασιλείας του θεού, η νίκη κερδίζεται με αγώνα.

Ο πατέρας Γεράσιμος Φωκάς Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας μία χαρισματική προσωπικότητα με αρατές και μεγάλη προσφορά στην τοπική εκκλησία μας στην ορθοδοξία και ελληνική πατρίδα, ο εκλεκτός \και πολύτιμος συνεργάτης του μακαριστού μητροπολίτου μας Σπυρίδωνος πού έλαχε στην ταπεινότητά του να ταυτισθεί με τον αγώνα του ως Πρωτοσύγκελος..

Ήταν αληθινή ευλογία ότι τον επέλεξε στην έπαλξη καθηκόντων της τοπικής εκκλησίας που είναι αγώνας για την ορθόδοξη πατερική συνέχεια σε εποχή αρνήσεως της πατερικότητας μέσα στην υστερία του οικουμενισμού.

Ως συμπατριώτης σου Κεφαλλονίτης θεωρώ τιμητική και ευλογημένη την επιλογή σου ως επόμενου νέου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας και παρακαλώντας τον προστάτη και εμψυχωτή μας πολύτιμο θησαυρό Άγιο και θαυματουργό Γεράσιμο να εύχεται προς κύριον.

Στο πρόσωπο του πατέρα Γερασίμου Φωκά η ορθοδοξία έχει ένα μεγάλο ομολογητή, η Κεφαλληνία ένα πατέρα, η Ελλάδα μας ένα γνήσιο πατριώτη και όλοι εμείς ένα πραγματικό φίλο και έναν αληθινό εν χριστώ αδελφό,ακμαίο με δύναμη και ενθουσιασμό μαχόμενος πάντα στις επάλξεις που μας έχει επί πολλά χρόνια συνηθίσει.

Στην εποχή μας οι άνθρωποι βλέπουν τους αληθινούς χριστιανούς με περιφρόνηση που συχνά τους χλευάζουν και επειδή δεν είναι ομοιοί τους,νομίζουν ότι έτσι μπορούν να δικαιολογήσουν την δική τους απιστία να ησυχάσουν την συνείδησή τους και γαβγίζοντας πισώπλατα όταν εμείς βαδίζουμε στο ναό του θεού μας σπρώχνουν πιο κοντά στο θεό.

Ο πατέρας Γεράσιμος Φωκάς το έχει πετύχει αυτό, έχει ελευθερωθεί κυριολεκτικά από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις που του δημιουργούν γνωστοί και άγνωστοι άνθρωποι, οι ποικίλες επιθέσεις που δέχεται τον αφήνουν αδιάφορο,πιστός στην παράδοση των αγίων πατέρων μας χωρίς υπερβολικούς επαίνους που δεν αρμόζουν στους χριστιανούς,γνωρίζει τον τρόπο να διοχετεύει μέσω του λόγου του γραπτού η προφορικού καθαρό και ανόθευτο το περιεχόμενο της καρδιάς του και το φρόνημά του μεταδίδοντας το μεγαλείο της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας και πατρίδος μας .

Θα μου επιτρέψει να του αποδώσω τον τίτλο ως νέος κατά κάποιο τρόπο τη\ς ρωμιοσύνης Γεώργιος Τυπάλδος-Ιακωβάτος ριζοσπάστη-κοινοβουλευτικού εκπροσώπου(1813-1882)<<χιονοσκεπές υφαίστειο>>στην υπέρ πίστεως και πατρίδος ομολογία του,την πραότητα της διδαχής με την εκρηκτικότητα της πονεμένης ρωμιοσύνης.

Αυτός είσαι και εσύ πατέρα Γεράσιμε <<πράος>> αλλά και μαχητής, νηφάλιος παιδαγωγός του λαού αλλά και θερμός αγωνιστής στην ορθοδοξία και την Ελληνική πατρίδα

Η θέση του μητροπολίτη αυτές τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας είναι μονόδρομος για πλούσιο χριστιανικό έργο όπως εσύ γνωρίζεις.

Ο πολιτευτής
<<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ>> Κεφ/νίας-ιθάκης

Με σεβασμό και εκτίμηση
Γεώργιος Β Παυλάτος
Αργοστόλι:23-5-2015

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ