ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Απένειμαν το “Οδύσσειο Βραβείο” στο Συνέδριο των Κεφαλλήνων


Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» απένειμε το «Οδύσσειο Βραβείο» στον επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γεώργιο Αλεξίου και στον επιχειρηματία Γεώργιο Φακίρη σε ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά τους στην Ομογένεια και στον Ελληνισμό και για τη φιλανθρωπική τους δράση.

Η απονομή των βραβείων έγινε το βράδυ του Σαββάτου κατά την διάρκεια του επισήμου δείπνου που παρέθεσε στο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης, η οποία ανέλαβε και την φιλοξενία του 11ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς».

Το Συνέδριο συνήλθε το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Λαγκουάρντια Πλάζα» στο Ιστ Ελμχουρστ του Κουίνς και παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι από όλα τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας, καθώς και ο αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς Ευάγγελος Κεκάτος.

Στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου παραβρέθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας στην Αμερική και τα ζητήματα της νέας γενιάς.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ευθυμίου, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Ελληνικού Συνδέσμου για την προώθηση και ενίσχυση της Ελληνικής Παιδείας, στο Σχέδιο για το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας στην Αμερική και για τα προγράμματα σπουδών στη γενέτειρα τα οποία θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Στο συνέδριο παραβρέθηκε και ο Παναγής Φραγκισκάτος, ο οποίος διεκδικεί την εκλογή ως βουλευτή στην περιφέρεια Λόντον του Καναδά και αναφέρθηκε σε ζητήματα νεολαίας.

Το συνέδριο ενέκρινε τον απολογισμό της δράσης της απερχόμενης διοίκησης με επικεφαλής τον Γιάννη Χιόνη από το Μόντρεαλ του Καναδά και ανέδειξε τη νέα ηγεσία.

Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Διονύσιος Βλάχος, ο οποίος εκπροσωπεί τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών Φλόριδας «Κέφαλος», α’ αντιπρόεδρος η Αγγελική Χιόνη, η οποία εκπροσωπεί τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών Νέας Ιερσέης «Αγιος Γεράσιμος”, β’ αντιπρόεδρος ο Ηρακλής Καπογιαννάτος, ο οποίος εκπροσωπεί τον Σύλλογο Κεφαλλήνων «Κέφαλος» στο Νόρφολκ Βιρτζίνια, γενικός γραμματέας επανεκλέχτηκε ο Κώστας Βαγγελάτος, από την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης, γραμματέας Αγγλικών η Αγγελική Αλυσανδράτου από τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών «Κέφαλος»

Νέας Υόρκης, ταμίας ο Νίκος Σπαθής από τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών «Αίνος» Μόντρεαλ, βοηθός ταμίας ο Πέτρος Στελλάτος, από την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης, υπεύθυνος νεολαίας Παναγής Φραγκισκάτος, από τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών Τορόντο, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Απόστολος Αγγούριας, από τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών «Αίνος» Μόντρεαλ.

Το βράδυ οι σύνεδροι παρακάθισαν στο επίσημο δείπνο. Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κώστας Βαγγελάτος στην εναρκτήρια ομιλία αναφέρθηκε στην επιτυχία του συνεδρίου.

Ο πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης Ανδρέας Λάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις άοκνες προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς επίσης και του αναμνηστικού λευκώματος.

Παράλληλα, συνεχάρη τους τιμώμενους και τόνισε ότι ο Γεώργιος Αλεξίου και ο Γεώργιος Φακίρης είναι δύο επιτυχημένοι επιχειρηματίες με πολυετή και ακτινοβολούσα προσφορά και φιλανθρωπική δράση.

Ο πρόξενος της Ελλάδας Μάνος Κουμπαράκης μετέφερε τους χαιρετισμούς του γενικού προξένου, πρέσβη Γεωργίου Ηλιόπουλου και συνεχάρη τη νέα ηγεσία για την εκλογή της.
Αναφερόμενος στους τιμώμενους τόνισε ότι είναι γνωστοί όχι μόνο στην Ομογένεια, αλλά και στην ευρύτερη αμερικανική κοινωνία διότι προσφέρουν κάθε χρόνο το Γεύμα των Ευχαριστιών και απονέμουν υποτροφίες στους αριστούχους μαθητές.

Η πολιτειακή βουλευτής της Αστόριας Αραβέλλα Σιμωτά αναφέρθηκε με υπερηφάνεια στην Κεφαλλονίτικη καταγωγή και τόνισε ότι παντρεύτηκε και βάφτισε την κόρη της στην Κεφαλονιά.

Στη συνέχεια μίλησε για τους τιμώμενους, εξήρε την προσφορά των και τους απένειμε διακηρύξεις της Πολιτειακής Βουλής της Νέας Υόρκης.

Ο αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς Ευάγγελος Κεκάτος υπογράμμισε ότι «η καρδιά των αποδήμων χτυπάει πολύ πιο δυνατά το άκουσμα της λέξης Κεφαλλονιά». Ακολούθως αναφέρθηκε στην προσφορά των Αποδήμων στην Κεφαλλονιά και τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι «κάθε φορά που έρχεστε στην Κεφαλλονιά να γίνεται πιο όμορφη».

Ο Παναγής Φραγκισκάτος, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τον συντονισμό της νεολαίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του συνεδρίου και πρόσθεσε ότι «είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πορευτούμε ως διασπορά».

Ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης αναφέρθηκε στο συνέδριο και συμπλήρωσε ότι ήταν επιτυχημένο και εποικοδομητικό.

«Η απόφασή σας να απονείμετε το Οδύσσειο Βραβείο στον Γεώργιο Αλεξίου και στον Γεώργιο Φακίρη τιμά εσάς», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της προσφώνησής του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας. Αναφερόμενος στο συνέδριο, το χαρακτήρισε «σπουδαίο» και ευχήθηκε επιτυχίες στον Διονύσιο Βλάχο και στο νεοεκλεγμένο προεδρείο του.

«Σας ευχαριστώ για την τιμή που κάνατε σε μένα και στον Γεώργιο Φακίρη», είπε ο Γεώργιος Αλεξίου αποδεχόμενος το Οδύσσειο Βραβείο. Αναφερόμενος και στην προσφορά του Γεωργίου Φακίρη υπογράμμισε ότι «είναι παράδειγμα προς μίμηση και μακάρι να είχαμε και άλλους σαν τον Γεώργιο Φακίρη».

Επίσης, κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να επισκεφθούν την Ελλάδα και να προσφέρουν χείρα βοηθείας στους γείτονες και στους συγχωριανούς που
υποφέρουν από την κρίση.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Διονύσιος Βλάχος απηύθυνε μήνυμα ενότητας και κάλεσε τους ομογενείς και τους συλλόγους και να εντείνουν τη φιλανθρωπική τους δράση.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας
























ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ