ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Και τους 3 τους έχει πληρώσει ακριβά ο τόπος



Άκου εκεί τρεις πρωθυπουργοί από την ίδια οικογένεια! Ο ΜΟΝΟΣ άνθρωπος που δεν έχει καταλάβει ακόμα, το ΕΓΚΛΗΜΑ που διέπραξε σε βάρος της χώρας και του Λαού μας, είναι ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ πολιτικός, ο οποίος για να κερδίσει τις εκλογές ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ τους πολίτες λέγοντάς τους προεκλογικά ότι «Λεφτά Υπάρχουν» και μετά, μόλις έγινε πρωθυπουργός, καβάλησε ένα C130 δαπάναις μας, πήγε στο Καστελλόριζο και ανακοίνωσε ότι η χώρα ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ και πρέπει να φωνάξει το ΔΝΤ για να μας σώσει.
Έκανε δηλ. αυτό που του είπαν οι φίλοι του, να βάλει τους Αμερικανούς μέσα στην Ευρωζώνη για να κατασκοπεύουν και να ελέγχουν την οικονομία των κρατών της Ευρώπης!!!
ΜΠΡΑΒΟ του άξιος ο μισθός του και… καλοφάγωτος! Με τόσα που έχει φάει το… «παιντί», να δούμε στο τέλος πώς θα τα χωνέψει!..
ΟΠΩΣ πρόσφατα αποκαλύφθηκε, ο Γιωργάκης, πολύ χρόνο ΠΡΙΝ μας μπάσει στο ΛΗΣΤΑΡΧΕΙΟ του ΔΝΤ, ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕ με τους ανθρώπους του… ευαγούς αυτού ιδρύματος, για να μάθει προφανώς πώς θα… καταστρέψει στα σίγουρα τη χώρα μας και πως θα λεηλατηθούν οι περιουσίες των Ελλήνων.
Ο ΤΟΤΕ Γενικός Δ/ντής του ΔΝΤ, ο καημένος ο Στρος Καν, καλός φίλος των Ελλήνων και των Ευρωπαίων, έλεγε στον Γιωργάκη: «Φύγε μακριά, μην μπάζεις τη χώρα σου σε αυτό το λησταρχείο. Θα την καταστρέψεις…». Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Γιωργάκης να τον κάρφωσε στους Αμερικανούς και αυτοί για να τιμωρήσουν τον Στρος Καν του έστησαν την ιστορία με τη μαύρη καμαριέρα…
Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ όμως αποφασισμένος να εκτελέσει τις εντολές των αφεντικών του, μας έβαλε γρήγορα, γρήγορα στο ΔΝΤ, μας έφερε και την τρόικα και έτσι μας «τακτοποίησε» όλους μια χαρά!
ΚΑΙ αντί ο ανισόρροπος και ψυχασθενής, όπως τον φώναζε δημοσίως ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί, στις Κάννες, που τον κυνήγαγε για να τον δείρει, να εξαφανιστεί από προσώπου γης και να πάει να κρυφτεί σε κανένα λάκκο 5-6 μέτρα βαθύ, έφτιαξε κόμμα, για να αποδιαλύσει το ήδη διαλυμένο ΠΑΣΟΚ. Και αφού πάτωσε αντί πάλι να λουφάξει για να μην προκαλεί τον κόσμο που τον βρίζει και γιατί όχι αύριο - μεθαύριο να βρεθεί και κανένας κατεστραμμένος από την πολιτική του και τον καταχεριάσει, γυρίζει ανά την Ελλάδα και προκαλεί ο παλαβιάρης το λαό βγάζοντας λόγους!..
ΕΤΣΙ τις προάλλες, που πήγε σε μια ταβέρνα στον Πόρο για να φάει, μόλις τον είδαν οι κάτοικοι του νησιού άρχισαν να τον βρίζουν και να του φωνάζουν: «Εσύ τρως ψάρια και εμείς πεινάμε, τρισκατάρατε».
Στη συνέχεια πήγε στον Βόλο όπου τον «παρέλαβε» ο Δήμαρχος της πόλης ο Αχιλλέας Μπέος και αφού δικαιολογημένα τον περιέλουσε με όλα τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιούσαν παλιά οι χαμάληδες στο λιμάνι του είπε: «Απατεώνα κατέστρεψες την Ελλάδα» και όπως λέγεται αν δεν τον συγκρατούσαν οι σωματοφύλακές του, θα τον… ΕΔΕΡΝΕ!..
Μετά ο Γιωργάκης πέρασε από την Κοζάνη, όπου τα «άκουσε» και εκεί από ένα δημοσιογράφο ο οποίος μεταξύ των άλλων ρώτησε τον τέως πρωθυπουργό: «Αν έχει πάει σε νοσοκομείο και να μην βρίσκει γιατρό» και «Αν το χειμώνα είχε θέρμανση στο σπίτι του…». Αιφνιδιασμένος του απάντησε: «Εχω κάνει εξορία και έχω δει τον πατέρα και τον παππού μου φυλακή!..». Τρεις πρωθυπουργοί από μια οικογένεια που φέρουν και οι τρεις βαρύτατες ευθύνες για την καταστροφή της Ελλάδας…
ΕΠΕΙΔΗ ο κόσμος φαίνεται ότι ΑΓΡΙΕΥΕΙ, απολύτως δικαιολογημένα, θα προτείναμε στον Γιωργάκη να μην ξαναβγεί από το σπίτι του. Ή να καβαλήσει το κανό του και να… εξαφανιστεί στο πέλαγος…
Κ.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δει ο Αλέξης μετά τη συμφωνία είναι η κτηνοτροφία και κυρίως η γεωργία, στην οποία θα πρέπει να αλλάξουμε αμέσως όλες τις καλλιέργειες

Το μοναδικό κλίμα της χώρας εγγυάται σίγουρη και τεράστια επιτυχία

ΑΣΧΕΤΑ με το ΤΙ θα συμφωνήσουμε με τα συνεταιράκια μας, που χρόνια τώρα μας πίνουν το αίμα, σαν τους σύγχρονους… Δράκουλες, το σίγουρο είναι μόνο ΕΝΑ, ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τον τουρισμό της χώρας μας
. Γιατί αυτά μόνο είναι τα ΣΙΓΟΥΡΑ, τα ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ που μπορούμε να κάνουμε και να τα μοσχοπολήσουμε, θέτοντας συγχρόνως τέρμα στα δισεκατομμύρια που ξοδεύουμε για την εισαγωγή γάλακτος, τυριών, κρεάτων, φρούτων και οπωροκηπευτικών και ένα σωρό άλλων ειδών που, λόγω, του κλίματος, της πείρας και της εργατικότητάς μας, θα μπορούσαν άνετα να καλλιεργούνταν με μεγάλη επιτυχία και απόδοση στη χώρα μας. ΕΜΕΙΣ έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με τη βαριά βιομηχανία, γιατί ούτε λεφτά, για να φτιάξουμε μεγάλα εργοστάσια, έχουμε, ούτε πρώτες ύλες, ούτε και οι αγορές θα προτιμούσαν τα δικά μας προϊόντα γιατί κανένας δεν θα αγόραζε από εμάς π.χ. αυτοκίνητα.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ όμως να βελτιώσουμε τις συνθήκες που υπάρχουν στον τουρισμό μας, προσφέροντας φθηνότερες τιμές, μεγαλύτερη εξυπηρέτηση και καθαριότητα.
ΘΑ μπορούσαμε ακόμα να αρχίσουμε σιγά – σιγά, να πουλάμε σε ορισμένα νησιά μας φρούτα, λαχανικά, οπωροκηπευτικά, γάλατα, κρέατα, ψωμιά, πατάτες και ένα σωρό άλλα πράγματα, απολύτως ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ.
ΓΙΑΤΙ είναι σχετικά πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσουμε αντί για λιπάσματα, τα φύκια από τις θάλασσές μας, τα τσίπουρα από τα σταφύλια μας και τα λιόκουκια από τις ελιές μας που είναι το καλλίτερο βιολογικό λίπασμα. ΕΙΝΑΙ επίσης εύκολο, κάθε χρόνο, να επιλέγουμε 1-2 περιοχές της χώρας και να καλλιεργούμε σε αυτές μόνο ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ προϊόντα και να καλούμε τους τουρίστες να έρθουν π.χ. στην Ζάκυνθο ή την Νάξο, για να… «ξεκουράσουν» το στομάχι τους από τα γεμάτα… καρκίνους τρόφιμα και φρούτα που καταναλώνουν στις πατρίδες τους και να τρώνε για 15-20 μέρες ΜΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ.
Η ΧΩΡΑ μας πρέπει να ξαναμπεί στο χώρο των πλούσιων κρατών, μόνο με ΕΞΥΠΝΕΣ ιδέες, που μπορούν να εφαρμοστούν χάρις στις ιδέες μας, την εργατικότητά μας και στο υπέροχο κλίμα μας. ΘΑ επανέλθουμε στην πρότασή μας για τις ελιές.
Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ΓΕΜΙΣΕΙ την Ελλάδα με ελιές, γιατί η ποιότητα του ελληνικού ελαιόλαδου είναι η καλύτερη στον κόσμο και η ζήτηση του συνεχώς ανεβαίνει μαζί με την τιμή του. Η καλλιέργεια της ελιάς κοστίζει λίγο, ένα σκάψιμο θέλει, το δε κλάδεμα, βγάζει τα έξοδά του, γιατί πουλιούνται τα ξύλα. Φυτεύεται δε και πιάνει εύκολα και δεν θέλει πολύ νερό.
ΤΟ έχουμε γράψει πολλές φορές ότι με νόμο, θα πρέπει να αντικαθίστανται τα πεύκα, που καίγονται κάθε καλοκαίρι, γιατί είναι πολύ εύφλεκτα, με ελιές. ΕΑΝ από τότε που άρχισε η κρίση εδώ και έξι χρόνια οι κυβερνήσεις είχαν πάρει τις σωστές αποφάσεις για την ανάπτυξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας και του τουρισμού, σήμερα η κατάσταση της χώρας, πάρα τα βάσανα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, θα ήταν πολύ - πολύ καλλίτερη.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν βλέπουμε ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση να έχει πάρει στα σοβαρά την πρωτογενή παραγωγή, η οποία όμως μπορεί να μας ξελασπώσει και να μας σώσει. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι μόλις τελειώσουν οι συζητήσεις για την εξεύρεση συμφωνίας με τους δανειστές μας, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξει ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι η γεωργία και να αποφασίσουμε ποιες καλλιέργειες θα κρατήσουμε, ποιες θα αλλάξουμε και σε ποιες νέες πρωτοποριακές καλλιέργειες θα στραφούμε.
ΤΟ κλίμα στη χώρα έχει αλλάξει και πράγματα που κανένας δεν νόμιζε ότι θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν παλιότερα, καλλιεργούνται τώρα με μεγάλη ευκολία και επιτυχία.
Γ.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ