ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Δεν αγγίζει κανείς τις μεγάλες επιχειρήσεις ή ομάδες, γιατί αυτές ανήκουν στο λαό



Και ειδικά τις επιτυχημένες ομάδες – σύμβολα που παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ψυχολογία του κόσμου όταν μάλιστα η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. ΑΥΤΗ η ιστορία με τον Μαρινάκη, σε εμάς τουλάχιστον ΜΥΡΙΖΕΙ, για την ακρίβεια, ΒΡΟΜΑΕΙ!..
ΚΑΤΑ την ταπεινή μας γνώμη κάποιοι τον ΠΑΓΙΔΕΨΑΝ, κάπου είπε 2-3 κουβέντες, σαν και αυτές που λένε οι… μισοί Έλληνες, τον «γράψανε» και τον τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί… ΤΟΥΣ ξέρουμε πολύ καλά εμείς τους Κρητικούς… Είναι πολύ καλοί άνθρωποι, εργατικοί, πετυχημένοι, αλλά βρε αδελφέ είναι και πολύ… «ΑΓΑΘΟΙ» κάποιοι από αυτούς… Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ Πάνος Κόκκας, εκδότης – διευθυντής της γνωστής ιστορικής εφημερίδας «Ελευθερία» είχε χαρακτηρίσει… ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ακόμα και τον Κ. Μητσοτάκη, που ήταν μάλιστα ο πιο στενός φίλος του…
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ πόσοι Έλληνες από αυτούς που είναι «σπουδαίοι» ή κάνουν τους σπουδαίους, όταν οι φίλοι τους ή οι γνωστοί τους, τους ρωτάνε ή τους τηλεφωνούν αν ξέρουν τον τάδε υπουργό του απαντούν: «Α, αυτός είναι πολύ φίλος μου. Λέγε τι θέλεις, για να στο φτιάξω αμέσως»… Και μπορεί, αυτόν τον υπουργό, να μην τον γνωρίζει καν, ή μπορεί να του έχει πει κάπου μια καλημέρα, και ο… μπουνταλάς να τον θεωρήσει φίλο του και ο υπουργός να μην γνωρίζει ούτε το όνομά του!
ΟΙ ΜΙΣΟΙ από τους φιλάθλους λένε ότι είναι «κολλητοί» με όλους τους διαιτητές και τους λάινσμαν!.. Ακόμα λένε, ότι είναι «πρώτα φιλαράκια» με όλους τους Προέδρους των ΠΑΕ!... Τους καλούν δε, όποιον θέλει να… στήσει παιχνίδι, να τους επισκεφθεί, πάντοτε βέβαια με το αζημίωτο, για να το… κανονίσουν!.. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ακόμα και πάρα πολλοί δικηγόροι που ισχυρίζονται ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ βέβαια, ότι έχουν «φιλαράκια» τους… μισούς δικαστές και εισαγγελείς και καμιά… δεκαριά αρεοπαγίτες, στους οποίους μπορεί να «μιλήσουν» για τις υποθέσεις των πελατών τους!.. ΔΕΝ θα σας στοιχίσει τίποτε τους λένε. Απλώς θα τους κάνουμε ένα… δωράκι… ΤΙ ΔΩΡΑΚΙ ρωτάει ο άτυχος πελάτης, τον ψεύτη δικηγόρο και του απαντά: «Τίποτε μωρέ. Λίγα λουλούδια θα του στείλουμε ή 2-3 μπουκάλια μαύρο κρασί, που αρέσει στο δικαστή, του απαντάει…
ΤΟ ΞΕΡΩ, γιατί πολλές φορές τρώμε μαζί στο σπίτι του ή στο σπίτι μου και ας μην έχει μιλήσει ποτέ στη ζωή του ο δικηγόρος με το δικαστή!..». Την προηγούμενη όμως μέρα της δίκης ο… ψευτοδικηγόρος λέει στον… ηλίθιο τον πελάτη του: «Άφησε, μαζί με την αμοιβή μου και καμιά πεντακοσαριά ευρώ, για να στείλουμε τα κρασιά στο δικαστή!..».
ΔΕΝ μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται και τι λέγεται στην αγορά! Οι μισοί Έλληνες είναι «πρώτα» φιλαράκια με τους άλλους μισούς, που είναι έτοιμοι να λαδωθούν, για να ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ και να στήσουν καμιά δίκη ή κανένα «ματσάκι»… ή ακόμα να βρουν και κανένα τσιγαριλίκι… ΟΣΟ δε πιο μεγάλος και πλούσιος είσαι, τόσο περισσότερα ΛΑΜΟΓΙΑ σε πλησιάζουν και προσπαθούν να στην στήσουν, με πρώτους και καλλίτερους, συνήθως τα παλιά συνεταιράκια σου!..
ΚΑΙ οι μεν απατεώνες κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και συνήθως βγάζουν και καλό μεροκάματο ή ακόμα και εκατομμύρια… ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ όμως θα πρέπει να είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ… Ακόμα και αν είναι σίγουροι για κάποια παρανομία, μικρή ή μεγάλη, δεν θα πρέπει με την απόφασή τους, να θέτουν ποτέ σε κίνδυνο τη συνέχεια της οποιασδήποτε επιχείρησης, γιατί από αυτή ζουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες εργαζόμενοι, το κράτος επί χρόνια εισπράττει φόρους και τα ασφαλιστικά ταμεία εισφορές…
Ακόμα και οι… κλεφτοτράπεζες όλο και κάτι τσιμπάνε. ΚΑΙ ακόμα, όπως στην περίπτωση του Μαρινάκη, δεν θα κερδίσει τίποτε η Δικαιοσύνη, αν π.χ. καταρρεύσει ο Ολυμπιακός, γιατί σε τούτες τις δύσκολες οικονομικά στιγμές είναι πολύ δύσκολο να βρίσκονται ΚΟΡΟΪΔΑ για να πληρώνουν για το… ΤΟΠΙ!..
Έλα όμως που το τόπι – το ποδόσφαιρο – αποτελεί ίσως τη μοναδική χαρά για εκατομμύρια φτωχούς Έλληνες, ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι επιτυχίες των μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων, γεμίζουν με υπερηφάνεια ολόκληρη τη χώρα. Βοηθούν δηλ. στην ΑΝΑΤΑΣΗ των λαών, όταν μάλιστα βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση, όπως η χώρα μας σήμερα και δημιουργεί ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλλίτερο μέλλον. ΘΑ ΜΑΣ πείτε ίσως. Καλά, κάποιος που «μπορεί» να έχει παρανομήσει να τον αφήσει ελεύθερο να φύγει η δικαιοσύνη; ΟΧΙ βέβαια. Η δικαιοσύνη σε όλες τις παρανομίες θα πρέπει να είναι σκληρή.
Αντί όμως να βάλει ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ για τη ΔΙΑΛΥΣΗ μεγάλων επιχειρήσεων ή ΟΜΑΔΩΝ που παίζουν τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία του ελληνικού λαού, υπάρχουν ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΟΤΑΝ κύριε δικαστά πιστεύεις ότι κάποιος έχει παρανομήσει ή υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις γι΄ αυτό, αντί για 200 ψωροχιλιάρικα του βάζει 1 ή 2 εκατομμύρια εγγύηση και έτσι είναι ΟΛΟΙ ευχαριστημένοι.
Κ.

Φάγανε το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. τα 325 δις, και τώρα φωνάζουν γιατί δεν υπογράφει ο Αλέξης!
Θέλουν να υπογράψει για να πάνε οι μισθοί στα 300 ευρώ και οι συντάξεις στα 100;
ΑΠΟ τότε που έγινε πρωθυπουργός ο Αλέξης δεν περνάει μέρα που να μην ακούμε τους ξένους να μας λένε ότι πρέπει να πληρώσουμε και άλλους φόρους, γιατί οι παλιοί φόροι με τους οποίους οι τροϊκανοί μας είχαν ξεπατώσει στη φορολογία, δεν φθάνουν…
ΟΙ ΞΕΝΟΙ μάλιστα θέλουν να τους κάνουμε και ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ. Βάζετε τόσους νέους φόρους, μας λένε, στα τάδε πράγματα, άρα θα πρέπει να μαζέψετε τόσα χρήματα, για να μας τα δώσετε. Αν όμως δεν μαζεύετε τα λεφτά που υπολογίζετε, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να βάλετε και άλλους φόρους σε άλλα πράγματα!..
ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανένας από τους υπουργούς δεν ρωτάει τα σαΐνια της τρόικας. Εντάξει, εμείς θα βάλουμε τους φόρους και για να σας κάνουμε τη… χάρη, θα βάλουμε και μερικούς παραπάνω!.. ΟΤΑΝ όμως ρε… ηλίθιοι, ο κόσμος δεν έχει να ψωνίσει, γιατί τους μισούς Έλληνες τους κάνατε εσείς ΑΝΕΡΓΟΥΣ και στους άλλους μισούς τους κόψατε το 50% των μισθών και των συντάξεων τους, ΤΙ φόρους, ρε κορόιδα, θα εισπράξετε από τα τρόφιμα ή τα κρέατα και τα φρούτα, αφού κανείς δεν έχει λεφτά για ψώνια; ΚΑΙ ακόμα, όταν ένας καταστηματάρχης πιάσει 5-10 δεκάρες από 5-6 πελάτες, που μπήκαν τυχαίως στο μαγαζί του, τα λίγα χρήματα που θα πιάσει, νομίζετε πως θα είναι τόσο… αφελής να τρέξει να τα δώσει, ρε… βλάκες, στην εφορία, για να τα φάτε εσείς και δεν θα τα διαθέσει για τις άμεσες ανάγκες της οικογένειάς του που πεινάει;
ΕΙΣΑΣΤΕ ρε με τα καλά σας; Τι φόρους μωρέ να εισπράξετε και από ΠΟΥ; Στην κατοχή πλήρωνε κανένας φόρους; Όχι βέβαια; Κατοχή δεν έχουμε και σήμερα; ΠΩΣ και από πού να πληρώνουν λοιπόν οι πολίτες;
ΑΚΟΥΣΤΕ να δείτε… αρχιχαραμοφάηδες Ευρωπαίοι. Ήρθατε σε μια πλούσια και ευτυχισμένη χώρα, με χαμογελαστούς και δουλευταράδες ανθρώπους και την καταστρέψατε. Καταλάβετέ το, ότι αν δεν βρεθεί κάποιος να ξαναφτιάξει την οικονομία της χώρας και να πείσει το λαό να σηκώσει πάλι τα μανίκια του και να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, μην περιμένετε ότι θα εισπράξετε ούτε ένα… ευρώπουλο… Τι θα μας κάνετε; Θα μας κλείσετε όλους μέσα; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ…
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ, θέλουμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας, πρώτον γιατί η κυβέρνηση δεν ζητάει και αυτή σαν τους ξένους δανειστές μας ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, για να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός, ΠΟΣΑ λεφτά, μας δάνεισαν οι ξένοι και ΠΟΥ πήγαν.
Ρωτάμε γιατί εμείς πιστεύουμε ότι μετρητά, παραπάνω από 40 με 50 δισεκατομμύρια ευρώ δεν πήραμε ποτέ. Απλώς έχουν βάλει το «μηχανάκι» και γράφει τόκους και επιτόκια. ΚΑΙ δεύτερον η μεγάλη μας απορία είναι, γιατί οι υπουργοί που βγαίνουν στα κανάλια δεν επαναλαμβάνουν συνεχώς και καθημερινά, ότι για τη σημερινή ομολογουμένως τραγική κατάσταση που διέρχεται η χώρα φταίνε τα 325 δισεκατομμύρια που δανείστηκαν το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. και τα φάγανε μαζί με τους ξένους, αλλά κάθονται και απολογούνται γιατί «καθυστερεί» η διαπραγμάτευση με τους ξένους και δεν καταλαβαίνουν ότι αν ο Αλέξης υπέγραφε με κλειστά μάτια, οι μισθοί θα φθάνανε τα 300 ευρώ και οι συντάξεις τα 100 ευρώ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ καλά κάνει και διαπραγματεύεται σκληρά η κυβέρνηση και αν οι ξένοι δεν υποχωρήσουν, αλλά επιμείνουν στις παράλογες αξιώσεις τους, το καλλίτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να σηκωθεί και να φύγει από το ευρώ και να ξαναγυρίσουμε στη δραχμή με την οποία μεγαλώσαμε και πλουτίσαμε.
Γ.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ