ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Πούτιν (Φωτογραφίες)Στο επίκεντρο η ανάπτυξη και η επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας
Σημαντικό εταίρο της Ρωσίας για την Ευρώπη χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ, που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι ο όγκος κοινού εμπορίου μειώθηκε κατά 40% και μίλησε για πρόγραμμα κοινών δράσεων το 2015-2016, το οποίο, όπως είπε, «είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε».

Επίσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι υπάρχει πρωτοβουλία από την Ελλάδα, ώστε να ετοιμαστεί ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

«Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας, το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό», σημείωσε ακόμη ο Πρόεδρος της Ρωσίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ακόμα, ο Βλαντιμίρν Πούτιν πρόσθεσε, χαμογελώντας, ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα.

«Ο κ. Τσίπρας είπε, πολύ σωστά ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό... Αν έχεις χρέος, το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και τόνισε την ανάγκη επανεκκίνησης των σχέσεων των δύο χωρών, σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης της Μόσχας και της διμερούς συμφωνίας συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «εκμεταλλευθήκαμε αυτό το χρόνο», ενώ μίλησε για το μνημόνιο συνεργασίας για τον ελληνικό αγωγό.

«Πιστεύουμε ότι η κατασκευή του μπορεί να δώσει πολύ σημαντικές δυνατότητες για την ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών. Ένας από αυτούς είναι το έτος Ελλάδας - Ρωσίας το 2016 και η δυνατότητα από τώρα έως το Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δυο χωρών θα δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αποτελεσματικότερα, για να ικανοποιήσουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι η ευημερία των λαών μας και η ανάπτυξη», ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Η συνάντηση των δύο ηγετών ολοκληρώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, χωρίς να γίνουν δηλώσεις.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ