ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Τι είπαν Τσίπρας – Θεοδωράκης (Φωτογραφίες)



Την κρισιμότητα να κλείσει ο φαύλος κύκλος να μην αναγκαστούμε σε μια συμφωνία που σε 6 μήνες θα μας φέρει τα ίδια, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον πρόεδρο του Ποταμιού Αλέξη Τσίπρα.

Περιγράφοντας το πλαίσιο της συμφωνίας ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι πρέπει να είναι βιώσιμη για τη χώρα.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως μεγάλη δυσκολία το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με πολλούς συνομιλητές επισημαίνοντας τη «μεγάλη αντίφαση», όπως είπε, με το ΔΝΤ που θέλει μείωση χρέους και σκληρά μέτρα, αντίθετα από ό,τι οι ευρωπαίοι εταίροι.

Ο κ. Θεοδωράκης έφτασε στο Μαξίμου λίγο πριν τις 10 το πρωί προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαπραγμάτευση ενώ παρών ήταν και ο Γιάνης Βαρουφάκης.





Τι δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει όλα να έχουν τελειώσει και να υπάρξει συμφωνία, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

«Η χώρα δεν αντέχει να φύγει ο Ιούνιος χωρίς συμφωνία», είπε ο κ. Θεοδωράκης, καλώντας όλες τις πλευρές να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να παίζει το παιχνίδι της καθυστέρησης γιατί υπάρχουν και ατυχήματα», συμπλήρωσε.
Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα πάει δεξιά, που οδηγεί στο Κούγκι, ή αριστερά που οδηγεί στην ευρωπαϊκή πορεία».

«Και οι δύο δρόμοι είναι πολύ δύσκολοι, αλλά ο δρόμος προς το Κούγκι είναι ο δρόμος της καταστροφής», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα, αλλά και οι Έλληνες έχουν ανάγκη τα ευρωπαϊκά χρήματα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός του είπε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να γίνουν και ότι ελπίζει ότι και οι εταίροι μπορούν να κάνουν κάποια βήματα προς τα πίσω».





Στα βαθιά από την πρώτη ημέρα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «μπαίνει» και η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει να διαχειριστεί τη στάση του κόμματος απέναντι στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Η κ. Γεννηματά πέρασε πριν από λίγη ώρα το κατόφλι του Μεγάρου Μαξίμου όπου συναντάται με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ