ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΕΝΘΗ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΦΩΚΑ Πρόγραμμα Τελετής Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας

"Με μεγάλη θλίψη αναγγέλλεται ἡ προς Κύριον ἐκδημία τού Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας, τού Κεφαλλῆνος, κυροῦ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ.
Το θλιβερό γεγονός συνέβη εἰς την Ἱεράν Μονή Χορτιάτη Θεσσαλονίκης περί την 3ην πρωινή τής σήμερον, οπό καρδιακή προσβολή, όπου ὁ αείμνηστος 

Μητροπολίτης είχε μεταβῆ διά την ἐνθρόνισι σήμερον τού νέου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης καί Καλαμαριάς κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ.
Άλλες λεπτομέρειες εἰς το νεώτερο Δελτίο μας".
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Είσαι ο Δεσπότης μας ο Άξιος για την κοινωνία Άξιος της Εκκλησίας και θα κοιμηθείς δίπλα στο Άγιο μας Γεράσιμο που τόσο Αγαπούσες και Υπηρέτησες .Τώρα Δεσπότη μου θα προστατεύεις το ποίμνιο σου και το νησί που αγαπούσες την Κεφαλονιά σου

Προστάτεψε μας έστω από εκεί ψηλά που θα βρίσκεσαι !!! 



Πρόγραμμα Τελετής Κηδείας
............................................................................

4.15 Άφιξη Κυλλήνη

6.00 Άφιξη στον Πόρο Κεφαλληνιας

7.00 Άφιξη στην Μητρόπολη όπου θα παραμείνει για Λαϊκό Προσκύνημα

Τετάρτη 24 6 2015 Άγιος Γεράσιμος Ομαλά τελετή και ταφή δίπλα στον Αγιο Γεράσιμο
και Δίπλα στον τάφο του Μητροπολίτη Σπυρίδωνα 





Αγαπητός στην πατρίδα του, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ο νέος Μητροπολίτης Χειροτονηθει στις 31 Μαΐου Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Φωκά, νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας 
Ο πατέρας Γεράσιμος Φωκάς γεννήθηκε, μεγάλωσε και υπηρέτησε στην Κεφαλονιά, ενώ θεωρείται από τους πιο αγαπητούς ιερείς στο νησί, καθώς το έργο του σε όλους τους τομείς διακρίνεται από την προσφορά και την αγάπη στον συνάνθρωπο.

Κατά το μήνυμά του, ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, είπε: «Δοξολογώ τον Θεό, Δοξολογώ την Αγία Τριάδα για την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, υμνολογώ την Κυρία Θεοτόκο Δέσποινα του Κόσμου και μεγαλύνω τον προστάτη μας πολιούχο Άγιο Γεράσιμο.

Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την Κεφαλονιά μας, αναστάσιμη για την Μητρόπολη μας και κοσμοχαρμόσυνη για τους Κεφαλλήνες όπου γης.

Στέλνω από της καρδιάς μου τα τρίσβαθα, όλη μου την αγάπη και εύχομαι και προσεύχομαι για υγεία, ελπίδα, κουράγιο ,αισιοδοξία, επιτυχία, προκοπή και ευλογία σε όλους τους Κεφαλλήνες.

Καλή αντάμωση στην Κεφαλονιά μας».

Η χειροτονία του Μητροπολίτη θα γίνει την Κυριακή 31 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.


Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας
Πενήντα ολόκληρα χρόνια από τη τελευταία φορά που η Κεφαλλονιά είχε δικό της Δεσπότη εξελέγη πριν από λίγα λεπτά ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς με 69 ψήφους στους 76 συμμετέχοντες. Τελευταίος Κεφαλλονίτης Μητροπολίτης ήταν ο Ιερόθεος Βουής το 1965.

Ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς, Πτυχιούχος Θεολογίας, παιδιόθεν εγκατέλειψε τα του κόσμου τούτου και δη τας ξενοδοχειακάς επιχειρήσεις του πατέρα του και ακολούθησε τον Χριστόν είναι αδελφός του περίφημου επιστήμονος των μαθηματικών, αναγνωρισμένου παγκοσμίως, κ. Αθανασίου Φωκά

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.Γεράσιμος (κατά κόσμον Ευάγγελος-Γεράσιμος Φωκάς), γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας την 25η Μαρτίου 1951, υιός του Σπυρίδωνος και της Αναστασίας Λαγγούση.

Μετά την εγκύκλια μόρφωσή του στην Κεφαλλονιά, φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1998.

Μοναχός εκάρη στις 20 Μαρτίου 1988 στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.Σπυρίδωνα (Καλαφατάκη), χειροτονήθηκε αφ’ ενός μεν Διάκονος στις 9 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, αφ’ ετέρου δε Πρεσβύτερος στις 30 Απριλίου 1998, στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών, λαμβάνοντας συνάμα το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας από το έτος 1998 έως και την ημέρα της εκλογής του σε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, στις 26 Μαΐου 2015.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ