ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Συγκλονιστικό!!!! Εκοιμήθη πριν ενθρονισθεί ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Κεφαλληνίας «Αγιος Γεράσιμος ο νέος»




Σε κλαίει λαός!
Η είδηση διεδόθη αστραπιαίος από τα ξημερώματα! 
Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος, εκοιμήθη ύστερα από αιφνίδια αδιαθεσία που ένοιωσε και ενώ βρισκότανε στην Ιερά Μονή της Μεταμόρφωσης στον Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη!
Ελειτούργησε χθές Κυριακή στην Φανερωμένη της Βουλιαγμένης, στην Κυρά Παναγιά του την οποία δεν μπορούσε να αποχωριστεί!
Μετά συνοδευόμενος από ένα πνευματικό του παιδί- υποψήφιο κληρικό, και έναν κληρικό της Μητροπόλεως Μεγάρων με τον οποίο συνεδέετο πνευματικά, ανεχώρησαν οδικώς για την Θεσσαλονίκη!
Κατάκοπος και νηστικός όπως πάντα!
Τα ξημερώματα ένοιωσε μία δυσφορία! Ειδοποίησε την συνοδεία του για να το μοιραστεί μαζί της αλλά παρακάλεσε να μην ανησυχήσουν τις Μοναχές! Οι πληροφορίες λένε οτι η δυσφορία που είχε εξελίχθηκε εις εμετούς και μετά από λίγο εξέπνευσε!

Ο Άγιος αυτός Ιεράρχης που κέρδισε από την πρώτη στιγμή όλο τον κόσμο με τον μειλίχιο χαρακτήρα του, τον καλό και δισφορετικό λόγο του και το σπάνιο για Μοναχό χιούμορ του, πήρε τον δρόμο για την άνω Ιερουσαλήμ!

Ο καλός Θεός παίρνει κοντά Του τους Αγίους ανθρώπους! Τους χρειάζεται κοντά Του!
Ο Γεράσιμος ήταν ένας ξεχωριστός Ιεράρχης! Θα έγραφε λαμπρές σελίδες στην εκκλησιαστική ιστορία της Κεφαλληνίας αλλά το σχέδιο του Θεού ήταν άλλο!
Με την καρδιά μας συντετριμμένη από το τραγικό και αναπάντεχο συμβάν και με απέραντη θλίψη γράφουμε τις γραμμές αυτές! Ο υπογράφων συνεδέετο πνευματικά με τον ξεχωριστό αυτό Ιεράρχη και έχει πολλά σημάδια της Αγιοσύνης του να καταθέσει!Αλλος λόγος όμως άλλης γραφής μας!
Αντί της μεγαλοπρεπούς ενθρόνισής του που θα επραγματοποιείτο στις 2 Ιουλίου, η εξόδιος ακολουθία του θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες την προσεχή Τετάρτη!
Να έχουμε την ευχή του Αγίου Γερασίμου του Νέου!

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ