ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

« ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΔΝΤ. ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
Ο Υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, μίλησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» (15-6-2015) στους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.
Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης, ενώ ολόκληρο το ηχητικό είναι στη διεύθυνση terensquick.blogspot.gr.
Σ. Χαρίτου: Όσον αφορά στην διαπραγμάτευση, υπήρχε το σενάριο και δεν ξέρω αν μπορείτε να μας το επιβεβαιώσετε ή να μας το αρνηθείτε, ότι οι Θεσμοί πρότειναν να μειωθεί η χρηματοδότηση στο Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας, για τους εξοπλισμούς, για τα εξοπλιστικά προγράμματα και αυτό ήταν κάτι που το αρνήθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία.
Τ. Κουίκ: Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω κυρία Χαρίτου αυτό και θα σας πω το γιατί. Διότι μένω στο τί ανακοίνωσε εχτές ο κύριος Δραγασάκης.

Υπόψη, ότι του έχω τεράστια εκτίμηση του κυρίου Δραγασάκη και υπόψη ότι και η Ευρώπη μιλάει με πολύ καλά λόγια για τον σώφρονα, μετριοπαθή αλλά ανυποχώρητο πολιτικό Γιάννη Δραγασάκη. Σε καμία πτυχή της δήλωσής του δεν αναφέρει το θέμα  των εξοπλισμών. Απεναντίας, αναφέρεται στον ΦΠΑ και αναφέρεται και στο θέμα των συντάξεων.

Σ. Χαρίτου: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα ψηφίσουν νέα υφεσιακά μέτρα ή μειώσεις μισθών και συντάξεων;

Τ. Κουίκ: Σε καμία περίπτωση!!! Όπως δεν θα το ψήφιζε ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κάνει τέτοιου είδους διαδικασία και να ψηφίσει περεταίρω μειώσεις μισθών και συντάξεων. Δεν είναι δυνατόν!!

Και επειδή μιλάγαμε προηγουμένως μιλάγαμε για το εξοπλιστικά, να σας πάω σε ένα tweet  το οποίο έκανε εχτές το βράδυ ο πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος ο οποίος γράφει επί λέξη τα εξής:

«Ο Γκάμπριελ υπολόγισε ... Η Ραινμέταλ πήρε 2 δις έδωσε μίζες 62 έκ.€ καταδικάστηκε στη Γερμανία και πλήρωσε 67 έκ.€. Δε θα δώσει 200 έκ€ ;». 

Θέλω να πω δηλαδή ότι, μην μιλάνε πολύ για εξοπλιστικά προγράμματα η πλευρά εκεί της Γερμανίας «Γκάμπριελ και ΣΙΑ», διότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά το χορό από τις μίζες και εξακολουθεί να υπάρχει και το αίτημα σε εκκρεμότητα που υπέβαλε, μπροστά στην κυρία Μέρκελ, στη συνέντευξη τύπου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να διευκολυνθούμε με την λίστα Siemens.

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΣΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ

Α. Παπασταματίου: Θα τελειώσει στις 18 κατά την άποψή σας; Την Πέμπτη;

Τ
. Κουίκ: Αυτό θα ήθελε η Ελληνική κυβέρνηση. Η Ελληνική κυβέρνηση θέλει να βρούμε τις λύσεις μέσα στην Ευρωζώνη. Εμείς παλεύουμε γι’ αυτό το θέμα. Προφανώς όμως κάποιοι ζητάνε τη μη λύση.

Σ. Χαρίτου: Πιστεύετε, δηλαδή, ότι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι θέλουν τη ρήξη;

Τ. Κουίκ: Φαντάζομαι, ότι οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται, ότι η οποιαδήποτε ρήξη αν προκύψει, από εκείνους θα ξεκινήσει, εκείνοι θα έχουν την ευθύνη και δεν θα πληγώσει απλά και μόνο την Ελλάδα. Θα πληγώσει όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο και θα αναταράξει την παγκόσμια οικονομία.

Και οι Αμερικανοί δεν είναι τυχαίο, ότι βγαίνουν κάθε τόσο είτε με τον δικό τους Υπουργό Οικονομικών είτε με τον κύριο Ομπάμα και λένε «βρείτε τα» (και βεβαίως και από την πλευρά της Ελλάδας, για μεταρρυθμίσεις, δεν θα το κρύψουμε αυτό) ανησυχώντας, σαφές, για την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Η οποία είναι μία θέση σταθερότητας απέναντι σε ό, τι συμβαίνει σε Κριμαία, με Τζιχαντιστές, με την Λιβύη. Εάν μας αναταράξουν ανοίγουν «κερκόπορτες».

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Α. Παπασταματίου: Σήμερα ο κύριος Θεοδωράκης, ο επικεφαλής στο Ποτάμι, θα συναντηθεί στις 14:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μια σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών τη βλέπετε;

Τ. Κουίκ: Η μεγαλύτερη σύγκληση και η πιο δημόσια σύγκληση πολιτικών αρχηγών, είναι αυτή που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, όπου τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων, όπου είπαν αυτά τα οποία έπρεπε ή ήθελαν να πουν και μάλιστα παρουσία των Ελλήνων, μια που μεταδόθηκε ζωντανά η συνεδρίαση της Βουλής, νομίζω ότι είναι το καλύτερο παράδειγμα, ότι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών έγινε. Και έγινε και διάφανα. Ανοιχτά. Δεν είναι κάτι το οποίο κρύφτηκε από τον κόσμο.

ΟΙ ΑΝΕΛ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ. ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ.

Α. Παπασταματίου: Και τώρα από την σύγκληση να πάμε και λίγο στις διαφωνίες. Έχουμε ένα νομοσχέδιο. Το βλέπετε σαν «crash test» για την συνοχή της κυβέρνησης; Για το μεταναστευτικό.

Τ. Κουίκ: Θα έλεγα ότι η συνοχή της κυβέρνησης δεν μπορεί σε τέτοιες εποχές που δίνουμε μάχη για το αύριο του συνταξιούχου ή του μισθωτού, δίνουμε μία μάχη απέναντι σε ένα σύστημα το οποίο νομίζει ότι μπορεί να μας ποδηγετήσει, ότι μπορεί ένα νομοσχέδιο που αφορά - παράδειγμα - την ιθαγένεια, να είναι αυτό που θα βάλει σε δοκιμασία τη συνοχή. 

Είναι σαφές, ότι οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές απόψεις πάνω στο θέμα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας επί του Νομοσχεδίου, καταθέσαμε τις προτάσεις για τις βελτιώσεις και στο άρθρο 1 και στο 7 και στο 8 και στο 10, και περιμένουμε από την αρμόδια Υπουργό να κάνει τις τροποποιήσεις για να προχωρήσουμε.

Εάν δεν τις κάνει, έτσι όπως τουλάχιστον το εισέπραξα και από τον επικεφαλής εισηγητή της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας τον κ. Νίκο Μαυραγάνη, δεν θα το ψηφίσουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι επειδή δεν θα ψηφίσουμε αυτό το Νομοσχέδιο, ότι χάνεται η συνοχή στο μείζον, που το μείζον, μη γελιόμαστε, είναι το να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη


Καταψηφίσαμε το θέμα με το Τζαμί, καταψηφίσαμε το θέμα με το Μέγαρο Μουσικής, δεν νομίζω ότι έβλαψε τη συνοχή της Κυβέρνησης, παρά τους τυχαίους τίτλους που είδα τις επόμενες μέρες.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ