ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Eθνικό έγκλημα. Πού είναι το ελληνικό λόμπι της Αμερικής; Πού είναι ο Πατριάρχης μας…



ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ όταν η χώρα μας αντιμετώπιζε κάποιο μεγάλο πρόβλημα στη διεθνή σκηνή και αυτό συνέβαινε πολύ συχνά, γιατί χρόνια τώρα όλοι οι μεγάλοι του πλανήτη, όλο και κάτι έβρισκαν και τα έβαζαν με την Ελλάδα, ενώ όλοι, κατά καιρούς, φίλοι και εχθροί, μας έχουν πολλαπλώς βλάψει και πληγώσει, υπήρχε στην Αμερική ένα ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ Λόμπι, υπό την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου, το οποίο μάλιστα στην περίοδο του Ιακώβου είχε αποκτήσει τεράστια δύναμη και όπως λεγόταν τότε, ήταν ο ΜΟΝΟΣ άνθρωπος στην Αμερική που μπορούσε, χωρίς ραντεβού να επισκεφθεί τον οποιοδήποτε Αμερικανό πρόεδρο βρισκόταν στην εξουσία στο Λευκό Οίκο, χωρίς προειδοποίηση, γιατί τα πράγματα είχαν οργανωθεί τότε με πολύ προσοχή και οι ψήφοι των Ελλήνων μεταναστών ήταν αυτές που έδιναν τη νίκη στον εκάστοτε πρόεδρο.
ΣΗΜΕΡΑ η πατρίδα μας περνάει τη χειρότερη και δυσκολότερη κρίση στην ιστορία της και δυστυχώς ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ από τον ελληνισμό της Αμερικής ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας, λες και οι Ελληνοαμερικανοί έχουν και αυτοί ξαπλώσει στους καναπέδες τους, σαν τους Έλληνες και παρακολουθούν απαθείς τα γεγονότα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ, σ΄ ένα μήνυμά του ο Μιχάλης Δουκάκης, υποψήφιος παλιότερα για την Προεδρία της Αμερικής, αφού μας ευχαρίστησε για μια ιδέα που είχαμε, μας τόνισε ότι ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ τα γεγονότα κάθε μέρα και στενοχωριέται για τα προβλήματά μας, αλλά πέραν τούτου ουδέν…
ΠΟΙΟΣ φταίει για αυτήν την κατάντια που στην ουσία πρόκειται για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
ΠΡΩΤΟΣ και καλλίτερος αυτός ο… εξυπνάκιας ο Ανδρέας ο οποίος, επί χρόνια κατηγορούσε τον Ιάκωβο σαν… πράκτορα της CIA. Ολόκληρος αρχιεπίσκοπος με τεράστια πλούτη και δύναμη είχε ανάγκη βρε Αντρίκο να πάει να γίνει… πράκτορας της CIA, τη στιγμή που όταν ήθελε «έμπαινε» αν έβαζε υποψηφιότητα πανηγυρικά και στη Βουλή και στη Γερουσία! Αλλά ο Ανδρέας το χαβά του μέχρι που του… άλλαξε και το όνομα και τον φωνάζαμε όλοι… ΣΙΑΚΩΒΟ! Τόσο μυαλό είχε και ο Παπανδρέου και όλοι εμείς που είχαμε πέσει στην παγίδα.
ΣΤΗ συνέχεια έρχεται και το άλλο καλό… παλληκάρι ο Πατριάρχης – ο οποίος και αυτός όπως βλέπετε ΔΕΝ βγάζει τσιμουδιά για την ΤΡΑΓΩΔΙΑ που ζούμε, ο οποίος ούτε καν σκέφθηκε να διενεργήσει ένα παγκόσμιο έρανο για τους Έλληνες που πεινάνε και έχουν μείνει χωρίς σπίτια – πολύ ωραίος… Χριστιανός! – ο οποίος επειδή φοβόταν μην του φάει τη θέση ο Ιάκωβος τον ΕΔΙΩΞΕ από την Αμερική που ήταν παντοδύναμος και τον έστειλε να… μονάσει όπου ύστερα από λίγο πικραμένος από την ανθελληνική συμπεριφορά του Πατριάρχη αρρώστησε και πέθανε.
ΤΕΛΟΣ τεράστια ευθύνη φέρουν ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μηδέ εξαιρουμένου και του πρωθυπουργού μας γιατί κανένας τους δεν φρόντισε ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ τους Έλληνες της Αμερικής – και των άλλων χωρών όπου υπάρχει ελληνισμός, – μολονότι όλοι ΕΒΛΕΠΑΝ τα προβλήματα που έρχονταν!
ΑΥΤΟ λοιπόν που κανένας δεν έκανε καλούμε τον πρωθυπουργό, να αναθέσει στον Νίκο Παππά και αυτό το ΜΕΓΑΛΟ εθνικό έργο, της αφύπνισης του ελληνισμού και κυρίως της Αμερικής για να αποκτήσουμε ΔΥΝΑΜΗ, στη χώρα που αποφασίζονται οι τύχες της Ελλάδας και της ανθρωπότητας γενικότερα.
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ακούστε μας. Δεν κοστίζει τίποτε να μας διαβάζετε και να εφαρμόζετε κάπου – κάπου αυτά που σας προτείνουμε.
ΕΜΕΙΣ εδώ σε τούτη την εφημερίδα είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι και ότι γράφουμε το γράφουμε με την πείρα, το μυαλό και την καρδιά μας, με στόχο να πάει καλλίτερα η χώρα μας…
K.

Μην κάνεις βήμα πίσω Αλέξη

Kανένας δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στην παγκόσμια οικονομία αν φύγουμε από το ευρώ Κράτα λίγο ακόμα και οι ξένοι θα υποχρεωθούν να δεχτούν τους όρους σου…

ΓΙΑ να έχει στηλώσει χέρια, πόδια ο Αλέξης και να μην δέχεται να ΥΠΟΚΥΨΕΙ στους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ των ξένων, οι οποίοι από τη μια μεριά τον… τραπεζώνουν, χαίρονται και απολαμβάνουν τις συζητήσεις που κάνουν μαζί του, γιατί ο άνθρωπος είναι γοητευτικός και «γεμίζει» το χώρο όπου βρίσκεται, τον έχουν πεθάνει στα φιλιά – γύρευε πόσες φορές θα… πλένει το πρόσωπό του – του «ρίχνουν» χαϊδευτικά μπουνιές, του χαρίζουν γραβάτες και κάνουν ένα σωρό άλλα τερτίπια και καραγκιοζιλίκια, προκειμένου να τον πείσουν και να βάλει, «φιλικά» την υπογραφή του και από την άλλη, τον ΠΙΕΖΟΥΝ και τον ΑΠΕΙΛΟΥΝ ότι αν δεν υπογράψει, θα πεθάνει ο λαός του από την πείνα και αυτός θα εξαφανιστεί από το πολιτικό στερέωμα.
Φαίνεται όμως ότι ο πρωθυπουργός μας ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΣ και σίγουρα θα ξέρει ότι ποτέ κανένα μεγάλο κράτος, δεν ενδιαφέρθηκε να σώσει κάποιο μικρό και ότι όλοι οι πολιτικοί, σε όλο τον κόσμο, είναι ΨΕΥΤΕΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, γι΄ αυτό κάνει πολύ καλά και δεν εμπιστεύεται κανέναν, γιατί προφανώς θα καταλαβαίνει ότι οποιαδήποτε υπόσχεση του δώσουν, που δεν θα περιλαμβάνεται στη συμφωνία που θα υπογραφεί και θα δημοσιοποιηθεί, είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται ποτέ να εκτελεστεί...
Ο ΑΛΕΞΗΣ ασφαλώς θα γνωρίζει ότι ο αγώνας που δίνει είναι πατριωτικός και εθνικός. Το παραμικρό δε, βήμα να κάνει πίσω ή την παραμικρή υποχώρηση, πέραν από αυτά που δημοσίως έχει αποδεχθεί και δηλώσει, οι ντόπιοι και ξένοι κατακτητές, είναι έτοιμοι να του κολλήσουν την ταμπέλα του… προδότη!
ΕΜΕΙΣ που ΞΕΡΑΜΕ και ΞΕΡΟΥΜΕ που θα καταλήξουν όλες αυτές οι ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ, είμαστε σίγουροι ότι ο Αλέξης δεν θα μας πουλούσε και δεν θα συμβιβαζόταν για τον απλούστατο λόγο, ότι αν μας πρόδιδε, θα βρισκόταν αυτομάτως, αντιμέτωπος με ολόκληρη τη δημοκρατική κοινή γνώμη – η οποία ποτέ πλέον δεν θα εμπιστευόταν πολιτικό και η χώρα θα τραβούσε προς τα άκρα – και ο τόπος θα οδηγείτο με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.
ΘΥΜΑΣΤΕ εδώ και λίγες μέρες που τα πουλημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ντόπια και ξένα, έγραφαν ότι από στιγμή σε στιγμή υπογράφεται η συμφωνία, γιατί τα παπαγαλάκια μας «καταλαβαίνουν» μόνο ΤΑ ΜΙΣΑ από αυτά που λέει ο πρωθυπουργός, έμπλεοι ενθουσιασμού οι Νεοδημοκράτες και Πασόκοι βουλευτές όταν έβλεπαν Συριζαίο, του φώναζαν «Καλώς το συνάδελφό μας… Καλώς ήρθατε στα μνημόνια…».
Τελικά αυτή τη χάρη δεν πρόκειται να τους την κάνει ο Αλέξης γιατί αυτό αποτελεί το ΘΑΝΑΤΟ του ίδιου, του λαού και της χώρας μας. Θα παλέψει και θα τα καταφέρει, γιατί ανάπτυξη με μισθούς και συντάξεις πείνας και με τόσο μεγάλη ανεργία και λουκέτα δεν μπορεί να κάνει κανένας στον κόσμο.
ΟΣΟ για την «εθνική συναίνεση» που μας λένε κάποιοι, βουλευτές των παλιών κομμάτων ξέρετε, φανταζόμαστε, τι εννοούν… Να μπουν καμιά δεκαριά από δαύτους στην κυβέρνηση, για να πάρουν συγχωροχάρτι και να συνεχίσουν τη λεηλασία.
ΑΝΤΕ λοιπόν, προχώρα Αλέξη, μην κάνεις βήμα πίσω, οι ξένοι είναι έτοιμοι να δεχτούν τους όρους σου, για να μην τιναχτεί ολόκληρη η Ευρωζώνη στον αέρα.
Γ.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ