ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ στο Σπίτι του Δασκάλου από τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων

 Οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων θα παρουσιάσουν στους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκ/σης , αύριο Τετάρτη  17 Ιουνίου 2015 στο Σπίτι του Δασκάλου στο Αργοστόλι μερικά από τα αποτελέσματα του προγράμματος Erasmus +ΚΑ1  "Α Β C όλοι μαζί".


Το σχέδιο "Α Β C όλοι μαζί" που είχε υποβάλλει η διευθύντρια του Σχολείου Ειρήνη Φωκά στο ΙΚΥ
, καταγράφοντας τις ανάγκες του διδακτικού προσωπικού σε επιμόρφωση στα πλαίσια του σχεδίου βελτίωσης του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων,  παρά την έλλειψη επαρκούς και σύγχρονης τεχνολογικής υποδομής. Στόχευε στην επιμόρφωση των δασκάλων του σχολείου , όσον αφορά την ευρεία χρήση των τεχνολογικών εργαλείων στη διδασκαλία, την αξιοποίηση του portofolio, ως παράγοντα προσωπικής ανάπτυξης των μαθητών και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών παιδαγωγικών, διδακτικών και διοικητικών καινοτομιών.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε την επίσκεψη 2 εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων στο Δημοτικό Σχολείο  CEIP César Manrique Cabrera στο  ισπανικό νησί Lanzarote, που έχει παρόμοιες γεωγραφικές και κοινωνικο -οικονομικές  συνθήκες με το δικό μας σχολείο.  Η συνεργασία μας περιελάμβανε  σκιώδη εργασία και ανάθεση  διδασκαλίας με τις μεθόδους: CLIL (Content language Integrated Learning) , Task based learning, Project based learning, αξιοποίηση και χρήση του portofolio, όλα με εκτεταμένη χρήση των ΤΠΕ.
Επίσης τη συμμετοχή 2 εκπαιδευτικών του Σχολείου σε σεμινάριο –εργαστήριο για τις Νέες Τεχνολογίες στη διδασκαλία στη Μάλτα και άλλων 3 εκπαιδευτικών σε αντίστοιχο σεμινάριο στο Δουβλίνο. Οι συμμετέχοντες εκεί δρώντας πολλαπλασιαστικά  θα  ενημερώσουν όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκ/σης , έτσι ώστε να δώσουμε ένα νέο πιο ενδιαφέρον και ουσιαστικό  περιεχόμενο στη μαθησιακή διαδικασία. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων  αυξήθηκαν  τα κίνητρα των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, (ως αντιστάθμισμα στην οικονομική και κοινωνική κρίση που διερχόμεθα),  βελτιώθηκαν οι γνώσεις τους στις διδακτικές πρακτικές μέσω των τεχνολογικών εργαλείων,  απέκτησαν  ποιοτικές εμπειρίες  μάθησης και διδασκαλίας και  προώθησαν  την επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη.
Αυτό επιφέρει και την αύξηση των κινήτρων και του ενδιαφέροντος των μαθητών, οι οποίοι θα έχουν καλύτερες ευκαιρίες και συνθήκες μάθησης, στο πλαίσιο του πολυγλωσσικού και διαπολιτισμικού περιβάλλοντος που ήδη βρίσκονται.
Ανταποδοτικά θα εξυπηρετήσει και τους μακροπρόθεσμους στόχους του σχολείου μας για βελτίωση των τεχνολογικών υποδομών και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στην περιοχή μας.
Μια όμορφη γωνιά της Ευρώπης, η οποία όμως χρειάζεται υπεύθυνη διαχείριση από κατάλληλα εκπαιδευμένους, ενεργούς και συνειδητοποιημένους πολίτες.
Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται: http://abcoloimazi.wix.com/dimotiko

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ