ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Απόλυτη ξεφτίλα! Πριν από λίγο ο Γιούνκερ είπε ψεύτες τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του (video)


Η απόλυτη ξεφτίλα για μια χώρα και τον λαό της!! Απαξιώνεται πλήρως ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του και αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον φίλους στην Ευρώπη αφού μετά τις δηλώσεις του Γιούνκερ χαρακτηρίζοντας ψεύτες τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του χάσαμε τον μοναδικό που επέμενε να μας θεωρεί φίλους.

Όλα συνέβησαν πριν από λίγο όταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα της Ελλάδας και εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, σε ένα πολύ διαφορετικό τόνο από αυτόν που συνηθίζει όταν αναφέρεται στη χώρα μας.



Ολόκληρη η δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει ως εξής:
«Όσον αφορά την Ελλάδα, δε με νοιάζει η ελληνική κυβέρνηση με νοιάζει ο ελληνικός λαός, και κυρίως το φτωχότερο τμήμα του που υποφέρει περισσότερο από άλλους λαούς της Ευρωπαϊκή Ένωσης λόγω του προγράμματος προσαρμογής που έπρεπε να εφαρμοστεί.
Δεν είχα καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση από την Κυριακή το βράδυ όταν αποφάσισα να διακόψω τις διαπραγματεύσεις γιατί, δεδομένης της ελληνικής θέσης, δεν οδηγούσαν πουθενά. Δεν είμαι υπέρ, και ο Έλληνας πρωθυπουργός το ξέρει αυτό, των αυξήσεων στο ΦΠΑ για τα φάρμακα και το ηλεκτρικό.
Νομίζω πως θα ήταν ένα τεράστιο λάθος, εάν η Ελλάδα αναγκαζόταν να το κάνει αυτό. Πρότεινα στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα πρόγραμμα 35 δισ. ευρώ από τώρα ως το 2020, προκειμένου να στηριχθούν οι επενδύσεις στην πραγματική οικονομία στην Ελλάδα.
Νομίζω πως η συζήτηση εντός και εκτός Ελλάδας θα ήταν πιο εύκολη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς τι προτείνει στ' αλήθεια η Κομισιόν ως ένα από τα τρία θεσμικά όργανα που είναι υπεύθυνη για όλα αυτά. Κατηγορώ τους Έλληνες που λένε στον ελληνικό λαό πράγματα που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που έχω πει στον Έλληνα πρωθυπουργό. Είναι αλήθεια ότι πρότεινα να αντικατασταθούν οι αυξήσεις στο ΦΠΑ με άλλα μέτρα, εκ των οποίων ένα ήταν η μέτρια περικοπή των αμυντικών δαπανών. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εύκολα».
ΠΗΓΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ