ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ 84 Ο ΝΑΣΟΣ ΣΚΛΑΒΕΝΤΙΗΣ...

Ο ΜΟΝΟΣ ΕΠΙΖΩΝ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΟΜΩΝΥΜΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ 
ΜΕ ΤΟ ΑΚΕΛ ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ 
ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β΄!....


Κηδεύτηκε το απόγευμα της προπερασμένης Δευτέρας στο Νεκροταφείο των Μελισσίων, ο Αθανάσιος (Νάσος) Σκλαβενίτης, ο 3ος και μόνος επιζών από τους αδελφούς Σκλαβενίτη που έφτιαξαν το ομώνυμο «σούπερ-μάρκετ».» Ο Νάσος Σκλαβενίτης ήταν 84 ετών και η ζωή του υπήρξε μυθιστορηματική. Αντίθετα από τα δύο αδέλφια του, τον Σπύρο και τον Γιάννη που ασχολήθηκαν εξ αρχής με το Εμπόριο, ο Νάσος έγινε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και έφθασε μέχρι τον βαθμό του ταγματάρχη Πεζικού. Υπήρξε λαμπρός αξιωματικός, αλλά το όνομά του αναμίχτηκε στην περίφημη (και κάργα στημένη!) «Συνωμοσία της Πυζάμας» με τους Ιωαννιδικούς αξιωματικούς που τάχα επιδίωκαν την εκ νέου ανατροπή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. . Στις 15 Μαρτίου 1975, ο Νάσος Σκλαβενίτης αποστρατεύτηκε μαζί με τα περίφημα 140 «χουντικά σταγονίδια» που «ανεκάλυψε» ο τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αβέρωφ, κατά διαταγήν του «Εθνάρχη» Καραμανλή, προκειμένου να «τσακιστούν» τα πλοκάμια της Χούντας μέσα στο Στράτευμα.
Έκτοτε, ο λαμπρός Έλλην πατριώτης Αθανάσιος Σκλαβενίτης ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ και δεν ανακατεύτηκε ποτέ ενεργά με τις εξελίξεις του Πατριωτικού Χώρου. Υπήρξε τακτικός ανανγώστης του «Στόχου» και των άλλων πατριωτικών εντύπων, ωστόσο δεν θέλησε ποτέ να δώσει συνέντευξη για τα όσα είχε ζήσει στον Στρατό, ούτε για την «Συνωμοσία της Πυζάμας», ούτε κάτω στην Κύπρο.

ΑΚΕΛ: ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β΄!..

Ο «Στόχος» θυμίζει ότι τον Μάρτιο του 2011, όταν η Κυπριακή Βουλή άνοιξε τον «Φάκελο της Κύπρου» (χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, δυστυχώς…), το ΑΚΕΛ είχε καταγγείλει επωνύμως τον Νάσο Σκλαβενίτη ότι ήταν ο τελευταίος Αρχηγός της Θρυλικής ΕΟΚΑ Β΄ και συμμετείχε ενεργά στο Ιωαννιδικό Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 εναντίον του Μακαρίου! Μεταφέρουμε ενδεικτικά ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ των Κυπριακών εφημερίδων εκείνης της εποχής…
«Το ΑΚΕΛ εισηγήθηκε να προστεθεί στο πόρισμα ότι η ΕΟΚΑ Β΄ συστάθηκε με σκοπό τη δημιουργία αναταραχής στο εσωτερικό μέτωπο, για ανατροπή του Μακαρίου και ότι οι εκάστοτε ηγεσίες της ΕΟΚΑ Β΄ συμπεριλαμβανομένου και του Γρίβα, υλοποίησαν τους πιο πάνω σκοπούς κατά 100%. Και ότι ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ήταν ο τελευταίος αρχηγός της ΕΟΚΑ Β΄ και συμμετείχε στη σύσκεψη της Αθήνας που αποφάσισε το πραξικόπημα, αλλά και ότι συμμετείχε στο πραξικόπημα»!..
Όπως είπαμε, ο Νάσος Σκλαβενίτης ουδέποτε θέλησε να απαντήσει σε όλες αυτές τις βρωμερές συκοφαντίες των Μπολσεβίκων του ΑΚΕΛ και πήρε (όπως τόσοι και τόσοι Πατριώτες Αξιωματικοί) όλα τα μυστικά στον τάφο του. Αλησμόνητε Έλληνα, Αθανάσιε Σκλαβενίτη, ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής Γής που σε σκέπασε την περασμένη Δευτέρα, του Θερινού Ηλιοστασίου ανήμερα, που τόσο λάτρευες, όπως όλοι οι πραγματικοί Έλληνες…

Εφημερίδα "Στόχος"

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ