ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΝΑΧΑ : Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ




ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Eπίτιμος Πρόεδρος
Θ. Παπαλεξόπουλος 

Πρόεδρος
Ιωάννης-Αλέξιος
Ζέπος

Αντιπρόεδροι:
Παν.Πικραμμένος,
Νίκος Φραγκάκης

Γεν.Γραμματέας
Σπύρος Φραγκούλης

Ειδικός Γραμματέας
Γιώργος Βεϊνόγλου

Ταμίας
Ιωάννης Σουφλής

Αναπληρωτής Ταμίας
Στάθης Λοϊζος 

Υπεύθ.Δημ. Σχέσεων
Λ. Παναγιωτοπούλου
Μέλη:
Στέφανος Γερουλάνος
Ηλίας Γρίσπος
Ηλίας Κατσούλης
Σταύρος Λιβαδάς
Γρηγόρης Πελεκάνος
Βασίλης Ράπανος
Ίων Σιώτης

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΝΑΧΑ :
Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ
Δυστυχώς, οι ανησυχίες που εξέφρασε η “Κίνηση Πολιτών για μία Ανοιχτή Κοινωνία” σε προηγούμενη ανακοίνωσή της επαληθεύτηκαν.
Με αδιαφανείς και επικίνδυνες μεθοδεύσεις, φθάσαμε στη διενέργεια ενός αμφιβόλου συνταγματικότητας και περιεχομένου Δημοψηφίσματος, που τελικά καλείται να καθορίσει την παραμονή μας ή όχι στο Ευρώ.
Είναι ένα ψεύτικο δίλημμα που δεν θα έπρεπε να έχει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πολίτης. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο και τον Εμφύλιο Πόλεμο, που κατέστρεψαν τα πάντα στη χώρα μας, οι συμπατριώτες μας πέρασαν αφάνταστες οικονομικές και κοινωνικές κακουχίες, μέχρι να ορθοποδήσει ο τόπος αυτός και να μπει σε μία πορεία ειρήνης, προόδου και ευημερίας.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, αναμφίβολα, υπήρξαν εξαιρετικά δύσκολα για μία μεγάλη μερίδα των Ελλήνων και οφείλεται σε αυτήν σεβασμός, στήριξη, φροντίδα, αναγνώριση των θυσιών της, αλλά προπαντός η αλήθεια.
Τα πάντα θα ήταν πιο δύσκολα για όλους μας, αν η Ελλάδα, στη φάση αυτή, δεν ανήκε στην Ευρώπη και το Ευρώ.
Το απευκταίο ενδεχόμενο επικράτησης του “ΟΧΙ” θα αποδομήσει ό,τι χτίστηκε με τον κόπο, την εργασία και την προσπάθεια δύο γενεών και θα υποθηκεύσει τουλάχιστον άλλες τόσες στο μέλλον.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, χωρίς να αποτελεί στο παραμικρό προσπάθεια εκφοβισμού ή εκβιασμού, ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το Ευρώ και μία επιστροφή στη Δραχμή, θα σημάνει αυτόματα καλπάζοντα πληθωρισμό, ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων, καθώς και άλλων αγαθών και θα οδηγήσει τη χώρα στο χάος, στην ανασφάλεια, στην εθνική ταπείνωση και στον διχασμό.
Παράλληλα, θα μας καταστήσει ζηλόφθονους παρατηρητές της προόδου των βορείων βαλκάνιων γειτόνων μας, οι οποίοι δεν αποζητούν τίποτα άλλο από το να καταφέρουν να βρεθούν στην προνομιακή θέση μας. Έτσι, θα έχουμε, ενσυνείδητα, απομακρυνθεί από αυτούς και θα επόμεθα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά.
Θα βρεθούμε λοιπόν υπό συνθήκες που καταργούν την ελευθερία και την ατομική αξιοπρέπεια και που γκρεμίζουν τα όνειρά μας, καθώς και των παιδιών μας, ενώ θα οδηγήσουν τη χώρα μας και το λαό της σε αχαρτογράφητες περιπέτειες, εκτός του φυσικού της χώρου, που δεν είναι άλλος από την Ευρώπη.
Με αυτές τις σκέψεις και αναλογιζόμενοι τους εμφανείς κινδύνους που ελλοχεύουν, η “Κίνηση Πολιτών για μία Ανοιχτή Κοινωνία” καλεί τον πολίτη να σταθμίσει την ασαφή και παραπειστική διατύπωση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος και να ψηφίσει “ΝΑΙ”, για να διασφαλίσει όλα όσα έχει μέχρι σήμερα επιτύχει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της
Κίνησης Πολιτών

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ