ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Προς: κ. Ευ. Τσακαλώτο, Υπουργό ΟικονομικώνΘέμα: «Ζητείται η άμεση παρέμβαση του Υπουργού

Οικονομικών για τη χορήγηση ολόκληρου του ποσού του προνοιακού αναπηρικού επιδόματος στους δικαιούχους από τις Τράπεζες»

Κοιν: «Πίνακας Αποδεκτών»
Κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) - που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο δια του Ν.2430/96 (ΦΕΚ 156Α/10.7.96) Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, του μεγαλύτερου φορέα εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διαθέτουσα σήμερα διαχειριστική επάρκεια Β΄ και Γ΄ Τύπου για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και διαπίστευση φορέα παροχής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης» - με την παρούσα επιστολή της, αφού πρώτα σας συγχαρεί για την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας και σας ευχηθεί καλή δύναμη στην πολύ δύσκολη αυτή κοινωνικοοικονομική περίοδο για τη χώρα μας, επιθυμεί να θέσει υπόψη σας ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στα άτομα με αναπηρία σχετικά με τη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων τους.

Ενημερωθήκαμε ότι βάσει της υπ’ αριθ. πρωτ. 22173/30-06-2015 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα κατανεμηθεί ποσό ύψους 112.804.304,29 Ευρώ σε Δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015 με σκοπό την καταβολή προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων στους δικαιούχους για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2015.

Αυτές τις ημέρες ο ελληνικός λαός υφίσταται τρομερή ταλαιπωρία και βιώνει τις πρωτοφανείς συνέπειες της αρνητικότατης κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας και κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα, την οποία έρχονται να συμπληρώσουν και οι εικόνες που εμφανίζουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες να συνωστίζονται έξω από τα ATM των τραπεζών της χώρας.

Οι επιπτώσεις από την εν’ λόγω κατάσταση είναι ακόμη μεγαλύτερες για τα άτομα αναπηρία που είναι δικαιούχοι προνοιακού επιδόματος. Όσοι από αυτούς διαθέτουν κάρτα ανάληψης δεν μπορούν να υποστούν την πολύωρη ταλαιπωρία στα ATM προκειμένου να λάβουν το μικρό ποσό (60€ ή 50€) που σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες διατάξεις δικαιούνται.

Η πλειοψηφία των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, το οποίο δίνεται ανά δίμηνο, αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες. Η καταβολή του είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοεξυπηρέτησή τους, δεδομένης της ανάγκης άμεσης κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ως εκ τούτου, ζητάμε από την Κυβέρνηση να επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε οι δικαιούχοι του προνοιακού επιδόματος να έχουν την δυνατότητα να λάβουν από τα γκισέ όλων των τραπεζών ολόκληρο το ποσό του επιδόματος, όταν οι Δήμοι της χώρας το χορηγήσουν σε αυτές.

Κύριε Υπουργέ,

Οι αντοχές των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους εξαντλούνται. Ζητούμε τη δική σας παρέμβαση ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ικανοποιηθεί το προαναφερόμενο αίτημα μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Πίνακας Αποδεκτών:
- κα Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- κ. Δ. Μάρδα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
- κα Λ. Κατσέλη, Πρόεδρο Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
- Φορείς Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ζωτικής σημασίας το προνοιακό αναπηρικό επίδομα

Την άμεση παρέμβαση του νέου υπουργού Οικονομικών για τη χορήγηση ολόκληρου του ποσού του προνοιακού αναπηρικού επιδόματος στους δικαιούχους από τις Τράπεζες ζητάει με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ. 

Η πλειοψηφία των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, το οποίο δίνεται ανά δίμηνο, αδυνατεί  να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες. Η καταβολή του είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοεξυπηρέτησή τους, δεδομένης της  ανάγκης άμεσης κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.   

Ζητείται να προβεί η Κυβέρνηση στις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε οι δικαιούχοι του προνοιακού επιδόματος να έχουν την δυνατότητα να λάβουν από τα γκισέ όλων των τραπεζών ολόκληρο το ποσό του επιδόματος, όταν οι Δήμοι της χώρας το χορηγήσουν σε αυτές. 

Οι αντοχές των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους εξαντλούνται. 

Η επιστολή βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο http://is.gd/uVDXeF 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193. 

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr . 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ