ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση από την Επιτροπή Αλληλεγγύης



Με παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο ξεκίνησε
τις παρεμβάσεις της η Επιτροπή Αλληλεγγύης του Νομού προκειμένου να θίξει τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και του φαρμάκου, που αφορούν άμεσα τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη λαϊκή οικογένεια και θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο μετά την επιβολή του νέου μνημονίου.
Στο κάλεσμα της Επιτροπής ανταποκρίθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος μαζί με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου, Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο άκουσε το πλαίσιο των διεκδικήσεων που έθεσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Γαβρίλης, παρουσία ακόμα στελεχών της ΕΛΜΕ-ΚΙ, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, της ΠΑΣΕΒΕ, της Ενωσης Γονέων και της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς. Οι διεκδικήσεις αυτές είναι οι εξής: α) Να διασφαλιστεί πλήρως η καθολική παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης. β) Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία. γ) Πλήρη στελέχωση σε Νοσοκομείο Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο, Κέντρα Υγείας Ιθάκης και Σάμης, αγροτικά ιατρεία. δ) Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. ε) Καμία πληρωμή ή συμμετοχή των ανέργων σε υγειονομικές και φαρμακευτικές παροχές.

Κίνδυνος από τις 10 Αυγούστου και μετά για τη λειτουργία του Νοσοκομείου
Ο κ. Ζαφειρόπουλος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην προσπάθεια που καταβάλλει η Επιτροπή και υπογράμμισε ότι θα στηρίξει το έργο της. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Υγείας στο Νομό μας, εκτελώντας τις εντολές του Υπουργείου και προσπαθεί με τα δεδομένα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που υπάρχουν, να διατηρήσει το Νοσοκομείο σε λειτουργία και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Παρόλα αυτά, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι από τις 10 Αυγούστου και μετά είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα ελλείψεων σε σίτιση, φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τη στιγμή που το Νοσοκομείο θα… ξεμείνει ουσιαστικά από λεφτά! Ο κ. Δρακουλόγκωνας, από τη μεριά του, συμφώνησε εν μέρει με τις πολιτικές απόψεις των μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης για την αιτία του… κακού που έχει δημιουργήσει αυτά τα προβλήματα (βλ. ΕΕ, Ευρωζώνη) αλλά τόνισε ότι τη δεδομένη δύσκολη στιγμή για τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται, πρέπει αυτή η κατάσταση να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό. Κι αυτό σημαίνει, όπως είπε ότι “χωρίς χρήματα δεν μπορείς να δώσεις λύσεις”. Γι αυτό το λόγο, επανέλαβε τα οικονομικά κίνητρα που προσφέρει η ΠΙΝ για την πρόσληψη γιατρών και ανέλυσε τα προγράμματα, τα οποία “τρέχει” ήδη ή δρομολογεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω χρημάτων, τα οποία κατάφερε να εξασφαλίσει από το Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους απόρους ή άλλα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Μάλιστα, κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης να ενημερώσουν τους πολίτες για το δικαίωμα υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 5 Αυγούστου στο πρόγραμμα “Ιόνια Συμμαχία κατά της φτώχειας” και παράλληλα να βοηθήσουν στη διανομή των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα μοιραστούν σε όλους τους δικαιούχους. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει αντίστοιχες παρεμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα στη ΔΕΗ, τη ΔΕΥΑΚ, την Πρόνοια, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού, το Δήμο και την Περιφέρεια.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης















ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ