ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

«ΜΕ ΤΗ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΑΜΝΗΣΤΕΥΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ '14 ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ «ΙΧΝΗΘΕΤΗΣΗΣ» ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ


Ανταποκρινόμενος σε επιστολή – πρόσκληση που έλαβε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Καυσίμων, ο Υφυπουργός στο Πρωθυπουργό και μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, επισκέφτηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου είχε πολύωρη συνάντηση - εργασίας με τον Πρόεδρό της Γιώργο Ασμάτογλου και τον πρώην Πρόεδρο Δημήτρη Μακριβέλιο. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Δρ. Ιωάννα Γκέργκη.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ ζήτησαν από τον Υφυπουργό Τέρενς Κουίκ, η κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στη λειτουργία του συστήματος «εισροών – εκροών», όχι μόνο στα πρατήρια (όπου και εκεί δεν το εφαρμόζουν όλα), αλλά ιδιαίτερα σε όλες τις υπάρχουσες δεξαμενές των μικρών, μεσαίων ή μεγάλων εταιρειών εμπορίας καυσίμων, όπως και στις δεξαμενές ιδιωτικών επιχειρήσεων ή εργοστασίων, καθώς επίσης και εργοταξίων.

Ειδικότερα ο κ. Ασμάτογλου έθεσε και το θέμα της επιβολής της «ιχνηθέτησης», που θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη πάταξη της λαθρεμπορίας και του ναυτιλιακού καυσίμου, αλλά και της μεταφορά λαθραίου καυσίμου από βυτιοφόρα οχήματα σε συνδυασμό με το σύστημα GPS.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συζήτηση, αυτό το κρίσιμο θέμα της «ιχνηθέτησης» εφαρμόζεται με επιτυχία στη Βρετανία και την Ιρλανδία και ενώ ήταν έτοιμη να προκηρύξει σχετικό διεθνή διαγωνισμό η Ελλάδα, το σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2014.

Ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε, ότι τα συγκεκριμένα θέματα που του τέθηκαν θα τα συμπεριλάβει σε έκθεση, που θα παραδώσει στον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας για τη πάταξη της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, με αντίγραφο σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς.

«Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι στη κορυφή της ατζέντας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, που στηρίζουν ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Για τη Κυβέρνηση, αλλά και εμάς τους ΑΝΕΛ, είναι ανυποχώρητη η πολιτική βούληση για πάταξη της διαφθοράς, ώστε να πάψουν τα γνωστά υποζύγια - μισθωτοί, συνταξιούχοι και συνεπείς επιχειρηματίες - να πληρώνουν φόρους για λογαριασμό διακεκριμένων και γνωστών φοροφυγάδων σε βαθμό κακουργήματος, που αγκάλιαζαν και αμνήστευαν τα γνωστά πολιτικά συστήματα του παρελθόντος», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος της συνάντησης στα γραφεία της ΠΟΠΕΚ. Και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση θα δίνει συνέχεια το παρών της στο πλευρό όλων εκείνων των δημοσίων λειτουργών, εφοριακών, τελωνειακών κλπ, με όποια μορφή, ακόμη και των μεικτών κλιμακίων έλεγχου και ερευνών, που άμεσα θα διαπιστώσετε, ότι πραγματικά θα δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα».

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ