ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ο τόπος έχει πιάσει φωτιά και στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την κολοκυθιά!

Ο τόπος έχει πιάσει φωτιά και στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την κολοκυθιά!


Aλέξη δεν πρόκειται να βρεις άκρη, φτιάξε γρήγορα νέο κόμμα

Την ωρα που ο τόπος έχει πιάσει φωτιά, στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να παίζουν την κολοκυθιά με μαραθώνιες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, με διαρκή συνέδρια, κομματικά δημοψηφίσματα, ψηφοφορίες μανιφέστα από τις συνιστώσες και προετοιμασία για νέα περιθωριακά κόμματα της Αριστεράς.

Για μέρες τώρα ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σ’ αυτήν την ψυχοφθόρα παράνοια που λέγεται συνεδρίαση των κομματικών οργάνων και να προσπαθεί να πείσει τον Ρούντι Ρινάλτι και τη συνιστώσα Ρόζα για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη χρησιμότητα των τραπεζών στην οικονομία! Πρόκειται για το άκρον άωτον της εσωστρέφειας που ξεφεύγει ακόμα και από τα όρια των επεισοδιακών συνεδριάσεων στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα των πρώτων χρόνων μετά τη μεταπολίτευση και της γραφικότητας των διαρκών συνεδρίων κάποιων περιθωριακών της άκρας Αριστεράς, που στο τέλος κατέληξε το κάθε μέλος να κάνει και από ένα κόμμα.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο γιατί ο Αλέξης Τσίπρας κινδυνεύει να απωλέσει το πολιτικό κεφάλαιο που του χάρισε απλόχερα η ελληνική κοινωνία και να τεθεί σε κατάσταση ομηρίας από τις διάφορες συνιστώσες.

Όσο και αν προσπαθεί, δεν πρόκειται να βρει άκρη στο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στη διάρκεια της οποίας η Αριστερά Πλατφόρμα και κάποιες ακροαριστερές συνιστώσες διαχώρισαν με τρόπο κάθετο τη γραμμή τους απέναντι στις επιλογές του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Γι’ αυτό ένα συνέδριο τον Σεπτέμβριο δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα, αφού ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη εγκαταλείψει το σκάφος και το μόνο που επιδιώκει είναι να νομιμοποιήσει την αποστασία και να χρεώσει τη διάσπαση στον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι γνωστό ότι οι συνιστώσες που βγήκαν στο αντάρτικο μαζί με τους 35 βουλευτές που καταψηφίζουν τα κρίσιμα κυβερνητικά νομοσχέδια δεν έχουν την παραμικρή επιρροή στην κοινωνία.

Σε περίπτωση που κάνουν δικό τους κόμμα θα συναγωνίζονται τον Βασίλη Λεβέντη και τον Απόστολο Γκλέτσο και δεν πρόκειται να ξαναδούν Βουλή ούτε με τα κιάλια, αφού η κοινωνία αλλά και ο κόσμος της Αριστεράς δεν πρόκειται να δώσει συγχωροχάρτι στους συνωμότες και τους αποστάτες που επιδιώκουν να γκρεμίσουν την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί οι δήθεν Αριστεροί ζουν ακόμα στην εποχή του 50 όταν είχαν αναγάγει σε τρόπο ζωής τις συνωμοτικές κουβέντες, τα κρυφά συνέδρια και το κρυφτούλι με την ασφάλεια. Η αφασία κάποιων Αριστερών έχει φτάσει σε ακραία σημεία, αφού δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν το ’67 ότι έρχονταν η Χούντα των Συνταγματαρχών.

Γιατί και τότε ήταν απασχολημένοι με τις διαδικασίες και στην ΕΔΑ γίνονταν χαμός ανάμεσα στα στελέχη που βρίσκονταν στην Ελλάδα και στους κομματικούς γραφειοκράτες του εξωτερικού.

Τα πράγματα για το λαό και τη χώρα είναι πολύ σοβαρά. Οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται είναι τεράστιοι και γι’ αυτό μια ισχυρή κυβέρνηση με αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή αποτελεί πλέον ιστορική αναγκαιότητα. Η προσφυγή στο λαό είναι επιβεβλημένη για να ξεκαθαρίσει οριστικά το πολιτικό σκηνικό και να κυβερνηθεί η χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης που εμπιστεύεται η κοινωνία και γι’ αυτό η κυριαρχία του είναι απόλυτη.

Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφασίσει να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις συνωμοσίες που έχουν χρόνο για ψυχοθεραπεία και να φτιάξει ένα καινούργιο κόμμα για να διεκδικήσει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Έφτασε η ώρα των τολμηρών αποφάσεων και των καθαρών λύσεων χωρίς συμβιβασμούς, συναλλαγές και υποχωρήσεις που προκαλούν αγκυλώσεις και επικίνδυνες παρενέργειες στη λειτουργία της κυβέρνησης.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ