ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Στα Λέπεδα βγήκαν τα πρώτα θαλάσσια χελωνάκια της Κεφαλονιάς


Τα πρώτα χελωνάκια για φέτος βγήκαν από τα αβγά τους και πήγαν στην θάλασσα στην παραλία Λέπεδα κοντά στο Ληξούρι. Η φωλιά είχε γίνει στις 8 Ιουνίου και προστατεύτηκε από τους εθελοντές του προγράμματος Wildlife Sense με ταινία σήμανσης και ενημερωτική πινακίδα. Τα αβγά χρειάστηκαν περίπου 50 ημέρες για να εκκολαφθούν και να βγουν τα πρώτα χελωνάκια.

Οι φωλιές θαλάσσιας χελώνας της Κεφαλονιάς χρειάζονται κατά μέσο όρο 55 ημέρες για να εκκολαφθούν. Στις παραλίες του Ληξουρίου όμως, λόγω του σκούρου χρώματος της άμμου που απορροφά περισσότερη θερμότητα από τον ήλιο, οι φωλιές εκκολάπτονται πιο σύντομα. Γι'αυτό και στην Κεφαλονιά συνηθίζεται τα πρώτα χελωνάκια να βγαίνουν στο Ληξούρι.

Κάθε φωλιά θαλάσσιας χελώνας στην Κεφαλονιά έχει κατά μέσο όρο 90 αβγά. Ωστόσο λιγότερο από ένα στα χίλια χελωνάκια επιβιώνουν μέχρι την ενηλικίωση. Οι χελώνες αυτές, που ανήκουν στο είδος Caretta caretta, χρειάζονται περίπου 15-25 χρόνια για να ενηλικιωθούν και να επιστρέψουν και πάλι στην Κεφαλονιά για να ζευγαρώσουν και να κάνουν φωλιές στις παραλίες του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Βαλλιάνος, τηλ. 6984865941

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ