ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού. κ. Δρίτσα Θεόδωρο


Κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα πρώτα απ' όλα να αναγνωρίσω δημόσια τις ειλικρινείς και συνεχείς σας προσπάθειες για την επαναδρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι καμία άλλη ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, απ' τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έδειξε στην πράξη το ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία της εν λόγω ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Κι αυτό είναι ένα γεγονός που χαίρει της εκτίμησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κεφαλλήνων και των Ιθακησίων.

Όπως είναι γνωστό σε όλους, η σύνδεση των νησιών μας με την Πάτρα, η οποία αποτελεί παραδοσιακά το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, αποτελεί ένα καθολικό αίτημα των τοπικών μας κοινωνιών. Με αυτό το αυτονόητο και δίκαιο αίτημα του συνόλου του πληθυσμού των νησιών μας συντάσσομαι και εγώ, όπως ήδη γνωρίζετε, και εκτιμώ ότι θα χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που σας παρέχει ο νόμος προκειμένου να δοθεί - επιτέλους - η πολυπόθητη λύση.

Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να παρέμβουμε ουσιαστικά προς την εξεύρεση λύσης χάρη στις δικές σας ενέργειες. Ας μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Ας δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας τόπος νησιωτικός και χτυπημένος, ακόμη, απ' τις συνέπειες των σεισμών του 2014.

Σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του κλάδου της ναυτιλίας αλλά και τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την άρση του αποκλεισμού της Ιθάκης καθώς επίσης και της κεντρικής, δυτικής και βόρειας Κεφαλονιάς απ' αυτή τη ζωτικής σημασίας ακτοπλοϊκή σύνδεση. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η δρομολόγηση ενός πλοίου κατά τους θερινούς μήνες με την αυξημένη κίνηση και τα προφανή οφέλη δεν είναι το ζητούμενο. Ωστόσο, θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά και αυτό το ενδεχόμενο, καθώς ενδέχεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη μόνιμη και απρόσκοπτη επαναλειτουργία της γραμμής.

Αργοστόλι, 27/7/2015
Με τιμή
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ