ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ


Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ Α.Ε.Ν. ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ).

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΤΙΣ Α.Ε.Ν. ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΕΣΥΠ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΚΕΣΥΠ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΜΙΝΩΟΣ 3-ΣΤΕΝΟ ΔΕΗ - ΤΗΛ. 2671026374 Α.Ε.Ν. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΊΤΛΑΝΤ - 2671028608 ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΤΗΛ. 2671022224

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ &
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΜΙΝΩΟΣ 3 (ΣΤΕΝΟ ΔΕΗ)- ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΤΗΛ. 2671 026374
EMAIL: kesypke@sch.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ι. ΝΗΣΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ KΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ MΙΝΩΟΣ 3 (ΣΤΕΝΟ ΔΕΗ) – ΤΗΛ. 2671 026374 – Email:kesypkef@sch.gr ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 08.30 – 15.00 – ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΧΡΙ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ
Βασικά Σημεία της Προκήρυξης για την Εισαγωγή Σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 Α.Ε.Ν. Ιονίων Νήσων: 2671 028608 ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ: 2671 02224ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Με την Προκήρυξη αυτή εισάγονται συνολικά 811 σπουδαστές (528 πλοίαρχοι & 283 Μηχανικοί) που κατατάσσονται σε 2 ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ως εξής:


ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


α. Σε ποσοστό 47% των θέσεων για αποφοίτους ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ -Ομάδα Β΄ [214 πλοίαρχοι & 115 Μηχανικοί] β. Σε ποσοστό 23%για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ -Ομάδα Α΄ [105 πλοίαρχοι & 56 μηχανικοί]
Μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων και τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου του Υπουργείου Παιδείας. Η επιλογή και ο καθορισμός της σειράς προτεραιότητας των υποψηφίων θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας.
- Τα τμήματα των Α.Ε.Ν. εντάσσονται στο 2ο και 4οΕπιστημονικό πεδίο
Υποψήφιος ο οποίος έχει καταθέσει αιτήσεις προκειμένου να συμμετέχει για την εισαγωγή τουστις Α.Ε.Ν και με τις δύο διαδικασίες (μέσω πανελληνίων εξετάσεων και μέσω απολυτηρίουλυκείου) εφόσον εισάγεται σε οποιαδήποτε ειδικότητα με την πρώτη Γενική Κατηγορία,


ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ της διαδικασίας επιλογής του μέσω της Δεύτερης Γενικής Κατηγορίας.


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ & ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ


•->Oι υποψήφιοι και της Πρώτης Γενικής Κατηγορίας πρέπει να δηλώσουν τις Α.Ε.Ν στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας, ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟ 12/6/2015 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΙΤΗΣΗ μέσω της ιστοσελίδας του Υ.Ν.Α. ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ A.E.N.(πλην Οινουσσών) τα παρακάτω δικαιολογητικά (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) ΜΕΧΡΙ: 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (έχοντας μαζί τους το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά):


1.Γνωμοδότηση Yγειονομικής Eπιτροπής από την οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος είναι σωματικά και πνευματικά κατάλληλος για φοίτηση σε A.E.N της αντίστοιχης ειδικότητας.
2.Yπεύθυνη δήλωση του N. 1599/86 ότι εφόσον εισαχθεί στις ΑΕΝ στη διάρκεια του Α΄ εξαμήνου θα εξεταστεί στην κολύμβηση και σε περίπτωση επανεξετάσεων και εκ νέου αποτυχιών θα απομακρύνεται από τις Α.Ε.Ν (ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ)
3.Φωτοτυπία δελτίου εξεταζομένου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
4.Φωτοαντίγραφο & των δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ/ΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:


Σε περίπτωση που επιθυμούν, για την εισαγωγή τους στις Α.Ε.Ν να συμμετέχουν και στη Δεύτερη Γενική Κατηγορία, (μέσω αξιολόγησης του απολυτηρίου) υποχρεούνται να ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΙΑ


ΦΟΡΑ & ΜΕΧΡΙ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015!!


Δεν γίνονται δεκτά συμπληρωματικά δικαιολογητικά για οποιοδήποτε λόγο. Εξαίρεση αποτελεί η υποβολή του απολυτήριου τίτλου, που μπορεί να κατατεθεί όταν αυτό εκδοθεί και χορηγηθεί και όχι αργότερα από την 13.08.2015 ημέρα Πέμπτη και μόνο στην Α.Ε.Ν στην οποία αρχικώς είχε κατατεθεί η σχετική αίτηση.


ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ[ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ & ΤΕΕ Β ΄ ΚΥΚΛΟΥ–ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ]


α. Σε ποσοστό 15% των θέσεων για αποφοίτους ΓΕ.Λ [68 Πλοίαρχοι & 37 Μηχανικοί]


Σε ποσοστό 5% για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ Ομάδα Α ΄(διαφόρων ειδικοτήτων) [23 Πλοίαρχοι & 12 Μηχανικοί]


Σε ποσοστό 8% για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ – Ομάδα Α΄ (Ναυτικού/ Ναυτιλιακού Τομέα) & ΤΕΕ Ναυτικού/Ναυτιλιακού Τομέα [37 Πλοίαρχοι &
20 Μηχανικοί]


Σε ποσοστό 2% για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ- Ομάδας Α΄ λοιπών τομέων & αποφοίτους ΤΕΕ Β΄ κύκλου διαφόρων τομέων [9 Πλοίαρχοι & 5


Μηχανικοί]


Πέραν αυτών και ποσοστό 1% για αποφοίτους Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Α΄& Β΄ [3 Πλοίαρχοι & 2 Μηχανικοί] Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ των υποψηφίων θα γίνει με τη μηχανογραφική εφαρμογή του Υπουργείου


Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού και με βάση: 1. Το βαθμό του Απολυτηρίου τους [εκφρασμένο σε χιλιάδες , π.χ. Μ.Ο. Απολυτηρίου 15,5 = 15.500 μόρια] - 2. Την πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας[από 2000 έως 2500 μόρια ανάλογα με το επίπεδο της γνώσης] και 3. Την τυχόν θαλάσσια υπηρεσία [από 1200 έως 5.400 μόρια].


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ & ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ


•->Oι υποψήφιοι της Δεύτερης Γενικής Κατηγορίας πρέπει να καταθέσουν σε οποιαδήποτε A.E.N. [πλην Οινουσσών] τα παρακάτω δικαιολογητικά (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) μέχρι 13-08-2015 (έχοντας μαζί τους αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Ναυτιλίας):


Τίτλο σπουδών


Γνωμοδότηση Yγειονομικής Eπιτροπής από την οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος είναι σωματικά και πνευματικά κατάλληλος για φοίτηση σε A.E.N της αντίστοιχης ειδικότητας.
Yπεύθυνη δήλωση του N. 1599/86 ότι εφόσον εισαχθεί στις Α.Ε.Ν στη διάρκεια του Α΄ εξαμήνου θα εξεταστεί στην κολύμβηση και σε περίπτωση επανεξετάσεων και εκ νέου αποτυχιών θα απομακρύνεται από τις Α.Ε.Ν (ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ)
Φωτοαντίγραφο& των δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας


Πιστοποιητικό θαλάσσιας υπηρεσίας
6. Τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας


2


ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:


α. Σε ποσοστό 10% επιπλέον επί του συνολικού αριθμού εισακτέων [46 Πλοίαρχοι & 24 Μηχανικοί] για τέκνα ή αδέλφια αναπήρων & θυμάτων πολέμου ή ειρηνικής περιόδου & Εθνικής Αντίστασης και τέκνα πολυτέκνων β. Σε ποσοστό 3% επιπλέον επί του συνολικού αριθμού εισακτέων [14 Πλοίαρχοι & 7 Μηχανικοί] για τέκνα οικογενειών με 3 παιδιά.


γ. Σε ποσοστό 2% επιπλέον επί του συνολικού αριθμού εισακτέων [9 Πλοίαρχοι & 5 Μηχανικοί] ι) για ορφανούς ιι) με γονείς, τέκνα, αδέλφια ή συζύγους με συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα υγείας.


Πέραν αυτών και ποσοστό 1% για αποφοίτους Εσπερινών ΕΠΑΛ Α΄ [1 Πλοίαρχος & 1 Μηχανικός]


•->Oι υποψήφιοι των Ειδικών Κατηγοριών πρέπει να καταθέσουν ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ.


ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


Κάθε υποψήφιος/α πρέπει να συγκεντρώνει τα πιο κάτω προσόντα:


Να είναι κάτοχος τίτλου απόλυσης Λυκείου ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσηςτου εσωτερικού ή αντίστοιχου τίτλου του εξωτερικού
Να έχει την Ελληνική Ιθαγένειακαι να είναι γραμμένος/η στα μητρώα αρρένων ή Δημοτολόγια Δήμου ή Κοινότητας.


3. Να μην έχει υπερβεί το 27ο έτος της ηλικίας του/της, όριο που θεωρείται ότι συμπληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους υποβολής της αιτήσεως. (γεννηθέντες από 01.01.1988 και μεταγενέστερα)
Να είναι κατά γνωμοδότηση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής ικανός/ή σωματικά και πνευματικά για το ναυτικό επάγγελμα, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για κάθε ειδικότητα.


Να μην έχει τιμωρηθεί με στέρηση των πολιτικών του/της δικαιωμάτωνκαι να μην έχει καταδικαστεί για κακούργημα ή σε φυλάκιση ανώτερη του εξαμήνου καθ’ υποτροπή ή μεγαλύτερη του εξαμήνου για λαθρεμπόριο ή λαθρεμπόριο ναρκωτικών ή για παράβαση του νόμου
περί προστασίας του Εθνικού Νομίσματος ή για αδίκημα αναφερόμενο στην επί του πλοίου υπηρεσία και να μην έχει στερηθεί οριστικά το δικαίωμα άσκησης του ναυτικού επαγγέλματος.


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


Οι υποψήφιοι του Νομού Κεφαλληνίας για τη χορήγηση του παραπεμπτικού σημειώματος και της σχετικής Γνωμάτευσης Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ. θα απευθύνονται στην πλησιέστερη στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους απογράφουσα Αρχή , δηλαδή το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας , έχοντας μαζί τους:
i)ακτινογραφία Θώρακος από Κρατικό Νοσοκομείο με επικολλημένη φωτογραφία τους και την αντίστοιχη γνωμάτευση, ii) Δυο (02) φωτογραφίες πρόσφατες και έγχρωμες


iii) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας


(iii) διπλότυπο είσπραξης Δημοσίου Ταμείου αξίας (41,17) ΕΥΡΩ στον ΚΑΕ 3741 ή ηλεκτρονικό παράβολο ως ακολούθως:


Ηλεκτρονικό παράβολο 41,17 ευρώ με τα στοιχεία του υποψηφίου. Όσοι υποψήφιοι προβούν στην έκδοση e-παραβόλου πρέπει να υποβάλουν αίτημα χορήγησης ηλεκτρονικού παραβόλου στη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr), στην ηλεκτρονική υπηρεσία e− παράβολο, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:


στο πεδίο Φορέας Δημοσίου: Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου/ Λοιπές Υπηρεσίες,


στο πεδίο Κατηγορία Παραβόλου: Εξέταση από ΥΕΑΝΕΘ. και


στο πεδίο Τύπος Παραβόλου: Εξέταση από ΥΕΑΝΕΘ (Απογραφουσών Λιμενικών Αρχών)
Κατά την επιλογή του Τύπου Παραβόλου θα εμφανισθεί αυτόματα και το ποσό των 41.17 ευρώ.
Ακολούθως, ο υποψήφιος θα πρέπει να προβεί έγκαιρα στην πληρωμή του παραβόλου [με Πιστωτική ή Χρεωστική κάρτα Ελληνικών Τραπεζών (Μόνο για πιστοποιημένους Χρήστες TaxisNet) ή σε όλες τις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ].


Η οπτική οξύτητα και αντίληψη χρωμάτων που απαιτείται κατά ειδικότητα είναι η ακόλουθη: ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ: Οπτική οξύτητα: χωρίς γυαλιά 4/10-4/10 ή 5/10-3/10 - με γυαλιά 7/10-7/10
Αντίληψη χρωμάτων: Σε (10) ISHIHARA που δείχνονται επιτρέπονται (3) σφάλματα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: Οπτική οξύτητα: χωρίς γυαλιά 2/10-2/10 - με γυαλιά 6/10-6/10
Αντίληψη χρωμάτων: Αναγνώριση τρίχρωμου φανού


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ : Όλοι οι υποψήφιοι/ες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ως εξής:


(α) Μέσω της ιστοσελίδας, του ΥΠΟΥΝΤ https://regusr.hcg.gr χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (e-mail) και κωδικό της επιλογής τους κάνουν εγγραφή ως χρήστες στην Υπηρεσία ΧΡΗΣΤΩΝ του ΥΠΟΥΝΤ.
(β) Αφού πραγματοποιηθεί με επιτυχία η εγγραφή αποστέλλεται από την Υπηρεσία, e-mail, το οποίο θα περιέχει σύνδεση προς συγκεκριμένη, διεύθυνση η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός.


(γ) Στη συνέχεια και με τη χρήση του ενεργού πλέον λογαριασμού τους από την πιο πάνω διαδικασία, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΟΥΝΤ https://eisaen.hcg.gr, συνδέονται , προκειμένου από την επιλογή «Νέα αίτηση» υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.
(δ) Μετά την εισαγωγή στη φόρμα της ηλεκτρονικής αίτησης και την καταχώρηση όλων των στοιχείων αυτής παρέχονται οι εξής επιλογές:
Προσωρινή αποθήκευση: Όπου επιτρέπεται η μεταβολή των καταχωρηθέντων στοιχείων .
Υποβολή: Μέσω αυτής της επιλογής, ο υποψήφιος/ια υποβάλει την αίτηση του. Μετά την «ΥΠΟΒΟΛΗ» δεν επιτρέπεται καμία διόρθωση/μεταβολή στοιχείων από τον υποψήφιο.
Ακύρωση: Δίδει τη δυνατότητα ακύρωσης της αίτησης (μόνο πριν το στάδιο της ΥΠΟΒΟΛΗΣ).


Εκτύπωση Αποδεικτικού υποβολής: Η συγκεκριμένη επιλογή γίνεται ενεργή μετά την ΥΠΟΒΟΛΗ της αίτησης και μέσω αυτής ο


υποψήφιος δύναται να εκτυπώσει το αποδεικτικό της υποβολής της αίτησης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την προκήρυξη μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=37906

ΚΕΣΥΠ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ - Βασικά Σημεία Προκήρυξης Α.Ε.Ν. 2015-2016 - Δημήτρης Ζαβιτσιάνος/Αικατερίνη Πετρούτσου Σύμβουλοι ΣΕΠ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ