ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Παρουσιάστηκε η Πλατφόρμα MyDMC από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων  παρουσίασε  την πρωτοποριακή πλατφόρμα «MyDMC» του Δρ Αγησίλαου Κονιδάρη. 


Το MyDMC αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων σε μια εφαρμογή


εφαρμογών φορητών συσκευών με αντικείμενο την πληροφόρηση για το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και η οποία απευθύνεται σε υποψηφίους σπουδαστές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και τους γονείς τους, εν ενέργεια σπουδαστές του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, τοπικούς επαγγελματικούς φορείς και επαγγελματίες, καθώς και το ευρύ κοινό. 









Η εκδήλωση  πραγματοποιηθηκε  στον χώρο του ΤΕΙ, στο 
Αργοστόλι, στην Αίθουσα Β2, την Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 7:00 μμ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
- Χαιρετισμοί
-Παρουσίαση του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας από τον Δρ. Γεώργιο Π Ηλιάδη, Επίκουρο Καθηγητή, Προϊστάμενο του τμήματος.
- Παρουσίαση του MyDMC και των παρελκόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον Δρ. Αγησίλαο Κονιδάρη, Καθηγητή Εφαρμογών και δημιουργό της πλατφόρμας.
-Συνεδρία δοκιμής του MyDMC από ομάδες παρευρισκομένων (σπουδαστές, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες, κοινό)







Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα βρίσκονται, πλέον, συγκεντρωμένα μέσα σε μια εφαρμογή με την ονομασία MyDMC.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εφαρμογών φορητών συσκευών, που δημιούργησε ο καθηγητής, Αγης Κονιδάρης δίχως καμία χρηματοδότηση και απευθύνεται σε υποψήφιους σπουδαστές και τους γονείς τους, εν ενέργεια φοιτητές του Τμήματος, τοπικούς επαγγελματικούς φορείς και επαγγελματίες, καθώς και στο ευρύ κοινό. Η παρουσίαση της έγινε στην αίθουσα Β2 του Ιδρύματος από τον ίδιο τον δημιουργό της καμπάνιας, Αγη Κονιδάρη και το νέο Προϊστάμενο του Τμήματος, Γιώργο Ηλιάδη ενώ παρευρέθηκαν ακόμα πρωτοετείς φοιτητές και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Σωτήρης Κουρής. Οπως είπε ο κ. Κονιδάρης “η συγκεκριμένη καμπάνια προβολής έχει ως στόχο να προσελκύσει κυρίως τους Κεφαλλονίτες φοιτητές να γνωρίσουν το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, το οποίο διαθέτει το πιο σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα από τη στιγμή που αναδιαρθρώθηκε σύμφωνα με τα προγράμματα που διαθέτουν τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου”. Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από την επόμενη εβδομάδα μέσω του Play Store και θα μπορούν να την “κατεβάσουν” όλοι οι χρήστες smartphones και tablets με λειτουργικό Android. Οπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες από την παρουσίαση που μας έγινε, μπαίνοντας στη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί ο καθένας να βρει αναλυτικές λεπτομέρειες για το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (εγκαταστάσεις, αντικείμενο και πρόγραμμα σπουδών κ.α.) αλλά και για το νησί της Κεφαλονιάς (αξιοθέατα, προσβασιμότητα, χρήσιμα τηλέφωνα κ.α.).

Οι στόχοι που θέτει ο νέος Προϊστάμενος του Τμήματος
Παράλληλα, οι φοιτητές θα μπορούν να ενημερώνονται για το ποιες κατοικίες ενοικιάζονται στο Αργοστόλι για τη διαμονή τους αλλά και ποια καταστήματα τους παρέχουν έκπτωση για τη σίτιση τους. Πριν την παρουσίαση της εφαρμογής, ο επίκουρος καθηγητής, Γιώργος Ηλιάδης παρουσίασε το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και τους στόχους που θέτει ως νέος Προϊστάμενος του. Ειδικότερα, στάθηκε στις προσπάθειες που θα γίνουν να αυξηθεί η βάση του στο μηχανογραφικό λόγω του υψηλού επιπέδου σπουδών που προσφέρει αλλά και να θεσπιστεί ένα μεταπτυχιακό που θα κρατήσει τους φοιτητές στο Τμήμα. Ακόμα, γνωστοποίησε την πρόθεση δημιουργίας δύο νέων εργαστηρίων, ενός τηλεοπτικής παραγωγής και ενός πειραματισμού σε νέα Μέσα που θα έρθουν να προστεθούν σ’ αυτό των φορητών συσκευών που έχει ήδη ετοιμάσει ο Αγης Κονιδάρης. Παράλληλα, στα σχέδια είναι η μετεστέγαση του ραδιοφωνικού σταθμού του Τμήματος σε έναν πιο λειτουργικό χώρο και ο εκσυγχρονισμός του αλλά και η δημιουργία ενός χώρου ελεύθερης προσβασης καθηγητών και φοιτητών για έρευνα και πτυχιακές εργασίες, αντίστοιχα. Ακόμα, έγινε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των δύο προκατασκευασμένων αιθουσών, που θα στεγάσουν το εστιατόριο του Ιδρύματος, παρέχοντας δωρεάν σίτιση σε όλους τους φοιτητές. Από την πλευρά των φοιτητών, ενημερωθήκαμε για την πρόθεση τους να οργανώσουν ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ μια εβδομάδα μετά τις εγγραφές των νέων σπουδαστών, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα το Τμήμα και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ