ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Το "Tango el Greco" στις Γιορτές Λόγου και ΤέχνηςAθήνα 28/7/2015
Στις 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η έναρξη των Γιορτών λόγου και Τέχνης στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας, με την παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης «Τango el Greco» από την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, γεμίζοντας την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του ανοιχτού θεάτρου του Δήμου Λευκάδας, με τραγούδια, από την χρυσή εποχή της BELLE EPOQUE, της Αθήνας του 1930-1955Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Αντιπροέδρου του Πνευματικού Κέντρου κου Σπύρου Αρβανίτη ο οποίος κάλεσε τον Δήμαρχο της Λευκάδας και Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κο Κώστα Δρακονταειδή να κηρύξει την έναρξη των «Γιορτών Λόγου και Τέχνης» συμπληρώνοντας τα 60 χρόνια λειτουργίας τους, τονίζοντας την άρρηκτη σχέση του θεσμού με τον πολιτισμό και την πεποίθηση, ότι οι ανυπέρβλητες δυσκολίες αντιμετωπίζονται με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Η Ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Ε.Ε.Ε. με τους: Γιώργο Παναγιωτόπουλο, Μιχάλη Πορφύρη, Γιάννη Ρίζο, Γιάννη Κατσαφλιάγκα, Σπύρο Κωστή, Θανάση Νικολούζο, Κώστα Φραντζή, Βασίλη Βασιλειάδη, Γιώργο Μακρή, Διονύση Πομόνη, Άγγελο Κουλούρη και Παναγιώτη Μεταλληνό, μας ταξίδεψαν μέσα από μια μουσική πανδαισία και κάτω από τους ήχους των αξέχαστων και μοναδικών ασμάτων , όπως «Είδα μάτια», «Ζητάτε να σας πω», «Μαραμένια τα Γιούλια κι οι Βιόλες», «Άστο το χεράκι σου», «Πάμε στο άγνωστο», κ.α., σε μια άλλη εποχή όπου κυριαρχούσε ο ρομαντισμός και η ανιδιοτελής αγάπη, με την καλλιτεχνική μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Οι μαγικές φωνές της Τζίνας Φωτεινοπούλου και του Αντώνη Κορωναίου, ενθουσίασαν το κοινό που σιγοτραγουδούσε συνεπαρμένο τις επιτυχίες που σφράγισαν μια εποχή, χαρίζοντάς μας ένα πολύτιμο θησαυρό για τις νεότερες γενιές, δημιουργώντας ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με τις χορογραφίες της Υπεύθυνης Χορού και Θεάτρου της Ε.Ε.Ε. Μαρίας Θωμοπούλου και τον εξαιρετικό παρτενέρ της Άρη Χρυσοστομίδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, για την άψογη συνεργασία στην ολοκλήρωση της παράστασης και εύχεται και στο μέλλον να έχουμε τη χαρά της διοργάνωσης ποικίλων εκδηλώσεων στη Λευκάδα, συνεχίζοντας την εποικοδομητική και γόνιμη σχέση που έχει δημιουργηθεί, με σκοπό, να προβάλλουμε τον επτανησιακό πολιτισμό μέσα από όλες τις μορφές και εκφάνσεις του.

Στην έναρξη των Γιορτών Λόγου και Τέχνης, παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την παράσταση, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κος Βαγγέλης Γιαννουλάτος και εκπρόσωπος Λευκάδας για την Ε.Ε.Ε. καθώς επίσης και η Γεν.Γραμματέας και εκπρόσωπος Παξών για την Ε.Ε.Ε., κα Μαρία Γραμματικού, οι οποίοι και συνεχάρησαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, για την οργάνωση των Γιορτών Λόγου και Τέχνης.Σπύρος Αρβανίτης
Αντιπρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Δήμου ΛευκάδαςΚώστας Δρακονταειδής
Δήμαρχος Λευκάδας & Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου ΛευκάδαςΟρχήστρα Ποικίλης Μουσικής Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας
Παναγής Μπαρμπάτης - Τζίνα Φωτεινοπούλου


Παναγής ΜπαρμπάτηςΤζίνα Φωτεινοπούλου - Παναγής ΜπαρμπάτηςΤζίνα Φωτεινοπούλου


Αντώνης Κορωναίος - Παναγής Μπαρμπάτης


Αντώνης Κορωναίος - Τζίνα Φωτεινοπούλου - Παναγής ΜπαρμπάτηςΜαρία Θωμοπούλου - Άρης Χρυσοστομίδης


Αντώνης Κορωναίος - Τζίνα Φωτεινοπούλου -
Μαρία Θωμοπούλου - Άρης Χρυσοστομίδης - Παναγής ΜπαρμπάτηςΒαγγέλης Γιαννουλάτος, Αντώνης Κορωναίος, Μαρία Θωμοπούλου,
Άρης Χρυσοστομίδης, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Μαρία Γραμματικού

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Ε

http://www.enosieptanision.gr/el/ta-nea-mas/427-to-tango-el-greco-stis-giortes-logou-kai-texnis.html
Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ