ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

«Το Ποτάμι προσπαθεί να κάνει μια ένεση λογικής»



Ο υποψήφιος Βουλευτής του “Ποταμιού”, Πέτρος Τατσόπουλος κάνει προεκλογική περιοδεία στην Περιφέρεια μας, με τελευταίο του σταθμό την Κεφαλονιά, όπου μετείχε στην ανοιχτή συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στην καφετέρια DACCAPO στο Αργοστόλι.
Ο κ. Τατσόπουλος, πλαισιωμένος από τους δύο υποψήφιους του κόμματος στο Νομό μας, τον Διονύση Τρωιάνο και τη Βίκυ Μπούρδου, μίλησε με καυστικό τρόπο για την εκλογική μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου και την κατάσταση που περιήλθε η χώρα μας στο διάστημα της διακυβέρνησης της από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε, αρχικά, είναι ότι δεν πρόκειται για μια κλασσική προεκλογική συγκέντρωση, όπου “ο καθένας λέει το ποίημα του και μένει ικανοποιημένος αν το λέει καλά”, όπως είπε χαριτολογώντας ο κ. Τατσόπουλος, αν και εξέφρασε την άποψη ότι “αυτή την πολιτική με αυτόματο πιλότο δεν φαίνεται ότι το εκλογικό σώμα έχει διάθεση να τιμωρήσει. Εμείς δεν θέλουμε να λέμε γλυκά λόγια και να χαϊδεύουμε αυτιά”. Και πρόσθεσε αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής: “Η αγαπημένη μας κυβέρνηση δεν μας αφήνει να πλήξουμε. Κάνει εκλογές για τα πάντα ερήμην της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο άσκοπες των τελευταίων 41 χρόνων. Τα αποτέλεσμα, μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα μπορούσε να είχε βγει και με συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων. Σπεύδει, λοιπόν να τις κάνει για να κρύψει το τι φοροεπιδρομή μας περιμένει στις 21 Σεπτεμβρίου. Αυτό στη δική μου λογική λέγεται υφαρπαγή ψήφου”.

«Συνεργασία με το πρώτο κόμμα αλλά όχι χωρίς όρους »
Παράλληλα, σχολίασε και το εκλογικό σύστημα, με την παραχώρηση του bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. “Είναι σαν να παραγγέλνεις μια πίτσα και να σου φέρνουν κι άλλες πέντε δώρο. Είναι αδιανόητο τι ληστεία εδρών σημαίνει αυτή των πενήντα. Διάβασα στο διαδίκτυο ότι οι εκλογές είναι πλέον κινητή γιορτή στην Ελλάδα! Το λούνα παρκ αυτό πρέπει να σταματήσει, δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογές μέχρι να έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Νέα Δημοκρατία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αρα πρέπει να κάνουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το πρώτο κόμμα και σ’ αυτή την υπόθεση το Ποτάμι είναι πρόθυμο να συμμετάσχει ή να στηρίξει την κυβέρνηση αλλά όχι χωρίς όρους, όχι αμαχητί. Το Ποτάμι προσπαθεί να απελευθερώσει τους σώφρονες, τους λογικούς ανθρώπους που υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία από τους λαϊκιστές”. Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, έκανε λόγο για “κόμματα του χαβαλέ”, αναφερόμενος στον Βασίλη Λεβέντη, είπε ότι από “καραμπόλα στο μπιλιάρδο” βγήκε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ενδεχομένως Πρωθυπουργός, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και κατέληξε: “Αυτή τη φορά αν μην δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία στο λαϊκισμό μετά από όσα έχουμε περάσει κιόλας αυτούς τους επτά μήνες. Μας πιάνει το ψυχοπονιάρικο. Λέμε σ’ αυτό το χαμογελαστό παιδί που το έδερναν από το πρωί ως το βράδυ εδώ και επτά μήνες, να του δώσουμε κι άλλη μια ευκαιρία. Στα ψέμματα πόσες ευκαιρίες να δώσουμε; Πιστεύουμε ότι το Ποτάμι επειδή είναι νέο κόμμα και δεν έχει αμαρτίες, προσπαθεί να κάνει μια ένεση λογικής”.

«Το Ποτάμι δεν έχει υποσχεθεί σε κανέναν τίποτα»
Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο ο Διονύσης Τρωιάνος, ο οποίος τόνισε “αυτό που με τράβηξε στο Ποτάμι, είναι ότι δεν έχει υποσχεθεί σε κανέναν τίποτα. Αυτό που ζητάει από τους ψηφοφόρους είναι να ψηφίσουν για το κοινό καλό. Και είναι το μοναδικό κόμμα που το κάνει. Ολοι οι άλλοι δίνουν υποσχέσεις από εδώ και εκεί. Το Ποτάμι είναι το μοναδικό κόμμα, που μπορεί και θέλει να αναλάβει το πολιτικό κόστος για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή με την κομματική διαφθορά και το κομματικό κράτος”. Στη συζήτηση που ακολούθησε και τις ερωτήσεις που έγιναν από τους παρευρισκόμενους, ο κ. Τρωιάνος ρωτήθηκε για τις σκέψεις και τις προτάσεις του που έχει να καταθέσει σε τοπικό επίπεδο για τον τουρισμό και σχολίασε όσα δήλωσε σχετικά ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Λυκούδης. “Ευχολόγια μπορώ να πω κι εγώ ότι θα φέρουμε όλους τους σταρ του Χόλιγουντ. Μπορούμε από πολύ χαμηλά να δημιουργήσουμε τις προυπόθεσεις” είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε ειδικότερα, μεταξύ άλλων, στο λιμάνι της Πεσσάδας, στον δρόμο του Χάρακα, στον Βιολογικό της Σκάλας, στις απαραίτητες υποδομές για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, στην αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού αλλά και την ανάγκη αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου. “Αν δεν υπήρχε το Νοσοκομείο, δεν θα είχαμε ούτε έναν τουρίστα. Πρέπει οργανωμένα να κάνουμε πράγματα ξεκινώντας από αυτά που έχουν μικρό κόστος” τόνισε. Στις παρουσίες, που ξεχωρίσαμε στην ανοικτή συζήτηση του “Ποταμιού” θα σταθούμε σ’ αυτές του Μάρκου Κοτσιλίνη, του γιατρού Φώτη Αυγουστάτου, του ποιητή, Παναγιώτη Τζαννετάτου κ.α. ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν έλειψαν και τα… ευτράπελα. Συγκεκριμένα, όταν μιλούσε ο κ. Τατσόπουλος πέρασε από την καφετέρια, ένα άτομο πάνω στο ποδήλατο του, φωνάζοντας: “Τατσόπουλε, έλα να μας γ… όλους ρε!”, ορμώμενος προφανώς από την… ιστορική ατάκα του Βουλευτή του “Ποταμιού” ότι έχει… πηδήξει τη μισή Αθήνα!

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ