ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)


elme_ki@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση,
κόντρα στα μνημόνια κυβερνήσεων – ΕΕ - κεφαλαίου
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εύχεται καλή σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους. Καλή χρονιά και δυνατότητα για μόρφωση σημαίνει να μην υπάρχουν τμήματα με 25, 27 και 30 μαθητές, να μην εξαιρείται κανείς από τη μεταφορά στο σχολείο, να μην υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς, να μην υπάρχει μαθητής που πεινά ή έχει κομμένο το ρεύμα, να μη συνεχίζεται το χάλι στις υποδομές και η απουσία ουσιαστικών αντισεισμικών ελέγχων και θωράκισης. Το πλήγμα από το σεισμό στα σχολεία δεν έχει ξεπεραστεί, αφού όχι μόνο μια σειρά παραμένουν σε κοντέινερς αλλά και δεν λήφθηκαν στοιχειώδη μέτρα ούτε στα κοντέινερς ούτε στα άλλα κτίρια (όπως σκάλες διαφυγής κοκ). Τα παιδιά 2.200 οικογενειών του Νομού που έχουν σπίτια χαρακτηρισμένα «κόκκινα» - κατεδαφιστέα ή «κίτρινα» - με πολύ σοβαρές ζημίες αλλά και πολλά άλλα που υφίστανται τις συνέπειες, δίπλα στο χτύπημα των εισοδημάτων από την κρίση αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα (πχ στέγη, άθλιο οδικό δίκτυο) ενώ φορολογούνται κανονικά και «με το Νόμο».

Δυστυχώς, αν και υπάρχουν όλες οι τεχνικές – επιστημονικές δυνατότητες και το ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά, η παιδεία γίνεται για μια ακόμη φορά θυσία στο βωμό της λεγόμενης ανάπτυξης. Τα λιγότερα χρήματα για τα σχολεία, το στρίμωγμα των μαθητών στις τάξεις, η αποτροπή προσλήψεων του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα 25.000 κενά, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, η «συνδρομή» των γονιών στις δαπάνες, η αντικατάσταση της γενικής μόρφωσης με την ψευτοκατάρτιση και τη μαθητεία, δηλαδή την τζάμπα εργασία, η αξιολόγηση με βάση την ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, ονομάζονται «βέλτιστες πρακτικές» από την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και περιλαμβάνονται ως δεσμεύσεις στα τρία μνημόνια που έχουν υπογραφεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία. Άμεση κάλυψη όλων των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη, ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη παντού, ένα γεύμα για όλα τα παιδιά στο σχολείο, δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών, με ευθύνη της 6ης υγειονομικής περιφέρειας και των Νοσοκομείων του Νομού δωρεάν εξετάσεις και δελτία υγείας, αντιμετώπιση της απαράδεκτης και επικίνδυνης κατάστασης στις αθλητικές υποδομές και στα γήπεδα, σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές υποδομές και νέα σχολικά συγκροτήματα στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και Ιθάκη. Να συγκρουστούμε με τις πολιτικές που στερούν τη μόρφωση για να αυγαταίνουν τα κέρδη των πλουτοκρατών και όσους τις υπηρετούν.

Ο λαός μας, η νέα γενιά, δικαιούνται ένα φωτεινό μέλλον που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Δε σκύβουμε το κεφάλι μοιρολατρικά. Η ιστορία γράφεται με αγώνες και το μέλλον είναι ασυμβίβαστο με την ακριβοπληρωμένη αμάθεια και την εξαθλίωση.

Και πάλι καλή σχολική χρονιά!!!
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, μετά τον αγιασμό, 11 πμ

Ληξούρι: Δημαρχείο (Αγ. Νικόλας)
Αργοστόλι: Πρώην Νομαρχία
Αργοστόλι 10/9/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Η Αντιπρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Ποταμιάνου Σοφία
Φαρακλός Βαγγέλης

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ