ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

«Λαϊκή Ενότητα, για να μην χαθεί η ελπίδα»



Την κεντρική προεκλογική τους συγκέντρωση πραγματοποίησαν απόψε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλληνίας/Ιθάκης οι υποψήφιοι του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας, ο Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος και ο Γιώργος Ματαράγκας.
Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Αλεξανδρόπουλος υπογράμμισε ότι “η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει το μεγάλο “ΟΧΙ” που έδωσε ο ελληνικός λαός απέναντι σε κάθε μνημόνιο, εκφράζει το “ΟΧΙ” της νεολαίας που τις κλέβουν στο μέλλον και τη σπρώχνουν στην ανεργία και τη μετανάστευση, εκφράζει το “ΟΧΙ” των εργαζομένων, που συντρίβονται ανάμεσα στην απειλή της ανεργίας και την τρομοκρατία των εργοδοτών, εκφράζει το “ΟΧΙ” των συνταξιούχων που βλέπουν τις συντάξεις να μειώνονται ακόμη περισσότερο, εκφράζει το “ΟΧΙ” των αγροτών που τα μέτρα του μνημονίου θα τους διώξουν από τη γη τους, εκφράζει το “ΟΧΙ” των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματοβιοτεχνών που έρχονται αντιμέτωποι με την ύφεση και τα χαράτσια. Σας καλώ όλους να τους τιμωρήσουμε με την ψήφο μας. Μην δώσετε λαϊκή υποταγή στα κόμματα του μνημονίου. Ψηφίστε μια Αριστερά που δεν υποτάσσεται. Στηρίξτε τη Λαϊκή Ενότητα για να έχετε ισχυρή φωνή απέναντι στη μνημονιακή συναίνεση”.

«Mια αντιμνημονιακή, ριζοσπαστική, δημοκρατική φωνή στη Βουλή»
Εν συνεχεία, πήρε ο λόγο ο κ. Ματαράγκας, ο οποίος ανέλυσε τι έρχεται να επιφέρει για τη χώρα και τους πολίτες μετά τις εκλογές η υπογραφή του τρίτου μνημονίου και ανέλυσε τις θέσεις της ΛΑ.Ε. περί εθνικού νομίσματος, κοινωνικής δικαιοσύνης και βαθιάς αναδιανομής του πλούτου. “Βρισκόμαστε εδώ για να πούμε “ΟΧΙ” στο τρίτο μνημόνιο, “ΟΧΙ” στο νεοφιλελευθερισμό, που έχει γίνει το κυρίαρχο δόγμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και διατείνεται ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Η Λαϊκή Ενότητα εγκατέλειψε θέσεις, οφίτσια, βουλευτικές έδρες για να μείνει πιστή στις αξιώσεις της Αριστεράς. Η συνέπεια λόγων και έργων είναι βασικό χαρακτηριστικό του κόμματος, που είναι ακόμα υπό διαμόρφωση. Το τρίτο μνημόνιο είναι ένας Αρμαγεδών, για τις ευρύτερες λαϊκές τάξεις και ανοίγει το παράθυρο για σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό από τον Οκτώβρη. Από τη Δευτέρα θα υπάρχει ένας συνδυασμός κομμάτων στην κυβέρνηση αλλά το θέμα είναι να υπάρχει μια ισχυρή αντιπολίτευση, μια αντιμνημονιακή, ριζοσπαστική, δημοκρατική φωνή στη Βουλή, στη ζωή και στα κινήματα για να τους κάνει να παίρνουν πίσω μέτρα και με ένα πρόγραμμα ρήξης με τις λογικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης, να δώσει ένα νέο όραμα στο λαό. Αυτή η φωνή θα βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα μέτωπο με κινήσεις, κινήματα, ομάδες πολιτών, συνδικάτα, ένα μέτωπο πλατύ και πολύμορφο. Είναι σημαντικό η Λαϊκή Ενότητα να είναι μια χρήσιμη φωνή, να βγει ενισχυμένη για να μην χαθεί η ελπίδα. Μεγάλη σημασία έχει η επόμενη ημέρα να μας βρει με μια ισχυρή φωνή”.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ