ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.


Ένα θέμα που μας αφορά όλους είναι ο τουρισμός. Για να υπάρχει ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας πρέπει να δουλέψουμε σε τέσσερις βασικούς άξονες.

Καταρχήν τα μεγάλα έργα που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, όπως το Λιμάνι Πεσσάδας, ο Βιολογικός Καθαρισμός Λειβαθούς, οι οδικοί άξονες και να τελειώσουν επιτέλους η γέφυρα στον Χάρακα και να συνδεθεί ο βιολογικός καθαρισμός της Σκάλας.

Αναγκαίες τοπικές υποδομές μικρότερου κόστους . Θα αναφερθώ στην Κάτω Λειβαθώ αλλά αυτό ισχύει και για τις περισσότερες περιοχές της Κεφαλονιάς. Η Κάτω Λειβαθώς έχει όμορφες παραλίες, ποιοτικά καταλύματα, πολύ καλά εστιατόρια και χώρους αναψυχής. Αυτό που δεν έχει είναι πεζοδρόμια και φωτισμό για να συνδεθούν τα παραπάνω. Οι τουρίστες κυκλοφορούν με φακούς και κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα στον δρόμο.

Για μένα, ο πιο εύκολος να αναπτυχθεί και με το μικρότερο κόστος είναι ο εναλλακτικός τουρισμός. Άλλωστε είναι και ο μοναδικός τρόπος για να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Σπηλαιολογικός τουρισμός, το σπηλαιολογικό πάρκο της Σάμης είναι από τα πιο σημαντικά στην Ελλάδας. Περιπατητικός και ορειβατικός τουρισμός, ο Εθνικός μας Δρυμός είναι ο πιο αξιόλογος σε όλη την νησιωτική Ευρώπη. Τι κόστος θα είχε να διαφημιστούν τα μονοπάτια του Αίνου που έχει ήδη αναδείξει ο Φορέας του Δρυμού και να αναδειχθούν άλλες διαδρομές εκτός Δρυμού; Extreme sport(αλεξίπτωτο πλαγιάς, αιωροπτερισμός, bungee, ορειβασία με rappel), για τα οποία η Κεφαλονιά είναι ιδανική. Καταδυτικός τουρισμός, υπήρχε κοινοτικό πρόγραμμα για την δημιουργία τεχνητών υφάλων με παλιά πλοία. Η τοπική μας αυτοδιοίκηση δεν το πήρε καν χαμπάρι. Υποδομές για εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη διαδρομή με ράμπες και πεζοδρόμια από τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης ενώ ένας στους τριάντα επιβάτες έχει κινητικά προβλήματα. Όλες οι ράμπες που κατασκευάστηκαν στο Αργοστόλι στοίχησαν 20.000 ευρώ, πόσο θα στοιχήσει για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδρομή;

Η σημαντικότερη υποστηρικτική υποδομή για τον τουρισμό (και όχι μόνο) η οποία έχει μείνει τελείως ανυποστήρικτη είναι το νοσοκομείο μας. Χωρίς αυτό δεν θα είχαμε ούτε ένα τουρίστα στο νησί. Αυτή τη στιγμή η παθολογική κλινική έχει μείνει με δύο γιατρούς οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην κοιμούνται καθόλου 15 μέρες τον μήνα. Αυτοί οι άνθρωποι κατά την γνώμη μου είναι ήρωες. Γιατί δεν μπορεί να τους υποστηρίξει κανείς; Και αν μιλήσουμε για ιατρικό τουρισμό, ο τεχνητός νεφρός που καλύπτει όλους τους νεφροπαθείς επισκέπτες του νησιού μας έχει και αυτός ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του.

Τα τελευταία είναι προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς κεντρικές χρηματοδοτήσεις ή κεντρικό έλεγχο. Είναι πράγματα απλά πού μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μόνοι μας.
Διονύσης Τρωϊάνος υποψήφιος Κεφαλονιάς με το ΠΟΤΑΜΙ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ