ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ληξούρι 2.10.2015 ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΠΡΟΣ Την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας


ΘΕΜΑ : Nαυμαχία Ναυπάκτου
Η 7η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1571 είναι μία ημερομηνία που πρέπει να θυμούνται όλοι οι Κεφαλονίτες.

Είναι μια ημερομηνία που πρίν από αυτήν το νησί της Κεφαλονιάς ήταν ένα λεηλατημένο, ένα τρομαγμένο, ένα πάμπτωχο νησί έτοιμο να υποκύψει στις αρπάγες της Οθωμανικής πανίσχυρης αρμάδας και των Αλγερίνων πειρατών που την περιτριγύριζαν.

Μετά την ημέρα αυτή ο ήλιος βλέπει ένα νησί χαρούμενο χαμογελαστό , ασφαλές με λάφυρα , με γρόσια , με ναυτικό την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Η ναυτική σύγκρουση που έγινε στην είσοδο του Πατραϊκού Κόλπου , μεταξύ των Εχινάδων νήσων και του ακρωτηρίου του Αράξου ακριβώς μπροστά από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στο Ιόνιο, ήταν πράγματι τιτάνια, αιματηρή και καταστροφική για τους Οθωμανούς.

Χίλια πλοία συνολικά συγκρούστηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες της Ιστορίας και ίσως την σημαντικότερη για την ιστορία της Ευρώπης μετά την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Κεφαλληνίας οργανώνει σειρά εκδηλώσεων επ ευκαιρία της επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (1571). Η ιστορική σημασία της Ναυμαχίας σε επίπεδο παγκόσμιας ιστορίας είναι γνωστή. Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Κεφαλληνίας θέλοντας να αναδείξει το ιστορικό αυτό γεγονός για την Χριστιανοσύνη αλλά και την μετέπειτα ιστορική πορεία της Κεφαλονιάς και της Επτανήσου αλλά και όπου του ελεύθερου γνωστού κόσμου καλεί στον εορτασμό της ημέρας αυτής όλους τους Κεφαλλήνες.

Ο Πρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ